1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

tv + x360 + głosniki 5.1

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez maciejowa1994, Grudzień 3, 2008.

  1. maciejowa1994

    maciejowa1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakie glosniki 5.1 kupic zeby dzialaly na x360 i tv (lcd) . A i glosniki bezprzewodowe. Czy wogule mozna podłączyc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    w kablu av od konsoli masz wyjście optyczne. szukaj takiego zestawy aby miał wejście optyczne. a reszta wg gustu i uznania.
     
  4. Defmastero

    Defmastero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    potrzebujesz zestawu glosnikow 5.1 z wejsciem optycznym ORAZ dekoderem dzwieku Dolby Digital (moze byc amplituner lub dvd z wbudowanym dekoderem). wejdz na http://www.xbox.com do katalogu gier i zobaczysz, ze gry wykorzystuja in-game dolby digital.

    mozesz podlaczyc x360 do tv przez hdmi oraz do rozkreconego (zeby sie miescil razem z kablem hdmi) kabla av podpinasz kabel cyfrowy (wydatek rzedu 15zl~) ktory to podpinasz do dvd z dekoderem/amplitunerem.

    swoja droga jak mialbys szanse kupic amplituner z wejsciami i wyjsciem hdmi, to nie potrzeba kabla optycznego.
    wtedy masz.

    x360 > przez hdmi > amplituner > przez hdmi > tv
     
  5. maciejowa1994

    maciejowa1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam podloczonego pod companenta. A i dvd i tv tez bedzie odbieral dzwiek z glosnikow?
     
  6. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    nie rozumiem. jak dvd ma odbierać dzwięk z głośników? czy chodzi Tobie o to czy jeszcze pod te głośniki podłączyć dvd i tv?
     
  7. Defmastero

    Defmastero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to nie jest zwyczajne dvd tylko takie jak tutaj w zestawie:
    http://allegro.pl/item490847343_zestaw_kina_domowego_samsung_ht_z310_5_1_full_hd.html . z racji tego, ze glosniki juz macie potrzebujecie taki 'dekoder dzwieku'. do niego podpinacie glosniki 5.1 ORAZ przez kabel optyczny xboxa :). w ten sposob macie dolby digital / dts w grach z xboxa oraz z filmow dvd.

    nawet takie cos daje rade http://allegro.pl/item499311044_amplituner_kina_domowego_z_dolby_digital_320_watt.html tylko wtedy ten amplituner wykorzystujecie TYLKO do dzwieku, gdyz on nie ma wejsc hdmi.
    wtedy konfiguracja wyglada tak:

    x360 -> hdmi -> tv/monitor oraz
    x360 -> kabel av (podlaczamy do niego kabel optyczny) -> amplituner -> glosniki 5.1, reszty kabli nie podpinamy
     
  8. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    aaa... :) w pełni się z Toba zgadzam
     
  9. maciejowa1994

    maciejowa1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mi chodzi zeby podlaczyc pod TV glosniki (bezprzewodowe) i zeby tylko z nich glos sie wydobywal (z x360,dvd,tv). To jak podlaczyc te glosniki? Jakie to musi byc wejście?
     
  10. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    przecież cos musi sterować tymi głośnikami i tutaj jest potrzebny amplituner lub inna jednostka sterująca. a jeżeli chcesz aby grał on wszystko z tv to musisz w nim znaleźć audio-out. a zeleżnie od podłączenia całego sprzętu będziesz miał albo stereo albo przestrzenny. neistety nie wiem co tam masz itd więc trudno stwierdzić
     
  11. maciejowa1994

    maciejowa1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    TO jezeli podłącze glosniki 5.1 do tv to xbox tez bedzie z glosnikow odbierał głos. A i takie glosniki bezprzewodowe to po ile stoją?
     
  12. grzesiek34232

    grzesiek34232 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    hmmm.... -> Allegro.pl ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum