1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

tylko czarno biały obraz rgh

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez martin66, Luty 14, 2014.

  1. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    problem jest następujący:
    po podłączeniu do telewizora konsoli kablem RGB mam tylko czarno biały obraz i buczenie. po podłączeniu kabli av odpowiedzialnych za dzwiek mam upragniony dzwiek. teraz pozostaje pytanie co mam zrobic zeby miec kolorowy obraz. próbowałem bawić się w ustawieniach i nic. kiedy wszystko pod kabel av nie ma ani dzwieku ani obrazu.
    z goryy dziekuje za odpowiedz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. klaudia2697

    klaudia2697 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    84
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    Możliwe że twoj tv nie czyta rozdzielczości 60 pal zmien na 50

    Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka
     
  4. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Probowalem. Swojego czasu mialem xboxa i wszystko ok chodzilo

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz zły kabel, podłącz componentem, przejściówki RGB nie zadziałają.
     
  6. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pod komponentem nic nie dziala. Telewizor nie reaguje. Czarno bialy obraz jest pod kompozytem (kabel komponent + kompozyt) . Sptawdzalem na samym kompozycie (drugi kabel) i tez nic nie reaguje.

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To telewizor ma uszkodzone złącza

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Kabel Component to ten kabel który ma 6 Chinchy niebieski,zielony,Czerwony (Wizja), Biały, Czerwony (całe chinchce na kolor - Sygnał Audio) i zółty (zwykłe wyjście zwane Video), ty do TV po Componencie podłączasz wszystkie poza żółtym. Żółty to zwykłe wyjcie AV i jego nie stosuje się w połączeniu Componentowym.... Dodatkowo żeby Component funkcjonował musisz na wtyczce co idzie do konsoli przełączyć na HD, w innym przypadku kiedy masz ustawione na nie HD działa zółty chinch czyli zwykłe wyjscie AV i obraz wtedy tez jest tragedia. Po Componencie obraz powinien być zbliżony do tego co idzie po HDMI
     
  9. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, ale ja nie chce hd poniewaz moj tv obsluguje nie ma mozliwosci wyswietlenia obeazu w rozdzielczosci hd

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A masz wejście Componentowe w TV? https://www.google.pl/search?q=wejś...li_do_telewizoraoczywiscie_kabla.html;800;600 jeśli masz to obraz w HD pujdzie


    A po 2gie pisałeś ze łaczysz kablem RGB, a dla mnie RGB to albo Component albo D-SUB
     
  11. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie. Tylko scart i chinch. Zielony kabel odpowiedzialny za obraz podlaczylem pod obraz (zolty) i tylko tak go uzyskalem

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Psss no to sie nie dziwmy. Mieszasz sam sobie, bo masz źle podłączone. Musisz użyć żółtego Chincha (Sygnał VIDEO) następnie jeśli masz kabel 6 chinchowy ten z przelącznikiem HD to podłączasz tylko zółty chinch (wizja) do zółtego gniazda w TV oraz biały i czerowny (całe kolory) Audio.. . przełącznik na wtyczce musi być KONIECZNIE przestawiony na NIE HD, HD działa tylko w przypadku gdy wykorzystywane są wtyki niebieski,zielony,czerwony.

    różnica w kablach jest taka że w sygnale VIDEO (zólty chinch) idą wszystkie kolory włącznie z synchronizacją w jednym przewodzie, zaś kabel Component z chinchach zielony, niebieski, czerwony idą z osobna te kolory, przez co uzyskuje się o wiele wiele wiele lepszą jakość obrazu, niestety TV musi posiadać wejście Komponentowe, w przeciwnym razie pozostaje tylko podłączać po zwykłym sygnale VIDEO, czyli zółtym chinchu.
     
  13. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale jak podlaczam zoltym, bialym i czerwonym to nic nie ma. Przelacznik oczywiscie ustawiony jest na tv (nie hd). Ten sam efekt (brak obrazu) jest na kablu z wyjsciem tylko czerwony zolty bialy

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  15. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ten sam efekt pod scart. Jak napislem wczesniej mam zwykly composite i to samo co pod tym z 6 chinch po podlaczeniu zoltego bialego czerwonego czyli brak obrazu

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrób zdjęcie tyłu tv gdzie są gniazda. Zrób kolejne z podłączonym kablem.
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No ok teraz wszystko wiem. To coś jest na rzeczy faktycznie. Albo ale wątpię żeby oba kable były walnięte, może coś z TV, ale tu pytanie czy podłączałeś i poprzez Adapter Scart do TV jak i również przez wejscie AV w TV (czyli już po samym chinchu)

    Inne prawdopodobieństwa to źle ustawione są ustawienia w Wyświetlaniu obraz w menu konsoli, wyjście było by podłączyć chwilowo konsolę po HDMI jeśli masz w konsoli do TV innego co ma HDMI, wejść w ustawienia i zrobić kilka przestawień, 2-gi pomysł tymi kablami co masz, a szczególnie Componentem (6 chinchy) spróbować podłączyć pod TV który ma wejście Componentowe.

    3 cie wyjscie włączyć konsolę uprzednio wciskając i trzymając guzik Synch, lub kolejny sposób resetu guziki na padzie Y i RT po czym środkowym guzkiem na padzie (GUIDE) włączmay konsolę, oczywiście guziki na padzie Y i Rt trzymamy dopuki konsola się nie uruchomi,, mozliwe ze triki resetów pomogą (jednak mało prawdopodobne)
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie zielony nie wystarczy heh. Ktos po to wymyślił kolory aby je tam podpisać. Nie dziala znaczy ze cos uszkodOne

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  19. martin66

    martin66 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A wiec tak. Podlaczylem tak jak byc powinno i nic nie bylo (av). Czarno bialy obraz jest kiedy podlacze kablem rgb z oryginalnego kabla. Dzwiek i czarno bialy obraz jest kiedy podlacze czerwonu bialy i zielony.

    Mialem mozliwosc podlaczenia pod hdmi i wszystko dzialalo. Sprawdzilem na 3 telewizorach, jedym kablu z 6 chinchami i jednym z 3.

    Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To wychodzi ze kable uszkodzone. Obraz w ten sposób musi sie pojawić. Nie ma zreszta innego podłączenia

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  21. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    martin66 kupił x'a ode mnie ( jakby co SLIM płyta główna Trinity). Grałem cały czas na HDMI i obraz był cały czas ok. Wcześniej jednak miałem ją podpięte pod stary tv i wszystko było ok, czyli usterkę konsoli można by wykluczyć. Czy mogą mieć jakiś wpływ ustawienia konsoli że nie ma obrazu na composite??
     
Wczytywanie...

Poleć forum