1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Unlock DG16 D5S Kiedy?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez dudi2000, Styczeń 13, 2014.

  1. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Witam, ciekaw jestem kiedy wymyślą/udostępnią sposób na unlock D5S liteona?
    Tak sobie myślę, nie na rękę jest to pionierom przeróbek oraz narzędzi sprzedawanych czyli TX, weźmy na przykład D4S ile trwało kupowanie PCB zanim nie ujawniono metody Kamikaze:)
    Dużo ludzi robi RGH ponieważ jest dużo tańsze od LTU a co za tym idzie nabija rynek TX poprzez kupowanie chipów (chodzi mi o skale światową a nie niszowe rynki obracające China chip).
    A może zainteresowanie RGH jest większe niż tematu o unlock D5S temu prace spoczęły na stagnacji.
    Ciekaw jestem jakie są wasze zdania, może o czymś nie wiem uświadomcie mnie;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    pewnie istnieje ale nie oficjalnie chodzi o to samo czyli dostanie się do wnętrza bardzo małego mikroprocesora zeby mieć dostęp do niego dokładniej do jego wyjść wejść przecież jakoś się go programuje danym dvd keyem? pierwotnie w jaki sposób może z płyty , z usb a może z użyciem innego programatora po czym komendą jest blokowany na stałe, wtedy tylko metoda hardwareowa zostaje np ciecie ścieżki itp , producenci robią celowe zabiegi zeby nie było łatwego dostępu ,tak samo jest z punktem postout w coronach zawsze jest taka opcja ale bardzo utrudniona , w przyszłości w xone/ ps4 coś podobnego pewnie będzie próba atakowania procesora i przejęcia nad nim kontroli stąd właśnie RGH metoda od dawna stosowana albo ODDE po obadaniu wszystkiego dokładnie jakie procesy zachodzą przez np team matrix , od dawna istnieją na scenie

    tu jest litek 16d4s pod micro
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - ee0292fe475ff.png

    w litku 16d5s jest raczej tak samo z bardzo zmniejszonymi ścieżkami x10 mniejsze , nawet jeśli będzie oficjalna metoda coś ala drill 16d4s to z użyciem bardzo specjalistycznych narzędzi jak microskop, team xecuter obadał temat i zrobili swój zamiennik tego zminiaturyzowanego chipa odblokowanego już na starcie z mozliwością zaprogramowania układu z zewnątrz, panowie TX dali radę więc i my spróbujmy coś na polskiej scenie
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    żeby sie pojawiło to ktoś musi nad tym pracować.... taa
     
  5. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Podobało mi się flashowanie napędów w xbox przez aktualizacje microsoftu, ludzie wiercą, rozbierają konsole, probują mpx01 a tu softowo wszystko jest możliwe:)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Terefere - wcale tak nie było. Aktualizacja nie zmieniała fw w d42 od 0225 w górę bo są fabrycznie zablokowane.

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    ale d2s i do 0225 tak.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, ale to nie były napędy z zablokowana elektronika

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    podejrzewam, że i unlock przez soft dałby rade.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jakby się dało to już by dawno był. W d2s tez można zablokować elektronikę i wtedy bez cięcia ścieżek nic nie zrobisz.

    Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum