1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Udostępnianie internetu konsoli poprzez Laptopa - Blueconnect

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez d3vil u, Luty 19, 2013.

  1. d3vil u

    d3vil u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    RZESZÓW
    witam chciałem połączyć xboxa do neta przez lapka z internetem z blueonnect, zrobilem tak :

    Podłączasz kablem ethernet lapka z xboxem, powinno pokazać połączenie lokalne.
    Wpisujesz tak dla kompa:
    Adres IP: 192.168.0.1
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama domyślna: 192.168.0.1
    A dla Xboxa takie dane:
    IP Address: 192.168.0.2
    Sunet Mask: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.0.1


    udostepnilem neta z polaczenia blueconnect i przy testowaniu polaczenia sieci z poziomu boxa połaczenie sieci xbox - siec jest ok a internet juz nie czerwony X, cos zle robie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pawelrudnicki

    pawelrudnicki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    zgorzelec
    sprobuj wpisac ustawienia dns

    podstawowy serwer 192.168.0.1
    zapasowy serwer 0.0.0.0
     
  4. d3vil u

    d3vil u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    RZESZÓW
    wpisalem dns taki jak z cmd mi pokazalo i miedzy siec i internet łączy sie przy testowaniu ale sie nie polaczy
     
  5. d3vil u

    d3vil u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    RZESZÓW
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    xboxa ustaw na auto i zrob połaczenie mostkowe
     
  7. d3vil u

    d3vil u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    RZESZÓW
    mostkowe z poziomu lapka? a powiem ze pracuje na w8

    pomocy czy problemem moze byc w8? albo niech ktos mi wytlumaczy kok [po kroku jak to zrobić
     
  8. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Jakie masz ustawienia DNS?
     
  9. d3vil u

    d3vil u Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2013
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    RZESZÓW
    jak daje automat to nic sie nie dzieje jak wpisuje swoje z ipconfig/all to pomiedzy animacja siec ---internet chwile sie szuka ale na koniec X czerwony i tyle...
     
Wczytywanie...

Poleć forum