1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uruchamianie gier z roznymi wave - metody

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez emkaiz, Grudzień 11, 2010.

  1. emkaiz

    emkaiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich

    Po przegladnieciu mnostwa tematow chcilabym sporzadzic material ktory tez moze sie sprzydac innym a ja prosilbym orjentujacych sie w temacie o sprawdzenie.

    wychodza gry z roznym wave i kazdy tez posiada inny flesh w konsoli, czy to co nspailem ponizej zgadza sie?


    iXtreme 1.4 ---> pat****emy do Wave 2
    iXtreme 1.5 ---> Wave 2
    iXtreme 1.51 ---> Wave 3
    iXtreme 1.6 ---> Wave 3 lub gry z Wave 4,5,6 + activion.iso ?
    iXtreme 1.61 ---> Jak posiada soe ten iXtreme w konsoli nie trzeba patchować żadnej gry?

    Czy gry z wave 4-9 mozna patchowac do wave 2 by moc grac na ix z 1,4 i 1,5 ?

    Prosze o sprawdze zgromadzonych danych.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nic nie trzeba patchować tylko wgrać iXtreme LT+ i po sprawie...


    LT = Wszystkie wave i patchowane płyty też
    1.6.1 czyta wszystkie wave ,a nie czyta patchowanych gier !
    1.6 = wave 1, wave 2, wave 3 i wave 4 z activate iso
    1.5.1 = wave 1 , wave 2, wave 3
    1.5.1 (napęd Hitachi)= wszystkie wave
    1.5 i niżej = wave 2
     
  4. emkaiz

    emkaiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odpowiedz. z LT+ widze ze fajna sprawa. Nie chcac wydawac kasy chcilabym sam sfleshowac naped, skad pobrac LT+ ?


    p.s 2
    posiadajac gre z wave 6 i majac 1.6 moge spatchowac do wave 3 lub tez zostac przy wave 6 i zastsowac activate iso?.
    Jelsi obie metody dzialaja to czy Jest jakas roznica?

    p.s 3
    spatchowalem assasina przez agbx , weryfikacja na zielono "ap 25 replay sector is currently verfiied". Czy teraz pozistaje mi tylko zmienic vawe do 2 przy xt 1.5 lub do wave 3 przy 1.51 i wypalic calosc?


    Bardzo zalezy mi na odpowiedzi do ps.3!!!

    dziekuje
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ix 1.61 czyta do wave 4 (dokladnie mowiac do pfi z wave 4)
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1.61 czyta WSZYSTKIE WAVE! Tylko nie wolno gier patchowac na nizsze.
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A zeby odpalic patchowane gry na iXtreme 1.61 potrzebujemy Activate Iso.
     
  9. emkaiz

    emkaiz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to w kocu jak jest z tym xt 1.61 ?
    Majac gre z wave 6 pat****e do wave 4 ?
    Czy zostawiam jak jest i korzystam z Activate Iso?
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zeby uruchomic gre na iXtreme 1.61 nie patch.ujsz gier.
    Jezeli jednak masz juz jakas plyte z gra ktora byla patchowana, to zeby ja uruchomic na 1.61 potrzebujesz Activate ISO
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dexter :) kiedys sie juz o to spieralismy :)

    http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/ixtreme-1-61-a-73258.html

    teoria czyli założenia jakie byly zrobione przy tworzeniu tweirdza innaczej...

    Team HyperX Presents IXtreme 1.61 firmware for Benq and Samsung drives
    ------------------------------------------------------------------------------

    IXtreme fw for Benq and Samsung drives!


    Features
    --------
    -Strict Wave 4 compliance! hybrid (modified disks) will not boot!

    -Strict Wave 3 compliance! hybrid (modified disks) will not boot!

    -Strict drive speed compliance - 12x only for game discs!

    -Support for SS V2!

    -Integrated 0800 for game dumping including SS v2!

    -Full support for all known game exceptions! eg ddr etc!

    -One shot boot mode! - allows a one off boot of gamedisc without -stealth/partition checks (will still use stealth), use activate.iso disk to activate each time!

    -Support for easy drive key/version info cmd, same as liteon!

    -Strict stealth/wave checking, one shot boot mode will boot wave(x)!

    Byc moze w praktyce jest innaczej ale nie chce mi sie spowrotem flashowac napedu zeby to potwierdzic....
     
Wczytywanie...

Poleć forum