1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tv nie widzi obrazu z konsoli !!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dam13n, Styczeń 8, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dam13n

    dam13n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mój problem polega na tym że, po włączeniu konsoli i tv w ogóle nic się nie dzieje, tv zachowuje się jakby nie widział konsoli i szuka obrazu, sprawdzałem kable, (przepinałem tez wszystkie oryginalne) podpinałem pod inny tv żeby wykluczyć uszkodzenie telewizora, gdzieś na forum przeczytałem o resetowaniu grafiki, ( przy włączaniu RT+LT+Y) konsola wygląda ze działa poprawnie wszystkie diody świecą prawidłowo, po nacisnięciu A napęd normalnie się wysuwa.
    Pomocy :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Może to być wadliwy kabel lub coś z konsolą lub wyjściem w konsoli . Jak masz inny kabel np. HDMI to podepnij i na nim sprawdż . I pamiętaj , że podłączanie urządzeń dobrze jest robić przy wyłączonym sprzęcie .
     
  4. Majonez

    Majonez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podepnij porządnie kabel :D ja dzisiaj po rozerwaniu folii,rozpakowaniu itp patrzę, a tam niebiesko-brak sygnału
    tzn na TV, a potem popatrzyłem wtyczkę a ona niedopięta
     
  5. Rocks

    Rocks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce/Białystok
    Sprawdz czy TV nie ma zmiany kabla, ja mialem na dsub ustawiony i nie widzial hdmi.
     
  6. dam13n

    dam13n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzałem kable przepinałem je na różne sposoby podpinałem nawet na próbę kabel euro cały czas jest ta sama sytuacja :(
     
  7. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    A na innym tv to samo ? Weź pilot od tv i naciśnij przycisk input/AV ;P
     
  8. dam13n

    dam13n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    udało się chyba nie było styku gdzieś przy wejściu dzięki za pomoc
     
  9. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Na przyszłość dokładnie sprawdzaj kable :p
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Ale cały czas podpinasz tylko jeden kabel ? Ten który był w zestawie ? Czy masz kilka innych kabli i na nich też sprawdzasz ?
     
  11. dam13n

    dam13n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzałem kilka innych ale okazało się ze nie było styku gdzieś przy wejściach na kable przy konsoli wystarczyło je lekko naciągnąć i po kłopocie
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum