1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ubisoft ujawnił w końcu ostateczne wymagania PC-towej wersji Watch Dogs

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez Azur, Październik 8, 2013.

  1. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    [​IMG]

    Nie jest dobrze.

    Pewnie wielu z was odetchnęło z ulgą, gdy kilka dni temu pisaliśmy, iż Ubisoft zdementował informacje o wymaganiach sprzętowych Watch Dogs, które pojawiły się w sieci w środku ubiegłego tygodnia. Niestety mam dla was złe informacje. Otóż opublikowane dziś na sklepowej stronie Ubisoftu wymagania tej gry są jeszcze wyższe, niż to co widzieliśmy kilka dni temu i potwierdzają fakt, iż posiadacze starszych komputerów powinni z dużą ostrożnością podchodzić do zakupu tej gry. No spójrzmy:

    Wymagania minimalne:

    System operacyjny: Windows Vista SP2 64bit, Windows 7 SP1 64bit, Windows 8 64bit

    Procesor: Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz lub AMD Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz

    RAM: 6GB (!)

    Karta graficzna: kompatybilna z DirectX 11 i obsługująca Shader Model 5.0, posiadająca min. 1GB pamięci VRAM

    Wymagania zalecane:

    Proceor: Core i7 3770 @ 3.5Ghz lub AMD FX-8350 @ 4.0Ghz

    RAM: 8GB

    Karta graficzna: kompatybilna z DirectX 11 i obsługująca Shader Model 5.0 (lub wyższy), z min. 2GB pamięci VRAM

    Dostaliśmy też informację o kartach graficznych oficjalnie wspieranych w dniu premiery gry:

    NVIDIA: GeForce GTX460 lub lepszy, karty z serii GT500, GT600, GT700

    AMD: HD5850 lub lepszy, karty z serii HD6000, HD7000, R7 i R9

    Intel: Intel® Iris™ Pro HD 5200

    W stosunku do tego co widzieliśmy w ubiegły czwartek największą zmianą jest na zdecydowanie ilość pamięci RAM - 6GB to naprawdę bardzo dużo jak na minimalne wymagania. Wiemy już też, iż posiadacze całkiem niezłych kart AMD z serii 4000 nie otrzymają oficjalnego wsparcia ze strony Ubisoftu, podobnie jak z posiadaczami 32-bitowych systemów operacyjnych, na których gra się po prostu nie uruchomi.

    Wszystko to zastanawia mnie jak Ubisoftowi udało się zoptymalizować ten tytuł w wersji na PS3 i Xboxa 360 - przecież w każdej z tych konsol siedzi tylko 512MB współdzielonej pamięci...

    Via: Gamezilla.pl
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pls

    Pls Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No niestety, skoro minimalne wymagania to 6gb ram to bez 64 bitowego systemu się nie obejdzie. Nadszedł czas, że cała masa ludzi musi w końcu wymienić swoje wysłużone pc'ty.
     
  4. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tylko skąd nagle te +6GB ramu w wymaganiach ? To już kolejna gra jaką widze w ciągu tygodnia z takimi wymaganiami. Co się dzieje?
     
  5. sebawujek

    sebawujek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @UP Tak zwana nowa generacja?
    Jakiś problem w posiadaniu 6GB ramu?
     
    1 osoba to lubi.
  6. Arii

    Arii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    327
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    No nie powiem, wymagania są dość spore ;) ale generalnie co mnie to obchodzi ? pogram sobie na x-klocku ;)
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  7. ClosingEye

    ClosingEye Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2012
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Z 1/4 możliwości graficznych, ale pograsz na xklocu :) Wymagania do odpalenia Watch Dogs w warunkach "konsolowych" będą znacznie mniejsze, bo odpalenie gry na niskich detalach w rozdzielczości 1366x768 nie zabije PC. Wymagania wyżej traktujmy jako wymagania, które pozwolą odpalić grę komfortowo w wyższych jakościach oraz rozdzielczościach.
     
  8. kamikadze2012

    kamikadze2012 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2012
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    No tam za rogiem ;D
    Widzę masz taki sam komputer jak ja taki sam niczym sie nie różni :D Więc my możemy sobie pograć na max detalach :]
     
  9. Gothic20

    Gothic20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wszędzie zaczynają już wymagać ten DirectX 11, jakby na 10 nie można było stworzyć pięknej gry :/.

    Zostaję Xbox
    GF 9800GT już nie pociągnie :/
     
  10. sebawujek

    sebawujek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Pogracie Pogracie ;-)
    Przecież MINIMALNE wymagania to takie, na których gra w 1080p będzie płynnie chodziła (czyli ponad 30pfs? )
     
  11. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Posiadać to ja mogę i 600GB tylko po co. Jeszcze taki Assassin's Creed IV ma w ZALECANYCH 4GB i da się zrozumieć bo to ZALECANE! A teraz nagle wydawcy zaczęli głupieć i w MINIMALNYCH podawać 6GB. Automatycznie zmusza mnie to do przejścia na x32 jeżeli miałbym ochotę pograć w te gry na PC. Jestem ciekaw skąd ten nagły przeskok i OGROMNY wzrost wymagań.

    Ciekawi mnie jednocześnie czy zamiast konsoli nie kupić PC na bebechach Xbox czy PS4. Powinno być możliwe że gdy przy słabej optymalizacji najlepiej powinny chodzić na podobnej konfiguracji.
     
    1 osoba to lubi.
  12. darvd29

    darvd29 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2012
    Posty:
    119
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @up
    Nie na x32 tylko x64. Przeskok wziął się stąd, że gry generują coraz więcej otwartego terenu, za co odpowiada głównie RAM - przesył informacji między kartą graf., procesorem i innymi częściami. Chcesz mieć doczytywanie tekstur lub loading screeny co 2 minuty?
     
  13. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Naprawdę wierzysz w to co napisałeś ? W takim razie skąd różnica w wymaganiach między Assassin's Creed IV , a Watch_Dogs. Zalecane odpowiednio 4GB i 8GB. Przecież to są te same gry, na tym samym silniku, na tych samych zasadach wydane w tym samym czasie na te same platformy. Jednak z jakich magicznych powodów Watch_Dogs wymaga 2x więcej pamięci RAM. Czy to znaczy że tekstury i świat w Watch_Dogs są aż tak lepsze niż w AC4? Wątpie ...

    Pomijam już GTV , gdzie na PC ma wymagać 4GB pamięci RAM, a podobno jest to największa gra typu sandbox jak wyszła i wyjdzie w tym roku.Skąd zatem GTV ma jeszcze normalne wymagania ,a między innymi Ubisoft już głupieje?

    Na koniec kwiatek. Nowe Call of Duty i w wymaganiach podane 8GB RAM`u. Zgłupieli , czy oszaleli? Przecież ta gra nie ma wielkiego świata, czy grafiki z jakimiś ultra teksturami zapychającymi komputer.

    Pomyślałem ... pomyślałem i doszedłem jednak do wniosku że między innymi Watch_Dogs i nowe CoD zostały zrobione najpierw na nową generacje konsol. Jako że mają architekturę PC i obydwie konsole posiadają 8GB RAM`u to nikomu nie chce się bawić i po prostu specyfikację devkitów na których robili gry lub bardzo zbliżoną do nich. Innego logicznego wytłumaczenia nie mam. Choć mam nadzieję że inni mają jakieś pomysły i mnie oświecą ...
     
  14. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nie wiem. Mnie ta gra w ogóle nie kręci. Także nie będę się martwił jej wymaganiami. Za to czekam z niecierpliwością na nowego Assasina od Ubisoftu, który pewnie wymagania będzie miał zbliżone niestety.
     
  15. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Ludzie , co to za news ???
    To info było dostępne już od tygodnia
     
  16. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mnie też ta gra w ogóle nie rusza. Za to dziwi i przeraża mnie trochę tendencja. Najpierw zobaczyłem wymagania nowego Naruto na PC - 8GB RAM`u, potem CoD`a , a teraz to. Zgłupieli to jedyne słowo jakie mi się nasuwa ...
     
  17. nemesis48s

    nemesis48s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    430
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    radom
    Wymagania są zawyżone jak zawsze a po za tym ram nie kosztuje majątku zawsze można dokupić
     
  18. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Tydzień temu były nieoficjalne wymagania, te są oficjalne, czaisz.
     
  19. Testtest2

    Testtest2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2013
    Posty:
    159
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Większość ludzi używa 32bitowego systemu. Dokupić to se możesz i 100GB RAM`u, ale bez reinstalacji systemu sienie obędzie. No ale niektóre pelikany łykają wszystko ...
     
  20. sebawujek

    sebawujek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No szczerze to bym polemizował nad tym..
    Większość ludzi kupuje komputery z systemami OEM.. a ta producenci wszędzie wciskają winde.. 64-bitową..
    tak więc te komputery które są brane pod uwagę przy takich grach, raczej większość będzie miała 64-bitowe wersje zainstalowane.. A jeżeli nie to pobieramy z msn.com obraz windowsa x-64 robimy reinstall i wklepujemy swój klucz produktu i zadnego problemu tez nie będzie..
    Możesz miec racje, że OGÓLNIE większość komputerów jest 32-bitowa.. Multum osób używa w dalszym ciągu xp (chociaż to 7 jest teraz najpopularniejszym systemem), aczkolwiek systemy poniżej visty odpadaja przy takich grach ze względu na architekture. Bo nie oszukujmy się, kto ma zainstalowanego xp 64-bit ;-)
     
  21. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Niczym sie nie zmieniły, czaisz

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum