1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Udostępnianie połaczenia internetowego XP/ mostek sieciowy proszę o pomoc !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Susa89, Kwiecień 7, 2012.

  1. Susa89

    Susa89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój problem dotyczy live na konsoli poprzez udostępnienie połączenia lub mostek sieciowy, dla sprostowania dodam ze miesiąc temu miałem poprawnie ustawione DNS i ip (ręcznie) jednak po zmianie rutera jakimś pechem ustawienia poszły się ... posiadam konto gold jednak nie mogę z niego korzystać .

    po konfiguracji tkz. pamięciówki konsola łączy się z siecią jednak z internetem mam problem z DNS , po restarcie modemu, rutera i konsoli dalej nic sie nie dzieje.

    Nie wiem czy muszę w niej dodać usługę i odblokować porty na routerze ;/ pamiętam ze za pierwszym razem udało się jakimś dzikim trafem.

    Proszę o pomoc w konfiguracji tego ICS,dodam ze posiadam internet z UPC wrzucę screeny jak do tej pory wyglądają moje ustawienia,


    Screeny:



    Imageshack - 32732303.jpg
    Imageshack - 14397091.jpg


    proszę was o pomoc walczę z tym juz od 4 dni i w dodatku świeta a ja marnuje pada ;/ pozdrawiam fanów gow3 i zycze wesołych świat wszystkim wam .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    konsola na auto mostek i powinno dzialac bez kombinowania
     
  4. Susa89

    Susa89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyskakuje błąd DNS i info aby zresetowac router i modem robię to i lipa ;/ ustawiłem na fabryczne zresetowało sie automatycznie no i nic
     
  5. Susa89

    Susa89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    :culpability::culpability::culpability:
    proszę was pomozcie mi to jakoś zrobić walcze juz kolejne godziny i nic zakładam nowe połaczenia, zminiam wartosci dns i ip , prosze ktos kto konfigurowal na xp udostepnianie ;///////////
     
  6. Susa89

    Susa89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nikt nie raczy jakim kolwiek zianteresowaniem, widocznie trzeba zmienic forum ;/
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ależ, proszę... Widocznie nikt kto tu zagląda nie miał takiego problemu, konsola powinna się łączyć bez kombinowania także...
    Pozdrawiam !
     
  8. Susa89

    Susa89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze inaczej prosze was o pomoc w skonfigorowaniu internetu na konsoli xbox, sytuacja wyglada nastepujaco posiadam windows xp i dwie karty pc łaczy sie bezprzewodowo z routerem ktory podlaczony jest do modemu, chce aby net przechodzil z pc na xboxa internet posiadam z upc (porty na routerze sa odblokowane) jakkolwiek byle działało da sie bo przed formatem mialem recznią konfiguracje przez udostepnianie połączenia internetowego i smigało dzieki.
    :crushed::crushed::crushed::crushed:
     
  9. sybirrr

    sybirrr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli masz swój router to najlepiej na laptopie utwórz Mostek sieciowy.
    Najpierw musisz sprawdzić czy router przydziela adresy IP automatycznie w sieci bezprzewodowej. W tym celu na laptopie wejdź w Start->Panel Sterowania->Połączenia sieciowe i internetowe->Połączenia sieciowe. Następnie dwukrotnie kliknij na połączenie bezprzewodowe i w zakładce "Obsługa" sprawdź typ adresu. Jeśli jest "Przypisany przez DHCP" to ok.
    Następnie sprawdź czy nie udostępniasz któregoś z połączeń sieciowych. W tym celu w Połączeniach sieciowych kliknij prawym klawiszem na połączenie sieci bezprzewodowej, wybierz właściwości i w zakładce Zaawansowane sprawdź czy masz zaznaczone "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się...". Jeśli jest zaznaczone to odznacz to. To samo zrób dla połączenia lokalnego z którym łączysz XBOXa.
    Jeśli to już zrobisz to zaznacz myszką oba połączenia (bezprzewodowe i z XBOXem), kliknij na nie prawym myszy i wybierz "Połączenia mostkowe". Po chwili powinien utworzyć się mostek sieciowy.
    W XBOXie w ustawieniach sieci ustaw wszystko na automatyczne- adresy IP i DNS.
    Powinno działać. Jeśli nie to znaczy, że router blokuje połączenie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum