1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Twoje profil nie ma wystarczających uprawnień..."

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 92wilu, Sierpień 22, 2011.

  1. 92wilu

    92wilu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Jestem tu nowy i podczas przeszukiwania forum trafiłem na podobny temat lecz został On juz zamknięty i sytuacja była troche inna.
    Otóż, wczoraj mój starszy brat wrócił z Anglii a ja pokazałem mu jak można grać na konsoli przez internet (Xbox Live). Założyłem mu dziś konto, zrobiłem to tak jak zawsze tzn. założyłem maila, stworzyłem mu nowy profil na konsoli, po założeniu konta, otrzymał na mailu wiadomość o tym by zarejestrował się w na Windows Live ID czy jakoś tak. Zarejestrowałem tam mojego brata tak jak było to podane w mailu (kliknięcie w link i podanie maila oraz hasła), po czym otrzymałem wiadomość zwrotną z tego samego serwisu iż rejestracja przebiegła pomyślnie. Tak więc, mój brat chciał zagrać w fifę ale gdy wszedł do menu i wybrał grę sieciową pojawił się komunikat iż "Twój profil gracza nie ma wystarczających uprawnień do skorzystania z tej funkcji". Zajrzałem na maila i tam była wiadomość od EA iż profil mojego brata jest aktywny. Lecz nadal nie może grać ani w Fifę ani w Battlefield'a Bad Company 2. Pomyślałem iż jest to może wina EA wieć spróbowałem z grą PES 2011 i tam także nie było możliwości gry przez internet. Sprawdziłem jakie jest jego konto i jest to konto Xbox Live Free. Pamiętam iż ja mogłem po utworzeniu konta grać przez około miesiąc za darmo, lecz mój brat w żaden sposób nie może. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Zależy mi na czasie ponieważ jeżeli to będzie jakiś mały "szkopuł" to szybko to naprawię i wtedy mój brat będzie się mógł cieszyć grą On-line za darmo do końca miesiąca.
    Z góry dziękuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Widocznie albo nie wybrałeś opcji darmowego golda dla konta swojego brata albo ilośc darmowych konto gold na miesiąc zostałą wyczerpana ( max 3 na konsole)
    Pozostaje wykupić członkostwo gold
     
  4. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Musisz aktywować darmowego golda, lecz nie pamiętam jak to się robi. Niech wypowie się ktoś kto wie. Ja aktywowałem od razu po założeniu konta. Ewentualnie załóż drugie i przy rejestracji aktywuj.
     
  5. pelikan15

    pelikan15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nysa
    Miesięcznego golda masz tylko na pierwsze 3 konta na konsoli
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    po założeniu konta od razu powinien być gold. niech twój brat dzwoni jutro do M$. chyba że jużnie ma opcji 30 dni free.
     
  7. Ernest Strzelczyk

    Ernest Strzelczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    może już wykorzystane są 3 konta darmowe (na miesiąc) w tej konsoli:/
     
  8. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jesteś pewien ,że nie wykorzystałeś już darmowego live tzn. nie stworzyłeś już 3 kont na konsoli z miesięcznym darmowym livem ?
     
  9. 92wilu

    92wilu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Profili na mojej konsoli jest 5 (4 zarejestrowane, którym zakończył się okres darmowy) teraz założyłem to dla brata (jest to 6 konto) i powiedział że będzie Ono wspólne, lecz nie mogę tego urzywać. Aktywację darmowego konta? Nigdy tego nei robiłem ponieważ nie wiem jak, więc za to przepraszam i prosiłbym o wytłumaczenie tego sposobu.
     
  10. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie chce cie martwić ale można założyć tylko 3 profile z darmowym goldem, potem musisz płacić jeśli chcesz przedłużyć.

    ps. u mnie konto gold darmowe jest ustawiane automatycznie po zrobieniu konta przez konsole
     
  11. 92wilu

    92wilu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziekuje bardzo za pomoc wszystkim osobom w tym wątku. Jednocześnie chciałbym wiedzieć gdzie można zakupić takie konto i jak wygląda jego zakup oraz inicjanizacja takie konta oraz czym różni się konto gold od silver?
     
  12. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    gold=grasz po neci chyba tak najprościej a kupić możesz np. na allegro
     
  13. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To powiem ci w krokach.
    1. Kupujesz Golda: 12 miesięcy XBOX Live Gold PL/EU/US-AUTOMAT 24h/7 (1766905787) - Aukcje internetowe Allegro - ja kupiłem od tego gościa i miałem kod na golda po pięciu minutach na e-mailu.
    2. Płacisz gościowi korzystając z opcji płacę z allegro. Spokojnie, nie musisz się martwić czy znajdziesz czy nie. Jak naciśniesz kup teraz to naciśnij od razu zapłać, wybierz bank i rób przelew.
    3. Otrzymujesz kod na e-mail. Wysyła go automat, dzięki temu kod dostajesz błyskawicznie.
    4. Włączasz x360 i naciskasz przycisk guide na padzie (to logo xbox'a na środku).
    5. W którejś zakładce po lewej będzie wymień kod. Tam wpisujesz kod, który dostałeś e-mailem.
    PS. Nie wiem jak to z "-" w kodach, ponieważ jeden gość podobno miał problem z tym, że wpisywanie z "-" robi za dużo miejsca i wtedy musisz wpisywać bez "-" np. zamiast GAUS-AUWN pisz GAUSAUWN bo wtedy myślniki same będą się robiły.
     
  14. Kuba_Luba

    Kuba_Luba Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam jestem tu nowy u mnie tak samo 4 konto zrobiłem i tak samo mi pisze że twój profil nie ma wystarczajocych uprawnien czy jak kupie gold to bedzie wszystko ok odpiscie pzdr
     
  15. Fangos77

    Fangos77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dopisze sie do tematu, wyrobilem sobie po raz kolejny triala 48h i po raz kolejny mam problem z gownianym Battlefield 3 . W inne gry moge grac online a w tym badziewiu non stop pokazuje mi tak jak w temacie - ze moj profil nie ma uprawnien.Co jest grane ?
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Online pass jest wymagany.
     
  17. Fangos77

    Fangos77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Online pass to ja kolego mam.Chyba mowie ze zdarza mi sie to juz drugi raz, poniewaz zazwyczaj jak doladuje konto 48h zdrapka to zagram za jakis czas, minimum godzina tak na oko natomiast przy tych 2 razach w ciagu 10-15minut(daje se spokoj wylaczam konsole) dostaje taki komunikat, nie pomaga wylogowywanie czy wylaczanie konsoli, inne gry dzialaja.Jednym slowem ****
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie napisałeś, że masz z tym problem drugi raz, tylko po raz kolejny - to jest zasadnicza różnica.

    Jeśli masz Online pass'a i Gold'a, to bardzo dziwny problem. Spróbuj zalogować się na innym profilu (może na innym wykorzystałeś Gold'a).
     
  19. Fangos77

    Fangos77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Adam nie traktuj mnie jak jakiegos innego.Wszystkie inne gry dzialaja z tego profilu, a na profilu w dashu jest napisane 2-dniowa wersja probna wiec jak moglem doladowac inne konto ? Mysle ze po prostu dziala to z poslizgiem, poniewaz w battle feed tym oknie jest napisane "Offline" i kazde wejscie w tryb multi (Moj zolnierz, wspolpraca rowniez) konczy sie monitem ze ten profil nie ma uprawnien blablabla, tylko pytanie czemu tak sie dzieje
     
  20. Cosanostraa

    Cosanostraa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam temat
    Trzy dni temu załączyłem Gta 5 online dostałem konto gold za free,pograłem kilka godzin na drugi dzień też udało mi się zagrać a dzisiaj wchodzę w online i pisze że "twój profil nie ma wystarczających uprawnień "
    Czy ktoś mi to może wytłumaczyć ? a dni konta gold lecą bo dostałem wiadomość w której jest "licznik" jest jeszcze 26 dni .
     
  21. Cosanostraa

    Cosanostraa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha wczoraj pisało że Serwer chmury rokstar jest chwilowo nie czynny i stan może zostać nie zapisany , nie wiem czy to ma jakiś wpływ ?
    ale przełączałem na tryb fabularny i wyświetlało dane konta online więc chyba zapisywało .
     
Wczytywanie...

Poleć forum