1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Update lt 1.8 do 1.9

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Helid, Lipiec 15, 2011.

  1. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzisiaj podłączyłem się do liva i niepotrzebnie zrobiłem aktualizacje. Przeróbka oczywiście się cofnęła. Prawdopodobnie nie posiadam klucza napędu (skanuje pc w poszukiwaniu usuniętych plików może się znajdzie ale wątpię). Co w tej sytuacji mogę zrobić (da się odzyskać klucz)? Czy jeśli nie grałem przez neta, konsola była co najwyżej 2x podłączona do internetu mogę nadal liczyć na bana (czy to może pytanie do wróżki)?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Klucz odzyskasz, to znaczy pewnie będzie musiał zrobić to ktoś, kto się zna na flashowaniu konsoli. Zrobiłeś aktualizację dasha, a nie lt.
     
  4. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsolę da się na nowo przerobić i da się na nowo wyciągnąć klucz.
     
  5. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli zwyczajnie od nowa rozebrać, podłączyć i jeszcze raz przerobić, tak?
     
  6. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, ale do ponownego przerobienia potrzebujesz wyciągnąć klucz napędu. Musisz sprawdzić jaki masz napęd i zobaczyć w jaki sposób należy odczytać klucz.
     
  7. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    9504

    Zaraz zaraz w jungleflasherze jest przycisk "ready" - on wystarczy czy chodzi o coś innego?
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Racja.
     
  10. Kondorro

    Kondorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. Kondorro

    Kondorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    uoooppppsss sry
     
  13. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeszcze chciałbym znać odpowiedź na moje 2 pytanie - "Czy jeśli nie grałem przez neta, konsola była co najwyżej 2x podłączona do internetu mogę nadal liczyć na bana (czy to może pytanie do wróżki)?"
     
  14. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    masz przerobiony naped i laczysz sie z live to musisz sie liczyc z banem. bez wzgledu czy grales w cos czy nie.
     
  15. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko jak to odnieść do tego że przeróbka się cofnęła?
     
  16. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ale przed wgraniem dasha laczyles sie z live na czym teoretycznie mogles zostac zlapany. to ze teraz masz oryginalny FW nie zmienia sytuacji. juz samo aktualizowanie dasha z poziomu netu bylo bledem.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie jest to nigdzie potwierdzone że aktualizacja z live flaguje.....niby bezpieczniej jest najpierw wgrac ofw...ale nikt nie potwierdził że jest flaga
     
  18. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podpiąłem napęd, włączyłem jungleflashera, wybrałem napęd, naciskam slimkey i dostaje błąd "slim unlock command returned error".
    Po wejściu w keydb mam w historii bodajże mój stary klucz (z 10 kwietnia - zgadzało by się), mogę to jakąś wykorzystać?
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli robiłes update z 19 maja to masz teraz w napedzie 0272...zablokowany softowo...ale juz mozna obejsć
     
  20. Helid

    Helid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więcej informacji?
    Mam wrzucić do frimware CFW 0272 zamiast 9504?
     
Wczytywanie...

Poleć forum