1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tv nie wykrywa hdmi, xbox nie włącza się całkowicie i inne

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Elek93, Styczeń 16, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Elek93

    Elek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Od razu zaznaczam że konsola od nowości nie była modyfikowana i gram tylko na oryginałach.
    Tak więc mam xboxa od jakiegoś czasu, wszystko ładnie pięknie. Ostatnio grałem przed wczoraj i wszystko działało jak należy. Dzisiaj chciałem włączyć xboxa, tak więc przytrzymuję tą kulkę na padzie, konsola zaczęła się ładować. Biorę pilota z tv, wciskam [source] i zawsze kiedy xbox był włączony miałem tam opcję hdmi, dzisiaj jej tam nie ma o_O sprawdzałem kabel i wszystko jest dobrze podłączone. Na dodatek konsola nie załącza się do końca. Zawsze świecił się ten znaczek w środku i 1/4 okręgu a dzisiaj tylko ten znaczek w środku. Za to okręg na padzie ciągle miga na zielono.
    Wie ktoś może co się stało?
    Z góry dzięki za info
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. oliwa309

    oliwa309 Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz ponownie podłączyć pada do Xboxa, tak samo jak robiłeś na początku przy pierwszym uruchomieniu. Jeśli nie pomoże to poszukaj w ustawieniach TV, bo u mnie się włącza i wyłącza opcję HDMI. ;)
     
  4. Elek93

    Elek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Tego już próbowałem. przez chwilę 1/4 obręczy tak jak by kręci się na obkoło a po chwili konsola i pad zaczynają migać tym samym tempie (co znaczy chyba że wykryły się poprawnie) ale nadal konsola nie sygnalizuje jednego podłączonego pada, a on dalej miga.
     
  5. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów>KrK
    Może pad po prostu padł. On miga wtedy kiedy nie może odnaleźć sygnału z konsoli. Może pożycz od kolegi pada i spróbuj.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    spobuj tego

    :Odpalasz konsole przez pada (guide button).
    W momencie jak się zaświeci na padzie lampka z numerkiem 1, która oznacza że jesteś zalogowany jako użytkownik (pierwszy użytkownik)(świeci ciągle a nie miga) wciskasz na padzie Y po czym wciskasz RT (ciągle trzymając Y) i po kilku sekundach konsola się włącza ponownie ze zresetowanymi ustawieniami ekranu."
     
  7. Elek93

    Elek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Londyn
    Tyle że ciągle migają wszystkie 4 diody.
     
  8. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów>KrK
    No jak na padzie migają wszystkie to znaczy, że się niemożne połączyć bezprzewodowo z konsolą. Albo w padzie padł bezprzewodowy sygnał, albo w konsoli jedynie jak to można sprawdzić to pożyczyć od kolegi sprawnego pada i wtedy się okaże.
     
  9. sebakwiatek89

    sebakwiatek89 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    ŁDZ
    sprawdz czy kable z tylu sa dobrze wcisniete(do x'a i TV). Mi przez przypadek lekko odlaczyl sie kabel AV i mialem tak jak Ty opisujesz. Chcialem juz oddac do serwisu, ale jakos to wychwycilem i teraz dziala :D
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to wina kabla - jak jest uszkodzony to nie konsola nie ueuchamia sie do konca i objawy sa takie jak Twoja. wymiana kabla pomoze. Wiem bo mialem to samo.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum