1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tworzenie obrazu z oryginalnej gry Xbox Backup Creator 2.8.0.275

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pingwinz, Listopad 13, 2013.

  1. pingwinz

    pingwinz Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam gdzieś na necie wyczytałem że xbox backup creatorem w wersji 2.8.0.275 można tworzyć obraz z oryginalnej gry i później bez problemu go nagrać na płytce aby grać na kopii zapasowej. Na forum znalazłem jak zrobić taki obraz za pomocą "kreon drive" ale nie chce mi się kupować napędu specjalnie pod to. Nigdzie za to nie mogę znaleźć jak utorzyć taki obraz za pomocą napędu od xboxa. Kolega posiada jakiś z ze znalezionej konsoli i może da się go wykorzystać. Niestety na tą chwilę nie wiem jaki jest model owego napędu. Także kieruję pytanie czy mając iHas 124-19C mogę stworzyć taki obraz za pomocą owego Xbox Backup Creatora. Piszę w tym dziale bo szczerze to nie wiedziałem w jakim dziale go napisać i tą dezycję pozostawiam moderatorom. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    Kopie zapasową możesz zrobić na napędzie xbox 360 tylko żeby potem ją odczytać to musisz mieć przerobioną konsolę. A po co chcesz robić kopię? Jak kupiłeś oryginał to graj na oryginale a nie kopiujesz.
     
  4. pingwinz

    pingwinz Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam przerobioną konsolę LT +3.0. Chodzi mi właśnie w jaki sposób zrobić obraz z ogryginała. Poprostu potrzebny mi jest obraz oryginalnej gry dla użytku własnego :) chce robić obrazy bez ingerencji w konsolę, bez rozbierania jej i wyciągania napędu.
     
  5. DaJkamieniA

    DaJkamieniA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kamionka
    No to tak zrób :)
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Żeby zrobić obraz oryginału musisz mieć napęd od xboxa z fw 0800 podpięty pod pc
     
  7. pingwinz

    pingwinz Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I o taką odpowiedź mi chodziło. Lepiej kupić benq, który bardzo łatwo samodzielnie sflashować czy jednak lepiej liteon? Tylko z liteonem ciężko z flashem w domu. Nie wiem gdzie te igły podpiąć z drugiej strony to że do TX przyłożyć to wiem że zwróci klucze. Na filmie ładnie to jest opisane tylko to gdzie te igły połączyć tego nie wiem i pojęcia bladego nie mam. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. A cfw 0800 v3 rzecz jasna odczyta gry takie jak: Max Payne 3, Batman Akrham O(coś tam)?
     
  8. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Do liteona tez nie potrzebujesz zadnego specjalistycznego sprzetu. Te cale igly o ktorych mowisz, wystarczy przytknac kabelek z masa do punktu mpx01, mase mozesz wziasc z gniazda zasilacza w pc.


    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  9. pingwinz

    pingwinz Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jest jakieś ryzyko sfajczenia napędu? No tak + czyli 3.3 V wezmę z wtyczki od zasialania napędu - z molexa a TX? Gdzie podłączyć kabelek bo drugi koniec rozumiem że do igły i przyłożyć do MPX01.
     
Wczytywanie...

Poleć forum