1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uaktualnienie podczas przerobionej konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sweetboy, Październik 26, 2012.

  1. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka , dawno nie korzystałem z mojej przerobionej konsoli i dziś będąc w sklepie zobaczyłem Borderlands 2 i stwierdziłem , że to gra godna uwagi . Kupiłem ją , z uśmiechem na twarzy wróciłem do domu i postanowiłem rozwalić kilka galaktycznych ścierw... tylko ,że włączyła się aktualizacja która niestety nie powidła się . Próbowałem również ściągnąć ją poprzez xbox live oraz pendrivea , niestety nieskutecznie . Tak więc mam pytanie czy da się coś zrobić :
    1. Na szybko tzn. odświeżyć jakoś "przeróbkę" poprzez wgranie jakiś plików do konsoli , żeby aktualizacja powiodła się.
    2.Oddać do specjalisty który załatwi sprawę (to jest możliwe ??? czy konsola do kosza bo w nowe gry już nie pogram ???)
    Proszę o szybkie oraz sensowne odpowiedzi .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Jak gra oryginalna wgraj dasha 13599 z pena i powinno dzialac,jesli gra to kopia to musisz oddac do kogos kto sie tym zajmuje,bo przerobka zostala usunieta,zrobi Ci to bez problemu:welcoming:
     
  4. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gra orginalna mógłbyś dać jakiś link do tego dasha i wytłumaczyć co i jak mam zrobić bo naprawdę się na tym nie znam .
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety dash nie chce się zainstalować . Błagam cię wielki i potężny guru xboxowego świata pomóż mi w tej jakże trudnej dla mnie chwili . Mogę coś jeszcze zrobić oprócz oddania go jakże drogiemu specjaliście ???
     
  7. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Możesz podać jaką masz wersję przeróbki i napęd? Przypadki mogą być różne. Nie jestem pewien, ale jeśli np. masz w swojej konsoli napęd inny niż fabryczny to wtedy może być problem z aktualizacją.
     
  8. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd Toshiba-Samsung TS-H943A niestety wersji przeróbki nie pamiętam . Była przerabiana jakieś 2-3 lata temu .
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    a data produkcji konsoli?? jest na nalepce z tylu
     
  10. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    A jaka to roznica skoro musi miec starego dasha skoro mu chcialo upodate walic?
     
  11. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja miałem taki problem, że kupiłem konsolę na allegro i miał być napęd Benq, a okazało się, że był Samsung. Wszystkie gry działały bez problemu, aż do pojawienia się zabezpieczeń AP 2.5. Wtedy oryginalne gry takie jak AC: Brotherhood czy NFS po prostu nie uruchamiały się i miałem czarny ekran. Doszedłem po numerze seryjnym i dacie produkcji, że nie mogę mieć Samsunga i to się sprawdziło. Kupiłem Benq i facet zaktualizował mi Dasha i te gry, które nie chodziły nagle zaczęły działać.
    Gdybym nie zmienił napędu na fabryczny gry nowe gry, te w systemie XGD3 też by nie działały i to nie ważne czy oryginały czy kopie. Był konflikt napęd-cicha aktualizacja i nie działało. Pewnie w przypadku aktualizacji Dashborada byłoby tak jak u Ciebie.
    Podaj jeszcze numer seryjny i datę produkcji konsoli. Masz to z tyłu na naklejce :) Upewniłbym się czy może nie masz tego problemu co ja kiedyś.

    Bo wcześniej jak ludziom nie chciało się czekać na firmware do swojego napędu to przekładali te do których przeróbka już jest i mam przeczucie że tak może być w twoim przypadku, bo tak jak napisałem, obecnie nie uruchomi się gry na niefabrycznym napędzie.
     
  12. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2009r nr seryjny:4527532 84105
     
  13. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podaj jeszcze dokładnie dzień i miesiąc i jaką masz wersję konsoli jak pamiętasz. Łatwiej będzie znaleźć, bo są takie opcje:
    Premium 20
    Premium 60
    Elite 120
    Elite 250
    Arcade 256
     
  14. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    2008-10-05 . Wersja konsoli 60 gb więc premium chyba .
    Premium 60
     
  15. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wychodzi na to, że Twój fabryczny napęd to Philips-LiteOn 16D2S, bo to właśnie te były montowane w Premiumach 60 GB w okresie kiedy twoja konsola wyszła z fabryki w Chinach (widać po numerze seryjnym). Jest jeszcze opcja taka, że masz Benq VAD6038 jak ja, ale po dacie produkcji sądzę że to Philips-Liteon, bo zgadza się co do dnia.
     
  16. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wychodzi na to , że mam iść do jakiegoś miłego pana np. z komisu i poprosić go o wymianę napędu na właśnie taki i wszystko powinno być ok ??? Czy po wymianie napędu na oryginalny będę mógł grać przez xbox live bez ryzyka bana ???
     
  17. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, nie dostaniesz bana na oryginalnym FW pod warunkiem, że twoja konsola nie została oflagowana. Żeby mieć 100% pewność czy twój napęd nie został podmieniony (na co wszystko wskazuje) spróbuj odpalić Assassin's Creed: Brotherhood. Ta gra ma zabezpieczenie AP 2.5 i jeśli Twój fabryczny napęd to faktycznie Samsung, to ruszy bez problemu. Jeśli nie, dostaniesz czarny ekran o przetarciu płyty szmatką.

    Możesz jeszcze podać numer LOT, który znajduje się na pudełko od konsoli (jeśli jeszcze masz). Znajduje się w tym miejscu [​IMG]

    Bo jeśli potwierdzi się, że masz niefabryczny napęd to dobrze by było trafić na ten fabryczny niż płacić 2x za dwa różne napędy. Tak jak pisałem najprościej zrobić test z Asasynem (chyba, że już grałeś) i następnie upewnić się co do napędu. Te wszystkie numerki naprowadzają na właściwy napęd, więc warto podać jak najwięcej ;)
     
  18. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłbyś wyjaśnić pojęcie oflagowany ??? A co do AC to nie posiadam niestety tej gry , ale uruchamiając Borderlands 2 po nieudanej aktualizacji wyskoczył mi właśnie ten komunikat .
     
  19. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Oflagowany, czyli oznaczony do zbanowania. Oflagowanym można zostać za granie online na zmodyfikowanym lub źle zgranym obrazie (czerwona czcionka w abgx360), lub za granie bez neta w takie tytuły jak Assassin's Creed: Brotherhood, NFS: Hot Pursuit na przeróbce bodajże niższej przeróbce LT (numeru dokładnie nie pamiętam). Jak włożysz taką płytę i masz napęd Samsunga to nic się nie stanie więc Ciebie ten problem nie powinien dotyczyć, bo to raptem kilka gier i na Samsungu te zabezpieczenia nie działają do końca.

    Jak się ma napęd (zamontowany) fabryczny to konsola dostaje flagę i przy pierwszej próbie połączenia wysyłana jest informacja do Microsoftu, że na tej konsoli jakaś tam gra nie przeszła testów zabezpieczeń i dostaje się bana. Czy jest się oflagowanym można sprawdzić programem Xvail (w google wpisz). Ale najpierw rozwiązałbym problem z tą aktualizacją, czego przyczyną może być niefabryczny napęd.
     
  20. sweetboy

    sweetboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Błąd autoryzacji równa się z tym, co napisałem o teście z Assassynem, ale najlepiej byłoby sprawdzić, bo Samsungi w końcówce 2008 roku to rzadkość. Według danych, które mi podałeś wychodzi coś takiego:
    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum