1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

update ixtreme - różne wersje liteona

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kaziu_yo, Marzec 27, 2010.

  1. kaziu_yo

    kaziu_yo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc chciałbym się dowiedzieć czy przy wgrywaniu nowego ixtreme do już przerobionej konsoli aby sczytać klucz zawsze trzeba tak postępować z tacką:

    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme

    Niezależnie od tego jaki ma się napęd lite-on:

    Liteon v1 F/W 74850C
    Liteon v2 F/W 84850C
    Liteon v3 F/W 84850C
    Liteon v3 F/W 93450C

    robiłem update w Liteonie 74850 i 93450 i jakoś poszło. Dzisiaj będę robił znajomemu tylko nie wiadomo jaki ma napęd.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Jeżeli już był robiony to do wszystkich wersji nowy ixtreme wgrywasz tak samo.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak klusz szczytujesz jesli ktos ma ixtreme inne jak LT ;) I dziala na wszystkich liteonach.
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jezeli udało ci sie trickiem z tacka wydobyc klucz z 934 to gratuluje.........

    Liteon v1 F/W 74850C (przy uzyciu RS232 TTL 3,3V MAX3232 4pin,lub xtractor + spear)
    Liteon v2 F/W 84850C (trick z tacka)
    Liteon v3 F/W 84850C (cięcie ścieżek,xtractor+vampire)
    Liteon v3 F/W 93450C (cięcie ścieżek,xtractor+vampire)

    wgrywać to wgrywa się tak samo ale jest zachodu żeby pozyskać klucz,bo jezeli masz juz klucz to wystarczy wgrać,jednak gdy musisz wyciągnać z klucz(niezaleznie czy z przerobionego czy nie ) musisz postepować wdłg. powyższych zalecen :)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Blackburn - nie masz racji. jesli liteon jest juz przerobiony ixtreme innym jak LT to zeby zrobic z niego odczyt wystarczy podpiac go z tacka do polwy i uzyc w JF dummy from ixtreme.
     
  7. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Kolega Blackburn się nie wczytał prawdopodobnie:D
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    a tak przepraszam zwracam honor
     
  9. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    A można to zrobić pod dosem?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Niestety, pod dosem mozna ale trzeba robic jak nieprzerobiony wtedy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum