1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uruchamianie gier z Xbox'a pierwszej generacji na xbox 360 - Błędy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez spajki, Sierpień 6, 2016.

  1. spajki

    spajki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Chciałbym uruchomić grę z pierwszego xboxa, robiłem tak jak z poradnika z tego forum, użyłem programu ISO2God. Mam przeróbkę RGH. Pojawia się jeden z dwóch komunikatów:

    [​IMG]
    [​IMG]
    Mam powyłączane wszelkie blokady rodzinne.

    Ma ktoś jakiś pomysł co mogę zrobić?
    Z góry dziękuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    generalnie, o ile pamietam, wymagana jest aktualka, pozwalająca uruchamianie tych gier.
    zacznij od tego.
    poza tym nie wiem, jak to jest z konkretnymi tytułami. być może te twoje sa akurat niekompatybilne.
    na wiki masz listę tych tytułów.

    edit: teraz widzę dopiero(starość nie radość), że masz rgh.
    ja lata temu wgrywałem pobrane z neta update, i działało.
    więc sprawdź, czy dany tytuł akurat to obsługuje.
    generalnie, mój post teraz nic nie wnosi, więc można wywalić. :D
     
    spajki lubi to.
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    0. Sprawdzenie na wiki kompatybilności gry.
    1. Instalacja emulatora.
    2. Zmiana ustawień ekranu w konsoli.
    3. Można grać.

    PS. I wyłącz blokady rodzinne.
     
    spajki lubi to.
  5. spajki

    spajki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Gra jest na 100% kompatybilna: GTA III w wersji PAL. Próbowałem też z Vice City.
    Emulator zainstalowany wg tego poradnika: http://xboxplay.pl/PRAWIDŁOWA-INSTALACJA-EMULATORA-XBOX1-t403/ (przepraszam, strony bardzo podobne, myślałem że jest z tej strony)

    Zainstalowałem przed chwilą aktualny update wg tego poradnika: http://xboxforum.pl/threads/instalacja-emulatora-xbox1-offline.6004/
    teraz konsola zacina się przy białym logo xbox i wyłącza (przy niektórych grach). Z tego co wiem trzeba zaaktualizować dashlaunch do wersji 3.07 ale w tym rzecz że ja posiadam wersje 3.08. Mam zrobić downgrade?

    Przy GTA III i VC (na 100% kompatybilne) pojawia się komunikat:
    [​IMG]


    I blokada rodzinna jest wyłączona od samego początku.
     
  6. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    wg. mnie downgrade byłby bez sensu. tzn, niewymagany, no coś ty. ;)
    jeszcze pozostaje pytanie, jaki masz dysk, z którego uruchamiasz(?) tę grę?
     
    spajki lubi to.
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1237
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zmień rozdzielczość na VGA i zobacz czy odpali.
     
    spajki lubi to.
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak dla mnie zly lub zle wgrany emulator

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  9. spajki

    spajki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dysk został przełożony z wersji arcade, 120gb. Obecie Xbox'a posiadam w wersji Slim


    Niestety dalej ten sam błąd.

    Właśnie odkryłem że przy próbie przenoszenia folderu: tdbx wyskakuje błąd przenoszenie przerwane. Próbując to wgrać przez ftp wyskakuje komunikat że w folderze HDDX jest za mało miejsca. Ale w tym rzecz te pokazuje że ten folder jest pusty.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie masz dobrze wrzuconego emulatora

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    spajki lubi to.
  11. spajki

    spajki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Po którejś z kolei reinstalacji pliku hdd_compat_fixer.xex i kilku restartach konsoli mogłem przerzucić plik tdbx i wreszcie zaskoczyło :)

    Dziękuję wszystkim za pomoc :)

    PS. Jest tu jakiś przycisk dziękuję? Czy tylko ten od polubień? :)
     
    krzys1190 lubi to.
  12. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    zawsze można podać numer konta. :D

    żarcik.
    dobrze że zatrybiło, miłego grania. ;)
    Shenmue 2 na xbox classic se teraz zainstaluj, a nie jakieś gta, pff. ;P
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 6, 2016
Wczytywanie...

Poleć forum