1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Upgrade z 1.51 do LT

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez przoms, Styczeń 20, 2010.

  1. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, chciałbym się dowiedzieć co dokładnie jest potrzebne do zrobienia upgrade'u mojego litka. Czytałem tutek ale jest jakiś mało jasny co do przerabiania już sflashowanej konsoli.

    Pozdro i dzięki za wyrozumiałość ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    wystarczy kabel sata ci.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jesli masz juz przerobiony naped i chcesz zrobic reflash wszystko jest o wiele prostrze. Potrzebujesz tylko sata, kontroler na com jest zbedny. Calosc wtglada tak:
    1. rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungle flasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme

    Zapis i zrobienie fw jak w tutkach.
     
  5. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    To nie trzeba jeszcze raz wyciągać dvd key'a?Bo ja mam 1.6 liteon v1 to nie muszę wydobywać klucza?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    keya odczytujesz tak jak opisalem wyzej - dummy to zlepek keya i nr seryjnych
     
  7. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  9. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    Dołączę się do tematu bo nie chce zaśmiecać forum...
    1. Czy lite touch czyta patch'owane gry ?
    2. Mam już sflashowany napęd, ale nie mam żadnych key'ów. Czyli jak podłącze napęd pod sate i dam dummy from ixtreme sczyta mi wszystkie pliki?
     
  10. przoms

    przoms XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kolega djseban napisał mi:

    "Potrzebny jest ci kabelek SATA i kontroler COM, aby zgrać DVDKey (powszechnie zwany Probe/Spear).
    Tu masz poradnik jak zmontować takowy za koszt max. 5zł o ile masz lutownicę. Dodam też, że punkty 5V i GND trzeba podłączyć pod zasilacz (5v to "+", GND to "-" [zasilanie koniecznie 5V]), pod żadnym pozorem nie podłączaj zasilania z napędu (kiedy jeszcze miałem Litka v1.. jakież piękne piorunki ). Później wtykasz igłe w punkt pokazany na zdjęciu i wyciągasz key poprzez JungleFlasher. Radziłbym zrobić to z 3x i porównać klucze."

    Wy piszecie że tylko kabel SATA jest potrzebny a kolega wyżej że kontroler COM tez, kto ma rację zatem?
     
  11. jachos91

    jachos91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    do upgrade wystarczy sata. Jakbys fleszowal nigdy nieprzerabiany napend to bys musial miec com i bawic sie z iglą
     
  12. Davvido

    Davvido Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    154
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok, ale co potem? Dajcie link. ;)
     
  13. kobzuch

    kobzuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam nieco naiwne pytanie: czy muszę instalować port I/O, w przypadku gdy robię tylko upgrade? Mam win7 i sterownik port I/O 64, ale nie mogę za cholerę tego zainstalować. Jako Administrator też nie daje rady.
    Druga sprawa chipset/kontroler SATA - nie potrzebny jest VIA?
     
  14. grcx00

    grcx00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja również mam pytanie co do reflasha konsoli. Mam ix1.6 chce teraz wgrać LT. Zamówiłem już kontroler sata via, a więc chciałbym spytać,
    - czy konieczna jest instalacja tego PortIO32?
    - czy reflash tez trzeba wykonywać na tacce wysuniętej do połowy?
    - czy można wykonać reflash na zasilaniu z konsoli, tzn bez kabla zasilającego z komputera?

    pozdrawiam
     
  15. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    1.tak konieczna jest instalacja bez tego jungleflasher nie będzie działał poprawnie .
    2.tak żeby odczytać klucz przez dummy from ixtreme ;P
    3.tak można to wykonać biorąc zasilanie z konsoli
     
  16. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    witam

    Jesli mozna to prosilbym o jeszcze wieksze sprecyzowanie ostatniej wypowiedzi.

    posiadam ix1.6 chce wgrac LT posiadam caly backup orginalny oraz z ix1.6.

    1) czy jesli wczytalm do Jungle flash 0.1.7 ostatni ix1.6 z moim kluczem i i zmodyfikuje do LT z zachowanie klucza to czy tak przygotowany plik mozemy smialo wgrywc - czyli Erease - Write - Outro/Ata reset

    2) czy nie potrzeba wysuwac tacki do polowy i odlaczac zasilania ?

    pozdrawiam

    PS. tryb vendor = tacka do polowy - wykozystywany do sczytania key-a ??
     
  17. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak każdy zadaje tu pytanie to i ja, a co. :D


    Miałem flashowany napęd (LiteOn v1) na iXtreme 1.6. Na meila dostałem 5 plików : Dummy.bin 256KB, Identify.bin 1KB, Inquiry.bin 1KB, Key.bin 1KB, Serial.bin 1KB - jednak nie mam pewności, że te pliki pochodzą z mojego napędu. Jest możliwość sprawdzenia tego? Jeśli nie, to co się stanie, jak wgram zły Dummy.bin (bo to on jest potrzebny do upgrade'u, tak?)?
     
  18. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    polecam wgrywanie przez dosflasha gdyż bardzo często po takiej operacji w windowsie napęd ulega zamrożeniu i wtedy i tak będzie go trzeba postawić w dosie
    tacka wysuwamy w celu odczytaniu klucza przez opcję dummy from ixtreme a podczas flashowania nie musi być wysunięta
     
  19. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jak wgrasz zły dummy.bin (nie z Twoim kluczem) i wgrasz takiego ixtreme do napędu to **** blada.

    Skoro masz już flasha to wyciągnij klucz jeszcze raz. Poszukaj na forum poradnika dexxxterka (Davvido go cytował już w tym temacie).
     
  20. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyli tak do zczytania klucza będzie potrzebny mi kontroler COM 3232 - taki będzie dobry? - i kabel sata, tak?
     
  21. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    ten kontroler nie jest Ci juz potrzebny bo miales juz flashowany naped on jest potrzebny tylko w tedy gdy pierwszy raz to robisz ty robisz tylko to co napisal dexxxterek
     
Wczytywanie...

Poleć forum