1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

UPC Xbox wi-fi brak polączenia z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez miwa, Grudzień 15, 2012.

  1. miwa

    miwa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poland
    Witam Świeżak jestem dopiero co dolaczylem do spolecznosci XBOX

    Mam nastepujacy problem
    X-box rgh
    ruter Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway- wifi
    UPC internet 30mb

    kazde polaczenie z internetem konczy sie sukcesem, lapek, PC, android, notebook

    natomiast moj X-box nie daje rady,
    wchodze w ustawienia systemu polacz z internetem
    udaje mi sie polaczyc z ruterem, xbox pobiera ip, maski, etc
    ale nie moze polaczyc sie z internetem a nastepnie z Lajfem

    macie jakies pomysly ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    844
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    nie znam się na RGH za bardzo ale chyba nie da się podłączyć xbox'a z RGH do internetu ;)
     
  4. miwa

    miwa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poland
    da sie mistrzu http://xboxforum.pl/xlink-kai-xbslink-174/tutorial-x-link-kai-co-i-jak-98613/
    luknij tego linka tam pisza ze mozna :) i jest tutorial ...



    wiec tak z tego względu ze nie odpuszczam tak łatwo być moze ktos bedzie mial podobny problem i tak jak ja dopiero zaczyna przygode z Xbox znalazlem nastepujace rozwiązanie:

    musisz dostac sie do pliku launch.ini
    idziesz do interfesju glownego
    wlazisz na uzytki/menadzer plikow

    i teraz jazda masz XP no problem formatujesz swoj dysk jak chcesz byle w FAT32
    masz win 7 musisz miec program do przerobki fat32 (fat32format.exe - ja skorzystalem z tego)
    uruchamiasz start w polu do szukania wpisujesz cmd.exe (wczesniej wgrywasz plik. fat32format.exe na c:)
    dla mniej zorientowanych po uruchomieniu cmd.exe wpisz cd.. enter cd.. enter tyle razy zeby byc w c:
    wtedy wpisujesz

    fat32format -c128 x: ,gdzie x to nazwa dysku

    pozniej program zapyta Cie: czy jesteś świadomy utraty danych "Y"enter

    po takim zabiegu dysk ma format FAT

    podlaczasz go do konsoli idziesz do menadzera
    zgrywasz plik launch.ini ba dysk zewn.

    podlaczasz dysk do kompa edytujesz go dowolnym edytorem php lub txt

    znajdujesz to:
    ; if set to true, this will block the console from resolving LIVE related dns
    ; if not set this value will be TRUE
    liveblock = true

    zmieniasz na false
    zapisujesz
    i znow podlaczasz dysk do konsoli idziesz do mendzera plikow
    hdd1: i tu nadpisujesz przesz kopiowanie link launch.ini

    wylaczasz konsole wlaczasz i cieszysz sie dostepem do internetu !

    jak na swiezaka to calkiem niezle co ?

    pozdro


    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    To nie jest LIVE tylko X-link, są to wgl dwie inne sprawy...
    Z LIVE na RGH się nie połączysz a jak Ci się uda to będzie ban.
     
  6. miwa

    miwa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poland
    ok nie bede :) ja wiem ze live i xlink to co innego ale nigdzie indziej nie moglem przetestowac polaczenia z internetem po edycji pliku ruszyl net i mam juz pogode i chcialbym sie teraz polaczyc z Xlink konto juz mam ale jak wlaze na logowanie to wybija mi ze nie znaleziono silnika :(, pozatym jak wchodze w Live Box rgh automatycznie sie wylogowuje... (?)
     
Wczytywanie...

Poleć forum