1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Update LT+ 1.1 na 1.91 Liteon 83850v2

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bychuuu, Wrzesień 17, 2011.

  1. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przy próbie update'u LT 1.1 na 1.91 a konkretnie przy wyjęciu i włożeniu wtyczki zasilania z napędu nagle wysunęła się lekko tacka i paliły się diody na czerwono. To było chyba jakieś spięcie. Włożyłem grę do konsoli i normalnie wszystko działało. Po jakimś czasie ciągle się teraz świeci dioda poweru i tacka się wysuwa jak próbuję ją schować. Ze względu na ten problem postanowiłem wgrać soft na nowo. I chyba wszytko si.ę udało bo robiłem wg tego tutoriala.
    http://xboxforum.pl/firmware-napedo...-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html
    Wszystko się powiodło, ale jak wkładam płytę Dirt 3 to nic się nie dzieje. Pisze otwórz napęd / zamknij coś takiego. Dlaczego to nie działa zrobiłem przecież tak jak to było napisane. Również wgrywałem stary firmware LT 1.1 ale to nic nie pomogło. Teraz mam najnowszy dashboard i konsola nie odpala kopii gier. Macie jakieś sugestie spostrzeżenia? Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    czyta oryginały ?
     
  4. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tzn ciężko stwierdzić bo tacka się nie chce zamknąć. Jedynie jak wyłączam konsole z wysunięta tacką, i po chwili włączam to się zamyka, ale oryginała nie chcę czytać. Nie wiem może napęd nie pracuje bo się spalił? Ale w biose mi go wykrywa normalnie. A może to laser?
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jakby się zfajczył to nie reagowałby na żadne polecenia , tym bardziej nie wysuwałby się , obstawiałbym raczej ,że coś nie styka lub , źle podłączone Sprobuj rozkręcic jeszcze raz konsole , posprawdzaj wszystko , moze zmień kabelek sata . Jak nic nie pomoże zobacz czy wgranie oryginalnego firmwaru coś da
     
  6. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wgrywałem juz oryginalny fm jak i 1.91 i LT 1.1 i nic. Może kabelek od zasilania jak mówisz się przepalił czy coś bo w sumie działa jkaby na odwrót. Jak tacka jest wysunięta to w menu pisze 'Otwórz napęd'' a jak zamknięta to pisze ''Otwieranie''. I jak zamykam konsole to tacka zawsze się wysunie, a powinna się zamknąć.
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    mam jeszcze jedno pytanko , czy czasem nie wymieniałeś napędu ? np z samsunga na liteona i wgrałeś od razu fw do litka ?
    bo takie hece z napędem występują jak nie zrobi się czasem manual spoofa , tzn nie zaznaczy z jakiego napędu pochodził klucz .
     
  8. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie napęd mam jeden i ten sam od samego początku. Teraz wgrałem oryginalny stock a później 1.91 i nic ciągle to samo. Wymieniłem ten mały kabelek zasilania i również to samo. Teraz znajomy przyjdzie ze swoim napędem, ale starszym i sprawdzę jak on chodzi. Też mi chodzi myśl, że może Key co miałem na płycie mógłby być zły i wgrałem nie swój. Serwis mógł pomylić klucze. Czy mogłaby być taka możliwość? Jakie są skutki wgrania nie swojego klucza?

    EDIT: Ja mam tylko key.bin, więc wgrywam klucz manualnie. Do target daje fw 1.91 klikam manual spoof wgrywam key.bin i od razu przechodzę do zakładki flash. Czy to jest prawidłowy sposób?
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wymiana napedu powinna pomóc

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  10. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wymieniłem napęd na kolegi i działo się to samo. Może jakieś rezystory się przepaliły czy coś. Wygląda na to, że napęd jest dobry skoro na innym dzieje się to samo.
     
  11. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolega przyszedł ze swoją konsolą. Podłączyłem swój napęd i chodzi normalnie. Czyli klucz jest okay, więc widocznie jakieś rezystory, oporniki albo jak czytałem jakiś southbridge. Czy to prawdopodobne?
     
  12. djxbox_1990

    djxbox_1990 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak twój kumpel przyszedł ze swoją konsolą to musiałeś wgrać klucz od jego napędu, czyli skąd wiesz, że klucz jest dobry? Trzeba było wyciągnąć samemu klucz a nie ufać serwisowi. Jedyna metoda odratowania konsoli to Reset Glitch Hack, który powinien nie długo być ogólnodostępny.
     
  13. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sorry źle się wyraziłem. Nie chodzi o to, że gry działają na jego konsoli bo wiadome, że nie będą bo są klucze inne. Ale o to, że tacka się sama już nie wysuwa (pracuję tak jak powinna) i dioda power ciągle nie mruga. Więc wywnioskowałem, że coś w konsoli się przepaliło. Sam nie wiem i dlatego pytam :)
     
  14. bychuuu

    bychuuu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    up...
     
Wczytywanie...

Poleć forum