1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ultraiso zamiast imgburn ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez decjan, Czerwiec 2, 2011.

  1. decjan

    decjan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Wpisując ultraiso do wyszukiwarki dostałem znikomą liczbę wyników. W związku z tym,że mam poważny problem z imgburn, chciałbym zapytać, czy zamiast imgburn moge używać ultraiso do wypalania płyt?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    hmm ultraiso jest bardziej do 'szperania' w obrazie. mozna latwo dodawac dodatkowe pliki do obrazow lub je usuwac za pomoca tego programu ale czy da sie nim nagrywac... nie wiem. a jaki masz problem z imgburn ?
     
  4. decjan

    decjan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbuję wypalić grę poprzez imgburn i zatrzymuję się na Synchronising cache.
    Napęd dvd zaktualizowałem do najnowszej wersji.
    Płyta główna to AsRock M3A785GMH/128M /AMD 785G, DDR3-1600, mATX/
    Płyty na jakich staram się to nagrać toVerbatim 8x DVD+R DL

    Najwięcej chyba powie log z tego programu:

    I 20:12:36 ImgBurn Version 2.5.5.0 started!
    I 20:12:36 Microsoft Windows 7 Professional x64 Edition (6.1, Build 7601 : Service Pack 1)
    I 20:12:36 Total Physical Memory: 8*117*060 KB - Available: 6*012*808 KB
    I 20:12:36 Initialising SPTI...
    I 20:12:36 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 20:12:36 -> Drive 1 - Info: HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 TL03 (F (RAID)
    I 20:12:36 Found 1 DVD±RW/RAM!
    I 20:13:38 Operation Started!
    I 20:13:38 Source File: D:\*******\Michael Jackson The Experience [MULTI5][KINECT][www.zonatorrent.com]\icon-mjte-x360.dvd
    I 20:13:38 Source File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 20:13:38 Source File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 20:13:38 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 20:13:38 Source File Volume Set Identifier: d0a44000MS UDFBridge
    I 20:13:38 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 20:13:38 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 20:13:38 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 20:13:38 Destination Device: [2:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 TL03 (F (RAID)
    I 20:13:38 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00) (Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x)
    I 20:13:38 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 20:13:38 Write Mode: DVD
    I 20:13:38 Write Type: DAO
    I 20:13:38 Write Speed: 4x
    I 20:13:38 Link Size: Auto
    I 20:13:38 Lock Volume: Yes
    I 20:13:38 Test Mode: No
    I 20:13:38 OPC: No
    I 20:13:38 BURN-Proof: Enabled
    I 20:13:38 Write Speed Successfully Set! - Effective: 5*540 KB/s (4x)
    I 20:13:38 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 20:13:38 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 20:13:38 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 20:14:14 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 20:14:14 Filling Buffer... (40 MB)
    I 20:14:15 Writing LeadIn...
    I 20:14:29 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 20:14:29 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 20:14:29 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 20:26:26 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3827487)
    I 20:38:25 Synchronising Cache...
    W 20:53:25 I/O Interface 'Debug Mode' has been Enabled!
    I 20:53:26 [2:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 TL03 (F (RAID)
    I 20:53:26 CDB: 25 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    I 20:53:26 CDB Interpretation: Read Capacity
    E 20:53:26 SENSE: 70 00 02 00 00 00 00 0A 00 00 00 3E 04 08 00 80 00 00
    E 20:53:26 SENSE Interpretation: Logical Unit not ready, Long Write in progress - 0%
    I 20:53:27 [2:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GH22LS50 TL03 (F (RAID)
    I 20:53:27 CDB: 25 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    I 20:53:27 CDB Interpretation: Read Capacity
    E 20:53:27 SENSE: 70 00 02 00 00 00 00 0A 00 00 00 3E 04 08 00 80 00 00


    Prosiłbym o jakiś pomysł, bo już mi się płyty kończą:/
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    obawiam sie ze nagrywarka do wymiany
     
  6. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Jak inny program to CloneCD.
    Czy wcześniej nagrywałeś już jakieś płyty ?
    Nie wiem jak masz podpięte ale (RAID) przy nagrywarce ? Powinno być (ATA) .
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    moze wgrales softa przeznaczonego dla innego rodzaju (marki) napedu? tak czy siak - sprobuj jeszcze cloneCD ale i tak obstawiam ze nagrywarka-trup
     
  8. decjan

    decjan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tym raidem faktycznie ciekawa sprawa :)

    Co do softu, to na pewno jest dobry.

    Poza tym wgrałem nowy soft, ze względu na to, że na starym nie udało mi sie wypalić płyty.

    Sprawdzam la laptopie jeszcze , a potem cc spróbuję jak coś.
     
  9. decjan

    decjan Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało się teraz i na laptopie i na pececie z clonecd. Niezła zabawa :) Dzięki wszystkim za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum