1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Umiarkowana translacja NAT

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Remix, Luty 14, 2011.

  1. Remix

    Remix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czersk (Pomorze)
    Mam jakiś kabel ( skrosowany ) przez środek pokoju z PC do xboxa 360 ( informatyk robił ), tak udostępniam internet do xboxa .

    Jak mam zmienić translacje NAT na otwartą ???



    Konfiguracja sieci:

    ustawienia podstawowe:

    Ustawienie IP Ręczne
    Adres IP 192.168.0.2
    Maska podsieci 255.255.255.0
    Brama 192.168.0.1

    Ustawienia DNS Automatyczne
    Podstawowy serwer DNS 192.168.0.1
    Zapasowy serwer DNS 0.0.0.0

    ustawienia dodatkowe (Wszystko nieustawione)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    otworzyc porty na routerze czy tam wylaczycz zapore/antywira w pc
    niech ci informatyk ustawi
     
  4. Remix

    Remix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czersk (Pomorze)
    Dzięki, zaporę wyłączną mam, a antywirusa sam sobie wyłączę.


    .....................................................................................

    Nie działa.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a skad idzie ten kable do pc?? jakis router???
    tak czy owak dzwon do informatyka :)
     
  6. Remix

    Remix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czersk (Pomorze)
    bez routera idzie z pc do xboxa
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pytam skad idzie net do peceta....
     
  8. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    To na pc musisz porty przekierować. M$ daje całkiem dobrą instrukcję.
     
  9. Remix

    Remix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czersk (Pomorze)
    !krisr77: Mam podłączony internet mobilny (7,2 Mb/s) z play ( mam 99% sygnału).

    h-y-d-e: to daj link do tej instrukcji.
     
  10. kulbon

    kulbon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    krk
    A masz zewnętrzne IP ? Bez tego będzie ciężko
     
  11. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    NAT nie moze byc otwarty, NAT musi byc inaczej nikt w sieci nie polaczyl by sie z internetem, NAT to losowanie portow wejscia i wyjscia, aby nie losowal konkretnych portow musisz zorbic przekierowanie na firewallu windowsa lub innego ktory masz zainstalowany
     
  13. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    No to kolego możesz zapomnieć o otwartym NAT
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice

    A niby dlaczego ?
     
  15. Remix

    Remix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czersk (Pomorze)
    No właśnie dlaczego ?
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kolega DOGtagscollector gada bzdury dlatego sie nie odezwal, musisz przekierować porty na zaporze windowsa bo to twoj lapek pelni role firewalla i NAT
     
  17. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przekierowanie portów to podstawa.... Swoją drogą gra online na 3G najjsss.... aż jestem ciekawy jak ci się to sprawdzi....
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. GoaVenom
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    1041

Poleć forum