1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Udostępnianie mediów w sieci lokalnej

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fiedzio, Styczeń 24, 2010.

  1. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Witam! Niedługo podłączę konsolę do sieci (mam sieć WiFi w domu, a od routera mam z 10m, więc muszę kabel kupić ethernet) i mam pytanie...

    W sieci domowej mam także swój komputer, na którym są filmy (system XP). Rozumiem, że jeżeli umieszczę komputer i konsolę w jednej grupie lokalnej, a następnie na XP zainstaluje Media Center i udostępnię filmy, to konsola w zakładce "Media Center" wykryje je i będę mógł je oglądać na konsoli (oczywiście, gdy komputer będzie włączony)?

    Czy te rozwiązanie jest możliwe?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. matis193

    matis193 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    A jaki kabel będzie dobry? Prosty czy krosowany? Bo czytałem, że krosowany się daje w przypadku PC-PC, a tu będzie KONSOLA-ROUTER?
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  7. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    A jeżeli podłącze przez krosowany to nie będzie różnicy? Ponoć routery wykrywają typ połączenia i same się w odpowiedni sposób konfigurują.
     
Wczytywanie...

Poleć forum