1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

udostepnienie polaczenia a xbox

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez onix212, Sierpień 22, 2011.

  1. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    prosze o pomoc mam zrobione udostepnienia polaczenia sieciowego xbox i pc wykrywa wszystko mimo nie laczy sie z live nie mam bana. prosze o jakies podpowiedzi co zrobilem zle dodam ze wina xp na kopie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    kabel krosowany?neta masz jakiegoś osiedlowego, czy netia/neo?

    @down//Ma znaczenie...
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    kabel krosowany nie ma znaczenia. skąd masz sieć???
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Krosowy nie ma znaczenia jesli przynajmniej jedna sieciowka ma auto MDI
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zakładam że nie ma kompa starszego niż 10 lat
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zwykly osiedlowy net. wykrywa ustawienia na konsoli wiec kabel napewno dobry ,nie wiem czy na pc nie trzeba czegos zrobic jeszcze
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz dwie karty sieciowe ?
    Musisz zrobic podsiec zeby konsola nie brala ustawien z osiedlowki
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    tak dwie karty udestepnione polaczenie sieciowe z powodu ze mam net tylko na jedna karte i mac
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    wiec musisz wpisac recznie ip, maske, bramke i dns w konsoli

    jak masz ip z klasy C tzn poczatek 192 to w konsoli dajesz inne np z klasy A tzn 10.0.0.1

    ip konsoli 10.0.0.5
    maska 255.0.0.0
    bramka i dns (ip komputera na sieciowke laczecej konsole)
    na kompie tez ustawiasz recznie np ip kompa 10.0.0.1
    maska 255.0.0.0
    bramka i dns to adres ip bramki uslugodawcy neta lub adres ip ktory daje uslugodawca na twoja pierwsza sieciowke z netem
     
  11. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    seria 10....
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to jak masz 10 to u siebie robisz na odwrót tzn w klasie C (192) dajesz maske 255.255.255.0
     
  13. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    mam rozumiec ze ustawienia z karty a (tej co mam neta i udostepniam) mam wpisac w karcie b (ta co ma udostepniac net do xboxa)dns z karty a?i tak samo co na karcie b wpisac do xboxa jak wpisalem takie same ip na xboxie co na karcie b bylo ze konfikt ip , i xbox wykrywac calkiem inne ip
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie, w karcie B masz ustawic inny zakres ip niz daje ci uslugodawca
     
  15. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    niby przeszlo przez siec ale nie chce przejsc juz pasek internet pisze ze niby problem pisze ze jest problem z polaczeniem nie wiem czy jakis port jest zamkniety albo cos nie blokuje
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wylacz zapore systemowa i jesli amsz z antywirusa wtedy bedize wiadomo czy wina konfiguracji czy tez zapory
    bramke domyslna w konsoli jaka wartosc wpisales ?
     
  17. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    programy powylaczalem i dalej to samo do firewalla dodalem moze jakis port jest zablokowany i mam net osiedlowy za firewalem niestety
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zablokowane porty wyszly by po przetestowaniu neta, a tu konsola wcale nie moze sie polaczyc bo zle wpisales ustawienia sieci jak znam zycie
     
Wczytywanie...

Poleć forum