1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Udostępnianie internetu z laptopa do xboxa.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Karczyna, Luty 6, 2015.

  1. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Witam. Mianowicie chodzi mi o to że jak chcę udostępnić internet to mi pokazują błędy i wskazówki.
    Jak miałem starego routera (tenda) to było wszystko dobrze a jak stary się zepsuł to byłem zmuszony kupić nowy (tp-link) to wszystko się zepsuło. Jak to naprawić?

    Mam:
    -kabel scrossowany
    Liczę na pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    skoro masz router to po co udostepniac polaczenie przez pc, polacz konsole z routerem
     
  4. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Dokładnie nie musisz mieć kabla krosowanego karta sama odwroci, a tak podpinasz konsole pod router i jedziesz po co bawić się w udostępnianie z laptopa.

    Wysłane z mojego LG-P940
     
  5. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Ale ja mam elite bez WiFi
     
  6. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No to zwykły kabel wystarczy. Podepnij pod router i tyle

    Wysłane z mojego HTC One max
     
  7. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Ale z routera do konsoli mam daleko dlatego chce udostępnić z laptopa
     
  8. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    256
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Karczyna jak daleko? Napisz dokładnie gdzie stoi router a gdzie konsola to łatwiej będzie pomóc. Tak jak wczesniej Ci koledzy pisali najlepiej podłącz kablem "ethernet". zaletą tego połączenia jest to że będziesz miał szybsze połączenie niż za pomocą wi-fi. Takim kablem możesz spokojnie łączyć do 100m(sam podłączałem taki długi kabel z budynku do budynku). Przerabiałem to w latach 95-99. Także tylko kabla musisz mieć wystarczającą ilość i pomysł jak i gdzie go schować.
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    zamiast ulatwiac sobie zycie to je utrudniasz, skoro tak chcesz to w necie jest pelno instrukcji jak udostepnic internet na konsoli
     
  10. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Zawsze możesz kupić TL-WR702 i po problemie.
     
  11. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    No nie mam 100m ;) ale kabel by musiał iść przez wszystkie pokoje a gdzie tego kabla schować bym nie miał. Dlatego chce udostepnić z laptopa do konsoli bo wychodzi około 3m a z routera do konsoli 20m
     
  12. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Ale jak bym to kupił to i tak kabel WAN od internetu mam przy routerze a konsola nie ma WiFi
     
  13. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Kup sobię kartę wifi to xboxa zamiast się tak bawić
     
  14. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Nie napisałem. Jak udostępniam internet z laptopa do konsoli to konsola nie może ip pobrać. A jak podłączyłem bezpośrednio z routera to pobrało ip ale jak zmieniłem na udostępnianie to te ip nie działa.
     
  15. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Droga ta karta z jedną anteną po ok 100zł chodzi a z dwoma na ceneo za 240zł
     
  16. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Właśnie ten router konfigurujesz w trybie klienta i podlaczasz do karty w klocku, wiec kabel tylko od wr-702n do konsoli.

    Wysłane z mojego LG-P940
     
  17. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    ale wy nie rozumiecie że ja chce udostępnić!!!?!?!? a nie coś kupic?
     
  18. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
  19. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
  20. Karczyna

    Karczyna Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2014
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cerekwica, Bydgoszcz, Poland, Poland
    Zamykam temat już znalazłem poradnik krok po kroku na stronie xbox.com i proszę admina o zamknięcie tematu
     
Wczytywanie...

Poleć forum