1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Urwana sciezka, da sie uratowac???

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krycha0711, Listopad 2, 2011.

  1. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    przy robieniu rgh zerwałem ścieżke którą zaznaczylem na zdjęciu i mały rezystor obok, skutkiem czego jest martwa konsola, da sie ją jakos uratowac?

    http://img267.imageshack.us/img267/9276/zonkd.jpg

    pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    na XBH widziałem coś podobnego, ale nie wnikałem w szczegóły ;)
     
  4. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co to za pytanie, ostatnio ludzie w ogóle jakby się wczoraj urodzili, nie wiem czy wy to robicie pierwszy raz i jak coś nie idzie to już macie problem, oczywiście, że się da jeśli połączysz znowu ścieżkę i rezystor tak jak mają być znajdując inne punkty lutownicze i łącząc je np. kabelkiem, ewentualnie do zdrapanej ścieżki można lutować.

    No chyba, że włączyłeś konsolę licząc na magiczną wróżkę, która to naprawi tym samym mogłeś uwalić konsole, nikt ci teraz już nie zagwarantuje, że jak to połączysz będzie działać, bo brak jednego elementu mógł spowodować lawinowe konsekwencje dla całej elektroniki, to jest projektowane jako całość, NIE WŁĄCZA SIĘ USZKODZONEGO SPRZĘTU AŻ DO NAPRAWY.

    Jeśli nie włączałeś nie powinno być problemu, ale chyba włączyłeś, więc teraz to już zależy od szczęścia.
     
  5. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    konsola jest jedną z pierwszych i swoje juz wysłuzyła, szkoda mi jej nie bedzie tym bardziej ze mam drugą, na niej poprostu robie "doswiadczenia" ., włączyć jej nie włączyłem bo sie nie da, chyba ze chodzi Ci o samo podpięcie do prądu to tak .
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    To eksperymentuj dalej :)
     
  7. km1000

    km1000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czym to lutowałeś palnikiem
    Polecam zaopatrzyć się w lutownicę z regulacja temperatury. (np weller)
    Da się uratować.
    Jeśli zniszczyłeś metalizację to spróbuj od drugiej strony podgrzać i przełożyć przez otwór kynar.
    Dolutuj do niej rezystor i druki kynar i połącz z punktem na drugim końcu.
    Jak spaliłeś rezystor to poszukaj schematu konsoli jest na chomiku.
     
  8. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Popatrz, skleć to i tamto, albo ruszy albo nie, raczej jestem za tym, że ruszy.
     
  9. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Oczywiście, że się da, ale sam pewnie tego nie zrobisz, a fachowiec policzy Ci między 50, a 100PLN.
     
  10. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    skoro juz zainwestowałem w chip i spi do zrobienia rgh to raczej warto zrobic jesli oczywisce by rgh chciał ruszyc, slima nie chce rozkręcac bo na gwarancji, dlatego mi zalezało by na starej konsoli, jest ktos na forum chetny sie podjąc naprawy??? ;)
     
  11. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chłopie zrób to sam skoro chip już kupiłeś to i tak chciałeś lutować nie, sprawa jest prosta, szukasz gdzie da się to zlutować i łączysz kabelkiem i tyle.
     
  12. krycha0711

    krycha0711 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szastarka, Poland
    ale ta ścieżka zaczyna sie dziurką a z drugiej wchodzi po układ Hana, w których miejscach trzeba ich łączyc??
     
  13. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zawsze trzeba szukać najłatwiejszego sposobu i zarazem pewnego, żeby to się już potem nic z tym nie stało, ja bym to zrobił bardzo cienkim kabelkiem zdrapał albo trochę ścieżki przy końcu jak się urwała i przylutował lub jeśli nie da się tego do zdrapanej ścieżki przylutować to dziurkę bym trochę zdarł i lutował.

    Ogólnie polecam opcję ze ścieżką bo jak znowu się urwie to nadal masz opcje, a jak urwie ci się koło dziurki to już mało ciekawie, byle mało cyny i lutować chwilę + cienki kabelek (w miarę możliwości).
     
Wczytywanie...

Poleć forum