1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tworzenie obrazu pirata.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Cziken, Styczeń 14, 2012.

  1. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cześc.

    Mam problem z tworzeniem obrazu gry na xbox pirata. Moja nagrywarka to: LG GH20NS15. Za pomocą IMG Burn próbuje zrobić obraz .iso z płyty pirackiej które działają na xboxie LT 2.0. Lecz, podczas tworzenia obrazu wyskakują błędy że nie mogą odczytać sektoru, powtarza on próbę do 20 razy i nic.
    Nie wiem czy to wina jest płyt, ustawień czy po prostu nagrywarka nie daje rady.

    - w Just Cause wyskakuje już na 0.6%
    - w Fable III na 50%
    - Mirrors Edge na 94%
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    W jakim stanie są te płyty i jakiej marki?
    Sprawdź czy nie ma kurzu itp na płycie zanim wsadzisz.
    Spróbuj też zrobić obraz płyty filmu DVD lub gry PC, może to laser nie dawać rady.
     
  4. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Obraz zwykłej płyty DVD zrobił bez problemu, i wszystko jest ok buffer cały czas 99/100 i komputer 'buczy' podczas tej roboty. A na tych płytach 8.5gb od xboxa jakoś dziwnie i jakby się to wszystko zawiesza się i odwiesza (brak odpowiedzi programu) a gdy włoże płytę do napędu to długo ją czyta ( pare sekund ). Płyty nie wiem jakiej są marki ponieważ są po lightscribe ale są w db stanie. Coś mi się wydaję że napęd ma jakiś problem z płytami DL ;//. Wolno się ładuje buffer i komputer nie zaczyna buczeć jak w przypadku tworzenia obrazu zwykłej DVD.

    Jakies porady?
     
  5. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    A to są twoje płyty? Ty je nagrywałeś czy ktoś inny.
    Czasami nagrana płyta nie jest kompatybilna z niektórymi napędami, w tym może być problem.

    A nagrywasz swoje płyty DL normalnie? Czy nie próbowałeś?
     
  6. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie moje płyty, nie mam pojęcia kto je nagrywał. Właśnie sie obawiam czy teraz będę mógł nagrać płyte DL bezproblemowo, ale pierwsze musze sciagnąć jakąs gre.

    Tak poza tym, nagrywarka IHAS daję mi tylko to że na LT 3.0 będę mógł instalować gry na dysk ?
     
  7. vMjuzik

    vMjuzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wielu ludzi sie pytalem na ten temat i wychodzi, ze jedyna roznica jest taka, ze gra nagrywa sie w 100% ( 97% w przypadki nie Ihas'a ) oraz Daja sie instalowac gry ; )

    Pozdrawiam.
     
  8. rafios

    rafios Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, albo aż :) Przy graniu tylko z płyty może Ci się udać zajechać napęd. A kopie gier spróbuj zrobić XBC, bo to jest specjalnie dedykowany program pod gry X360.
     
  9. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hehe... Napęd się jakoś chyba odblokował po nagraniu tej zwykłej DVD .. Włożyłem Fable III szybko ją odczytał, i zrobił jej obraz bez żadnego błędu. Teraz moje pytanie, żeby nagrać to Fable na LT 2.0 potrzebuje jedynie zrobić plik .dvd czy muszę ją przepuścić przez ABGX (jaki?) i dopiero nagrać? A jak bym musiał to zrobic w przypadku 3.0 ?

    Jeszcze jedno, czy prędkość tworzenia obrazu jest tak samo wazna jak podczas nagrywania i lepiej dać 2.4 ?
     
  10. rafios

    rafios Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli przepuścisz teraz przez abgx, to będzie Ci działać tylko pod LT+ 3.0.
     
  11. Cziken

    Cziken Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2012
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli mam tylko dorobić plik .dvd ? A mogę jakimś programem sprawdzić poprawność tego iso ?
     
  12. kondziu16

    kondziu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Najlepiej abgx'em puść a następnie puść clone cd'em powinno być dobrze
     
  13. vMjuzik

    vMjuzik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aby działalo pod LT 2.0 to abgx 1.0.5
    Pod LT 3.0 - 1.0.6
     
Wczytywanie...

Poleć forum