1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tv-> xbox-> kabel

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez chomik01, Kwiecień 27, 2009.

  1. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    Witam. Mam problem, nurtuje mnie on bo nie moge grac na konsoli. Mianowicie mój TV ma 50/60 Hz, gdy natomiast przełączam na 60 PAL w konsoli to mam 4 obrazy na jednym ekranie :
    1 obraz u góry
    2 drugi obraz między 1 a połowa
    3 obraz między połową a 4 obrazem
    4 obraz zaczyna się na końcu
    I teraz czy może to być wina kabli i czy ten kabel wystarczy kupic :
    KABEL RGB XBOX 360 SUPER JAKOŚĆ =R2pol= (611075942) - Aukcje internetowe Allegro


    CZy to może być cos z TV. Większość gier wychodzi na 60 PAL i nie moge grać.
    kolega mi mówił ze to jest to że za szybko przechodzi obraz i w wyniku powstają 4 obrazy. Mój kabel to wejście xbox->scart-> euro TV oryginalny ( nie wiem czy component czy composit ma 6 chinch i zmiane na TV oraz HDTV
    Prosze Was o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Jak dla mnie to ten kabel z Allegro to szrot. Ja też mam oryginalny kabel + przejściówkę z 3x chinch na EURO. Na stancji używam tej przejściówki i na zabytkowym wręcz telewizorze działa zarówno PAL-50 jak i 60, tylko, że przy PAL-60 włącza się lekka panorama. W domu natomiast podłączam się pod TV bezpośrednio chinchami i też wszystko ładnie działa. Może to wina akurat Twojego kabla, może TV, sprawdź na innym TV najlepiej to zobaczysz wtedy.
    Mam nadzieję, że pomogłem.
    PS. Nie mogę się doczekać LCDka i obrazu HD :DD
     
  4. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    No na innym TV jest dobrze 60 PAL i kolorki wszystko ładnie wiesz, ale na 3 TV to jak dam na 60 PAL to mam odwrócone kolory np. biały to fioletowy, zółty to czerwony ;/
    pomoze ktoiś ?
     
  5. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    60 Hz nie jest obowiązującym standardem w polsce, w polsce obowiązuje Pal-50, dla tego na części telewizorach pal-60 nie chodzi (lub chodzi ale z przekłamaniami), ja mam LG 100 Hz i przy grach na 60 Hz obraz jest przyciemniony, i tak jakby brakowało mu części barw... nie da się tego obejść, na szczęście jutro kupuje już monitor z hdmi więc będzie można pograć we wszystkie gry bez problemu ;)
     
  6. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    nikt nie wie co moze być nie tak ?
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie tak jest twój TV, który ma problemy z odświeżaniem 60Hz.
     
  8. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Jak jeszcze raz się spytasz co może być nie tak to dostaniesz /slap ;) Piszemy Ci, że prawdopodobnie chodzi o TV. Sam nawet sprawdziłeś, że na innym działa bez problemu... Czego jeszcze nie rozumiesz? :DD
     
  9. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    Coooki to że masz tange maniaka to nie znaczy że możesz każdemu rozkazywac. prosiłem was czy wiecie czy to moze być coś w kineskopie czy może sa "zimne luty" bo ja sie na tym nie znam ... a nabijać posty jak ty to każdy potrafi ;]
     
  10. lisaros

    lisaros Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    U siebie X360 mam podlłączonego do TV LCD. Gdy u kumpla próbowałem podłączyć do TV CRT przez kabel EURO (SCART), to nie pokazywał się obraz - próbowałem zmienić ustawienia na domyślne (z pada), ale może źle to robiłem, bo nie pomogło. Co trzeba zrobić aby uzyskać obraz na TV CRT po przełączeniu z TV LCD?
     
  11. GrzesiekMp4

    GrzesiekMp4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie znam się ale możliwe jest, że masz przestawione z boku na HDTV musisz zmienić na TV.
     
  12. sffk

    sffk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel

    Witam.

    Prosze o poradę.
    Mój xbox360 jest podłączony do tv 29' THOMSON crt slim kabelkiem który był w zestawie "czincz". Nie narzekam na jakość obrazu ale czy istnieją kabelki moze przez wejście euro które mogłby jeszcze coś więcej wycisnąć na takim tv czy jest to niemożliwe?
     
  13. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    A nie dostałeś przełączki w zestawie ?? czincz na euro ?? ale wątpię że coś jeszcze wyciśnie :D
     
  14. sffk

    sffk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Fakt jest.
    Bardziej mi jednak chodzi o to czy są kable jakościowo lepsze o tego microsoftskiego które mogłby jeszcze poprawić jakość obrazu na crt, czy warto w coś takiego inwestować?

    Pozdr.
     
  15. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Raczej nie uzyskasz nic ponad to, co w tej chwili widzisz na tym TV. Stosujac ta przejsciowke tez niewiele zdzialasz, juz lepiej by bylo podlaczyc bezposrednio kablem zakonczonym na SCART / EURO.

    Poza tymi zabiegami to wciaz bedzie ekran CRT, wiec sama rozdzielczosc hamuje jakosc obrazu. System PAL w takich odbiornikach to nawet nie lapie sie w ramach 720p.

    Jezeli masz mozliwosci finansowe, polecam rozejrzec sie chocby za jakims LCD 20'' (panorama oczywiscie). Wprawdzie przy tej przekatnej nie znajdzie sie matrycy FullHD, ale roznice widac od razu.
     
  16. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Pomoze tu jedynie kabel RGB zobacz tez czy ten slim niema wejscia component jak slimy samsunga.
     
  17. sffk

    sffk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie ma wyjścia component niestety.

    W takim razie czy warto wydawać 45/55 zł np. na coś takiego ---> KABEL

    Pozdr.
     
  18. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Warto ale moze i warto pokombinowac z jakims monitorem obojetnie crt lcd zawsze bedzie lepiej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum