1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Twórcy Quantum Break znowu śmieją się z piratów. Remedy odstawia swój klasyczny numer

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Kwiecień 7, 2016.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]


    Graczy, którzy próbowali nabyć grę nielegalnie, czeka niemała niespodzianka. Chyba że od dziecka chcieliście zostać piratami. Remedy ponownie żartuje sobie z nielegalnych nabywców ich gry. Szkoda tylko, że rykoszetem dostają także uczciwi gracze.

    Podobne zabezpieczenie antypirackie zaimplementowane było w poprzednią produkcję fińskiego studia. Jeżeli ściągnęliśmy z sieci przygody Alana Wake'a, to nasz bohater biegał przez całą grę z przepaską na oku. Podobna sytuacja ma również miejsce w Quantum Break. Jeżeli produkt odpalany jest nielegalnie, to protagonista nabiera iście pirackiego wyglądu.

    Szkoda tylko, że przypadkowo dostaje się również zwykłym graczom. Niektórzy użytkownicy zgłaszają, że gdy odpalają grę w trybie offline, to mimo iż została ona zakupiona przez sklep Microsoftu, zastają bohatera z przepaską na oku.

    Jak najbardziej popieramy tego typu zabezpieczenia. Gdy nawet coś idzie nie tak i odpalają się one, z powodu jakiegoś błędu, uczciwym graczom, to nie psują im do końca rozgrywki, tak jak ma to miejsce w przypadku DRM-ów.

    Poniżej możecie zobaczyć "kapitana" Jacka Joyce'a. Yarr!

    [​IMG]

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1259
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nawet nie wiedziałem ze się da piracić gry na Windows Store.
     
  4. suki

    suki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Tak jest wersja 3DM na tortach

    Niestety jeżeli tylko wylogujesz się z ws też będzie podobny efekt.

    Mają to naprawić bo jest to jakiś błąd zastosowanego drm.
     
  5. killazbb

    killazbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma co ty opowiadasz ?Nie ma cracka.
     
  6. suki

    suki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Nie? A to mój błąd chociaż wstawka jest mignęła mi wczoraj na jakimś torcie.
     
  7. killazbb

    killazbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wstawka od gier z denuvo tez jest :) A crak będzie soon....
     
  8. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1286
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ta gra mi LOTTO...
    Skoro tak postarali się z optymalizacją to chętnie bym ją spiracił (producentom na złość) i nawet jeśli zamiast przepaski na oku miał na czole przyklejonego chu....a (wiecie o co mi chodzi) to by mi nie przeszkadzało i bawił bym się tym do łez...
     
    MarioOL i WRUB5ON lubią to.
  9. killazbb

    killazbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To yotuberzy poszczają takie ploty. Kumpel kupił i na sli 980 ti chodzi w 4 k 60 fps
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1259
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Rzeczywiście gra jest w sieci 70GB podobno pozbawiona DRM jedyne zabezpieczenie to licencja sklepu do tego działa streaming odcinków serialu. Jedyne co trzeba zrobić to edytować kilka opcji w edytorze lokalnych zasad grup i odpalić tryb dewelopera. Jak MS daje takie zabezpieczenia to ja im nie wróże dobrej sprzedażny na PC :dead:Chyba większym zabezpieczeniem jest wymóg Windows 10 ;D

    Ja tam wole poczekać aż konsolowa wersja potanieje do 50zł brak PL napisów i pobieranie 75GB serialu mnie mocno zniechęcił do tej gry.
     
  11. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    249
    Polubienia:
    335
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    Nie trzeba żadnego 75gb pobierać nie siej farmazonow możesz pobrać ale jak nie chcesz to filmiki się normalnie odtwarza z sieci tak jak np YouTube

    wyklepane z m4A1
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1259
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A przy stremowaniu filmu to on na twoim ekranie pojawi za sprawą czarodziejskiej różdżki ? Użyj internetu i przeczytaj jak działa streaming i dopiero się wymądrzaj.
     
  13. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    249
    Polubienia:
    335
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    Jakoś gram i nie widzę żeby przy streamingu mi brało coś więcej pamięci na dysku nie wymadrzam się tylko mówię z autopsji bo gram w tą grę może jakiś inny gracz się też.wypowie

    wyklepane z m4A1
     
  14. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1259
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiej pamięci na dysku o czym ty w ogóle... dobra już widzę w czym problem... w zrozumieniu. Czy pobierzesz od razu te 70GB serialu czy będziesz oglądał to przez streaming to i tak pobierzesz z sieci ten serial tylko przy streamingu zrobisz to stopniowo, pewnie mniej bo przy streamowaniu jest kompresja ale ona też nie może być za mocna bo ucierpi jakość. Nie każdy ma tak jak ty szczęściarzu nielimitowany internet i dla mnie pobrać 5GB patch to już wiele a co dopiero 70GB to o 20GB więcej niż mam pakiet NA MIESIĄC.

    Ps. Przy oglądaniu filmu przez streaming jest on pobierany w pakietach po obejrzeniu danego pakietu jest on kasowany z pamięci dlatego nic nie przybywa na dysku.
     
  15. fitness

    fitness Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    249
    Polubienia:
    335
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żywiec
    Hmm no może się nie znam ale np jak podczas oglądania filmu po końcu aktu wyłączyłem neta to filmik zastopowalo nie ma się co denerwować bez ciśnień

    wyklepane z m4A1
     
  16. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    PcGamery znów się zaczynają bać ,że nie zagrają heheh a opaska fajna swoją drogą:). Konsole są lepsze od pc pod względem piractwa i tak zostanie długi czas, a dlaczego multiplayer. 360 lt + gold granie na multi na one/ps4 też da się taniej kupić gry i się gra na multi na pc niestety na piracie się nie pogra multi w nic.
     
  17. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1286
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak mówiłem ten tytułu mnie zupełnie nie rajcuje, więc nie opieram się na swoich spostrzeżeniach odnośnie ilość klatek (bo gry nie kupiłem i nie kupię), a jedynie tym co podane było w newsie na forum.
    Druga sprawa to 2 karty pokroju GTX980TI to wydatek cirka 4tyś. więc jak tak dalej będą optymalizować gry to niebawem by w coś komfortowo pograć to trzeba będzie brać kredyt jak na mieszkanie.
    Nic tylko bić brawo producentom QB...
     
  18. killazbb

    killazbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja np nie mam tv 4k więc gram sobie na gtx 970 i mam te 60 fps na FHD tak ze optymalizacja nie jest taka zła jak piszą.
     
  19. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1286
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    UP
    A no to spoko, też mam GTX970 i i5, a wszystko po dużym OC i do tej pory każda gra działała płynnie w FullHD w ustawieniach High lub ULTRA.
    Stąd czytając temat że na GTX980 przy detalach na LOW karta ledwo trzyma 30fps trochę mnie to przeraziło, co oni zrobili z tą optymalizacją...:)
     
  20. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1259
    Punkty za osiągnięcia:
    113


    Titan X karta za 5000zł nie daje rady wypluć 60fps na medium :hajs:Optymalizacja... GTX970/R9390 25-40fps na maksymalnych.
     
  21. vip

    vip Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ale dramat opaska na oku heehhheeehehehhehe
     
Wczytywanie...

Poleć forum