1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TV HDready 32" 1366x768 vs 720p 1280x720

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez zaku666, Wrzesień 26, 2009.

  1. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Yo
    Cos ostatnio wiele mnie denerwuje w Xie, np ok kupilem TV pod Xa ale mimo iz ma on najbardziej zblizona rozdz do oryginalnej jaka Xbox robi to jednak gry wygladaja kiepsko.

    Czy ktos ma podobny problem na 32"HDrdy? a dokladniej wezmy demo forza3, patrze troche dalej a tam takie postrzepione linie albo w EVO na spojlerze, pewnie to spowodowane tym ze jednak TV ma lekko wyzsza rozdz od 720p ale czy mozna jakos zrobic zeby np byly czarne paski po bokach ale przynajmniej bez takich jaj, ktore psuja tak wrazenie z gry?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Na 100% uzywasz kabla Component (ten dolaczony do Xbox'a), kup (oryginalny MS lub Big Ben) kabel VGA (albo HDMI jak masz w konsoli wejscie) i wtedy zobaczysz grafike Xbox'a 360 ;).

    P.S. Jak dla mnie kabel VGA wypada lepiej niz HDMI bo kolory sa bardziej takie jak na PC.
     
  4. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    na VGA da sie w ogole wlaczyc 720p? ja mam lcd 32" grafa jest kiepska nie powiem ale nie sadze zeby te kontury byly lepsze na gorszym kablu O.O
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    TELEWIZOR ma słabe skalowanie i tyle
    co to za tv??
     
  6. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    samsung le 32 r 82 b , da sie cos zrobic z tym fantem? sam TV tani nie byl jak go kupywalem... sadzilem ze kazdy tak ma :s tym bardziej ze ten TV ma takie tryby jak GAME MODE (co lepsze ikonka game mode to pad od Xboxa360). Tym bardziej to dziwne... Male swiateleczko w tunelu sie zaswiecilo jak wspomnial tu kolega ze to przez kabel, ale nie chce wywalic kasy na kabel jak to nie jego wina.
     
  7. kamil2401

    kamil2401 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sokołów Podlaski
    Ja również posiadam telewizor z rozdziałką 1366x768 z Xbox`em połączony poprzez HDMI i grafika jest taka jak być powinna. Dodam, że mój telewizor to LG 37".
     
  8. arkadiusz_89

    arkadiusz_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2008
    Posty:
    489
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Spokojnie ja też mam ząbki w demku FM3.
     
  9. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Ja mam Panasonic Viera 32" HDready połączony przez hdmi i jest obraz super. Mam ustawione 1080i.
     
  10. stonalodz

    stonalodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łódź
    tez mam samsunga( ale plazme 42") i nie gram w tym trybie "game". najlepsza grafika jak dla mnie jest w trybie obrazu "film" nie ma pikselozy, krawędzie są ładnie wygładzone, jak będzie trochę za ciemny obraz to troszke zwiększ kontrast, bo w tym trybie jest zmniejszony.


    acha, i podłączony mam narazie przez component, rozdzielczość 720p, i obraz naprawdę jest ładny ( ale to może zaleta plazmy :) ? )
     
  11. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    VGA jest lepszy niz Component.

    Dodam ze na kablu VGA mozesz ustawic rozdzielczosc 1366x768, a na HDMI czy Component'cie ustawisz 720p czyli 1280:720 ;).
    Kumpel ma Samsunga LCD 32" HDReady kontrast powyzej 10000:1 i na komponencie wygladalo to tak jakby ktos "zmoczyl wydruk", kolory jakies taki ostre wszystkie syfy widac. Kabel VGA dal efekt i polepszył rozdzielczośc ;).

    Edit: Dodam jeszcze ze mozesz kupic zwykly kabel HDMI za 10pln z allegro, a jesli dzwiek masz nie z TV to ci powiem jak zrobic adapter dzwieku.
     
  12. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    wow zaskoczyliscie mnie! no moj ma kontrast 8000:1 ale to nie w kolorach pogrzebany problem ale w tych zabkach wlasciwie w wiekszosci gier,

    to VGA kabel odblokowuje nowa mozliwosc w xboxie? tzn 1366x768? jak sie ten tryb wtedy nazywa?

    i jaki najlepiej zebym kupil ten kabel? HDMI czy ten VGA ? kasa gra role ale wiadomo chce zmienic na lepsze puki co to wyglada to nieciekawie. i brac oryginalne Xa czy jakies zamienniki sa fajne(lepsze od oryg) ? z gory wielkie dzieki za odpowiedzi przerosliscie moje oczekiwania :)

    stonalodz: na trybie film twoja ostrosc wynosi 5% mnie oczy bola przy grze w tak malej ostrosci, ja uzywam 75%.
     
  13. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
  14. zniwi123

    zniwi123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Dobrze ze kupiles vga a nie hdmi. Na vga masz wiekszy wybor rozdzielczosci 720p czyli 1280x720 tez ustawisz ale zalecam ustawienie natywnej rozdzielczosci twojego tv czyli w moim przypadku jest to 1360x768 wyglada to troszke lepiej od 720p poniewaz jest troszke wiecej pikseli....sprawdzalem rozne rozdzielczoaci na roznych grach i ta wyglada najlepiej. Podlaczalem tez przez hdmi obraz ostrzejszy i bardziej kolorowy niz na komponencie i tyle. Co do kabla hdmi-dvi to robi sie problem poniewaz nie widzialem jeszcze takiego kabla zeby mial rowniez audio.... Jest samo wideo, no chyba ze by podlaczyc dzwiek kablem optycznym ale trzeba mie do tego sprzet. aha moj tv to gowniane 32" Beko
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z dzwiekiem nie ma problemu wyprowadzasz go ze starego compsite
     
  16. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    eh nie zaaktualizowalem tematu... kupilem w koncu 2 kable . pierwszy to ten VGA a drugi HDMI/DVI. czyli jak dojda to bede mial 3 kable: component, HDMI/DVI, VGA. krisr77 jak mam wyprowadzic? masz na mysli podlaczyc komponent i HDMI/dvi na raz? u mnie to nie mozliwe komponent blokuje wtyczke HMDI.Aha i odtwarzam dzwiek na TV, moj creative T61000 5,1 sie do Xa nie nadaje. Chyba ze podlacze VGA i HDMI razem, VGA do dzwieku a HDMI obrazu :E co radzicie?
     
  17. MateuszW

    MateuszW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    zaku666 ja tak mam zrobione jak ty planujesz.wystarczy nożykiem rozłupać na pół ten siwy plastik i go zdjąć .I tak to wygląa:mam hdmi dvi do monitora a do dzwieku ten stary kabel -czerwona i biała końcówka do tuby:

    http://img34.imageshack.us/i/p2809090843.jpg/ <nie wiem obrazek się nie wyswietla wiec zamieszczam linka>


    [​IMG]


    [​IMG]
     
  18. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    czy mi sie wydaje czy tam sa przewody na wierzchu ? O.O
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  20. MateuszW

    MateuszW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    e tam i tak tego nie dotykam ^^
     
  21. glizda360

    glizda360 Banned

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    New York
    Ja posiadam Sharp LC32DH65E:D

    Ale nie o szpanowanie chodzi w temacie tak?
    Sprawdź czy na kablu masz ustawione (taki przełącznik na końcu który idzie do konsoli) a i oczywiście czy podłączasz 3x component czy 5x a i jaką wersję pisiadasz?
    jak arcade to załatw od razu kabel HDMI a jak premium to w komplecie jest właściwy kabel i ma chyba 6 wtyków podłączasz wszystkie oprócz żółtego
     
Wczytywanie...

Poleć forum