1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

TV nie widzi Xboxa HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ivolo, Październik 1, 2012.

  1. ivolo

    ivolo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chce podłączyć Xboxa 360 Arcade pod mojego LCD-ka przez HDMI, Samsung HDready, lecz nie widzi on xboxa, cos jest nie tak ?
    Xbox chodzi normlnie na innych monitorach, TV w domu, poradzicie coś ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Sprawdź wszystko na jednym kablu. Może kabel walnięty.
    Podłącz inne urządzenie do tego TV. Może TV ma walnięte wejście HDMI.
    Sprawdź czy aby na pewno wybrałeś odpowiedni port HDMI w TV :)
    Jeśli dalej nic nie będzie to nie mam pojęcia :)
     
  4. ivolo

    ivolo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Pisze, że sprawdzałem wszystko co można na tym kablu i lata, tylko nie xbox. To wina HDREADY ?
     
  5. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To nie wina HD redy bo musi działać czy to full hd czy HD ready.
    Napisałeś tylko w pierwszym poście, że sprawdziłeś Xboxa na innych monitorach kolego :)

    Więc jeszcze raz.
    Kabel masz sprawdzony mówisz. OK.
    Podłączałeś coś innego do tego TV prócz xboxa przez HDMI?
     
  6. ivolo

    ivolo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sorki, więc laptop śmiga normalnie przez ten kabel, również podłączałem tym kablem xboxa do monitora i TV w salonie.
    Dziś wgl pierwszy raz podłączam do tego tv hdready.
    Pomóż prosze :D
     
  7. krzysiekao14

    krzysiekao14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    251
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Może to HDMI w konsoli, a nie w TV?.

    Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2
     
  8. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Więc kabel jest OK na 100% to to sobie darujmy.

    A podłączałeś np. laptopa pod ten tv HD ready? Bo może w tym TV HD ready jest popsute wejście HDMI.

    Jeśli lapek działa ma tym TV to może coś z rozdzielczością w Xboxie. Miałem tak kiedyś na monitorze (nie zmieniła się automatycznie i obraz się nie wyświetlał bo monitor miał za małą rozdzielczość niż ta co była ustawiona).

    Więc podłącz Xboxa przez HDMI do innego TV i wejdź w ustawienia i obraz. Znajdź rozdizelczość ekranu i tam ustaw albo na automatyczną albo jakąś jedną z najniższych i potem podłącz pod TV HD ready.
     
  9. ivolo

    ivolo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No tak w TV i w x hdmi na pewno dobre jest bo działa, kurcze też nie działa biore 720p, i najniższe 1024x... też nie idzie, jakieś propozycje
     
  10. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No to pomału tracę pomysły...
    Po włączeniu jest czarny ekran i nic się nie dzieje? Xbox świeci normalnie na zielono? Odpal jeszcze xboxa przez kabel AV i jak się włączy to wyjmij na włączonym Xboxie kabel AV podłącz HDMI.
    Jeśli dalej nic to przykro mi ja nie mam już pomysłów.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: TV nie widzi Xboxa HDMI

    Nie czhtaj postu powyzej gosc nie ma pojęcia, pisze zeby napisac byle bzdurę. W ten spsob mozesz uszkoezic hdmi w konsoli i w tv.
    Zmien hdmi kabel na inny, bie ważne co na,nim działa.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. xbox-serwis.eu

    xbox-serwis.eu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A może uszkodzone HDMI w Xboxie? Zdarzały się już takie przypadki.

    Pozdrawiamy
    xbox-serwis.eu
     
  13. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pierwsze słyszę, że można uszkodzić HDMI podpinając pod działający sprzęt....
     
  14. ivolo

    ivolo Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nic sie nie rusza, jakieś propozycje ?

    @xbox-serwis.eu
    czytanie ze zrozumieniem ? Pisze, że x360 działa pod innymi TV, taak ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum