1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TV FULL HD czy jest sens

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kacprzak_Lca, Lipiec 5, 2009.

  1. kacprzak_Lca

    kacprzak_Lca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam tv Full hd i ustawiłem xboxa na 1080p i mam pytanie czy w grze rozdzielczosc sie zmieni bo przeciez nie ma chyba jeszcze gry na klocka z tą rozdziałką... TV ma 32 cale i nie wiem czy jest jakas roznica. Wiec skoro gry robione są do 720p to nie lepiej ustawic na taką własnie w ustawieniach konoli zeby gra działała jak najlepiej czy juz jednak jechac na najwyzszej??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Biera

    Biera Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Są gry np. CoD 4 FNR 4 popatrz na stronie xbox'a. Rozdzielczość zmienia się auto. :p
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    wszystkie nowe gry maja full hd
     
  5. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tylko na 32" nie zauważysz znaczącej różnicy pomiędzy FullHD a HD ready bo za mały ekran
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Z tego co wiem (ale moge sie mylic) ani COD 4 ani FNR4 nie lata w natywnej rozdziałce 1080p. Niestety jest to tylko 720 skalowane do 1080p
     
  7. kacprzak_Lca

    kacprzak_Lca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no fnr wygląda bosko na moim tivku pewnie tak jak na kazdym innym;p
     
  8. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    są dwie lub trzy gry o których słyszałem ze niby są w full HD ale nie jestem pewien co do wiarygodności tego info
    ja mam tv 40" i jak gram i ustawie na full HD to widać różnice w jakości obrazu, na korzyść full HD;)
     
  9. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Trzymam wlasnie 2 gry oryginalne: NFS Undercover i NFS Carbon i
    Undercover ma napisane z tylu: HDTV 720p/1080i/1080p,
    a Carbon: HDTV 480p/720p/1080i
    wiec chyba dla picu to nie jest, a jak odpalalem Undercover'a na 720p to bylo widac golym okiem roznice z 1080p (cienie sie walily).
     
  10. Wujekchupa

    Wujekchupa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na razie nie wiadomo jaki tv kupić... na chwilę obecną lepiej HDready bo microsoft nawet tutaj musi nas oszukiwać i wciskać gry, które mają "ledwie" 720p w większości przypadków. Dla garstki gier fullHD nie warto kupować droższego tv...
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    xboxik - no musze ci rozczarowac. jest to dla picu.
    poczytaj sobie co to jest upscaling
     
  12. MadMax

    MadMax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepiej sam włącz parę gierek na tych rozdziałkach i wytestuj, a jak różnic nie widzisz to ustaw 720p po co scalingować.
     
  13. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    na xboxlive przy Ace Combat 6 wyraźnie napisali 1080p - to mi nie wygląda ani na błąd ani robienie ślepego z klienta
    nie mam fullhd tv więc nie sprawdzę ale może ktoś inny przyjrzy się temu
     
  14. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale głupoty człowieku wypisujesz...
    W gruncie rzeczy niewiele gier chodzi w full HD, ale np. Gears of war 2, czy też Halo 3 chodzą w full HD ;)
     
  15. BaginiakGB

    BaginiakGB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Dwór Mazowiecki
    Z tego co słyszałem to wszystko zależy jak gra została napisana :D
    Większość jest na 720p , a to co jest napisane z tyłu pudełka to jest do jakiej rozdzielczości gra jest skalowana :D
    To jest taki pic , no ale co chyba lepiej ustawić na 1080p bo przecież nie wiadomo jak którą gre ''napisali'' :D
    A tak w ogóle to na 32 lalach nie zobaczysz różnicy jak sie bardzo bardzo nie przyjżysz , a podczas grania tak sie nie przyglądasz :D
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Fynal - głupoty to raczej ty człowieku wypisujesz :)

    GOW 2 jest renderowany w 720p i skalowany do 1080i chyba.
    HALO 3 to nawet w 720p nie lata (bodajże w jakiejś sub hd czyli 648p czy coś takiego)
     
  17. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  18. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    jesli masz zamiar brac tv tylko pod xboxa to nie ma co wywalac kasy na full hd....wolalbym 42 cale hd ready niz w tej samej cenie 32 FULL HD.. zbedny wydatek..jesli natomiast myslisz przyszlosciowo i moze kiedys zakupisz ps3 albo blueray to warto kupic full hd..bo przeciez telewiozra nie zmnienia sie co 2 lata....
     
  19. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wedlug twojego ostatniego linka tylko 6 gier ma NATYWNE 1080p.i nie jest to ani gow2 ani halo3 :) gow2 w ogole nie jest notowane a halo 3 to czysty uspcaling.

    jedno jest pewne: kto kloci sie o 1080p majac monitor/tv ponizej 42 cali jest malkontentem i nie ma pojecia o sposobie dzialania techniki hd :)
     
  20. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    z tego co wyczytalem kiedys to sa ze 3 gry obslugujace 1080p na naszym klocku ale takie prawdziwe a nie uspcaling to jest virtual tennis 3 , fifa street 3 i jescze jakas ale nie pamietam juz
     
  21. GodHateUsALL

    GodHateUsALL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świdnik
    z tym full hd to jest według mnie tak że jak gra nie obsługuje tylu to ci nie pójdzie np u kolegi który przedwczoraj kupił sobie x klocka to chciał przetestować wszystkie demówki które dołączyli i tam było feeding frenzy :)D) noto włączyliśmy i tam było napisane że ta gra chodzi tylko na pal-60 (czy tam 50) a miał włączone na 720p
     
Wczytywanie...

Poleć forum