1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Upgrade firmware z LT 1.0 do 1.1 BenQ

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez mactez, Marzec 21, 2010.

  1. mactez

    mactez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    W sobotę przerobiłem konsolę softem LT 1.0 (pojechałem do Pana który się tym zajmuje). Na moje nieszczęście w niedziele wyszedł soft Lite Touch 1.1 , który jest w BenQ wymaganą aktualizacją. Nie chcę mi się jeszcze raz pokonywać 120 km żeby zaktualizować , więc chciałbym zrobić to sam. Mój napęd, jak już wspomniałem, to Benq .
    1. Czy potrzebny jest kontroler Sata VIA , czy wystarczy że moja płyta główna posiada swoje złącza SATA ? (moja płyta główna to ASRock M3A780GXH )
    2. Które z punktów z tego poradnika http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932.html muszę wykonać jeżeli mam już przerobiony napęd a chcę go jedynie z aktualizować. (Chciałbym to wykonać programem Jungle Flasher tak jak to jest w tym poradniku co podałem wyżej)
    3. Czy potrzebne jest jeszcze coś do tej całej operacji aktualizacji softu z LT 1.0 na 1.1 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  4. mactez

    mactez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    kolego , zapoznaj się z tym :) :
    Ja mam napęd Benq. Gdybym miał Liteona , to nie zawrcałbym wam ani sobie głowy takimi sprawami.

    To info co zacytowałem jest z xboxscene.com , więc jest to wiarygodne źródło.

    Do BenQ ta aktualizacja wprowadza , jeśli dobrze zrozumiałem, zabezpieczenie przed wykryciem (ponieważ starsza wersja miała jakąś lukę , której microsoft jeszcze nie wyłapał , ale Ci co tworzą te softy ją wykryli i postanowili załatać)
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    a tak pomyliłem z liteonem,to nie zmienia faktu ze wgrywasz tak samo jak podałem wyzej.
    to prościzna
     
  6. mactez

    mactez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    a czy do tego całego procesu potrzebuję swój stary soft (tzw. oryginalny , który nie pozwalał na odpalanie kopi) czy jest to zbędne ?

    I odpowiedz mi jeszcze na pytanie , czy muszę kupować Kontroler Sata VIA na PCI, w przypadku gdy moja płyta główna posiada swoje złącza SATA ?
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tak potrzebujesz do wyciągniecie klucza,no chyba ze ten kto ci przerabiał dał ci go na płycie,pendrajwie,wysłał na email.
    jezeli masz na plycie głównej to moze byc ale nie wszystkie plyty glowne obsluguja flash
     
  8. mactez

    mactez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    a co jeśli nie mam tego klucza/pierwotnego softa ? :(

    nie da się tego jakoś wyciągnąć z tego softa co teraz mam ?
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    tak da się podałem ci filmik jak to zrobić
    w dosflashu jak i w jungleflasherze do wyboru do koloru
    Polecam w dosie bo w jungleflasherze bedziesz musial odblokowywac napęd przez activat.iso lepiej więc zrobic to w dosie z bootowalnego pendrive'a
    zczytac klucz komendą 'r' - read i zapisac na patyku
     
  10. mactez

    mactez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    Ok dzięki za wyczerpujące odpowiedzi i za chęć pomocy mi :) . Zabiorę się za to niedługo. Nie wiem czy wypada mi prosić , ale czy mógłbyś mi podać jeszcze stronkę gdzie napisali jak utworzyć bootowalny pendrive ? Jak chciałem zformatować mój przez windowsa to nie mogłem zaznaczyć opcji że ma to być dysk startowy MS-DOS. Z góry dzięki :)
     
  11. Mastodontz

    Mastodontz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie widzę, że nie jesteś zbyt na bieżąco, więc nie wiem dlaczego zabierasz głos. O ile wiem z ix LT nie da się tak łatwo wyciągnąć klucza napędu: http://xboxforum.pl/firmware-napedo...-1-5-1-5-1-1-6-1-6-1-na-ixtreme-lt-41128.html . mactez, zdaje się że będziesz potrzebował klucz napędu od tego, kto przerabiał napęd.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ty zdobądź wiedzę, a nie przytaczaj nie znanych Ci tematów.
    To jest temat o Benq
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    dokładnie, a jak zrobic bootowalny pendrive jest w tej paczce,i tu juz masz paczuszke ktora jest do tego potrzebna(instrukcja w srodku)
    Kod:
    http://www.przeklej.pl/plik/dosflash-1-7-bootowalny-pendrive-rar-000cqe94u1dc
    PS. nie zwracaj uwagi na to co napisał 'Mastodontz' bo to totalna bzdura on mówi o lliteonie ty zaś posiadasz napęd benq
     
  14. Mastodontz

    Mastodontz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To zwracam honor, sorry.
     
Wczytywanie...

Poleć forum