1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

USB Probe ? Która to wersja ? Jak z tego korzystać ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sith_Lord_OsW, Marzec 28, 2012.

  1. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Ostatnio otrzymałem takie oto urządzenie.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Udało mi się trochę o tym poczytać, ale miałbym do was parę zasadniczych pytań:
    1. Jaka to wersja USB PROBE ?
    2. Czy uda mi się tym bezproblemowo przerobić Xbox'a ?
    3. Czy są tu na forum jakieś poradniki jak korzystać z tego urządzenia ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli rozumiem jest to USb Probe v3 ?
    Ten filmik jest mało przejrzysty :/
    A mógłby ktoś napisać jakich programów użyć i jak i gdzie podłączyć usb Probe v3 ?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    JungleFlasher albo DosFlash i paczka z LT+3.0/2.0 w zależności co chcesz wgrać.
    USB podłączasz do kompa, te 3 piny które wystają do napędu (zasilanie napędu, kabelek z konsoli, tylko nie można pomylić pinów bo możesz spalić napęd, na tym usb probe masz pokazane gdzie mają być "wypustki"), i kabelek SATA do sata na płycie/adapterze.
    Z resztą wszystko jest opisane na forum/necie wystarczy poszukać. :)
     
  6. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a ten "probnik" mam dodać do jednego z tych niebieskich wypustek ?
    Skąd pobrać paczkę z LT 3.0 lub 2.0, aby było wiadomo, że jest poprawna ( dobre źródło ).
    Jeśli nie posiadam na płycie głównej odbiorniku sata to mogę zastosować jakiś adapter ?
    Czy do podłaćzenia napędu do komputera potrzebuje jakiś dodatkowy kabelek ?
    Jak możecie to podajcie linki do artykułów, ponieważ ja wszędzie znajduje, ale z innymi odmianami usb probe.
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wszystko jest to samo tylko inaczej wygląda, nie patrz ze gościu ma to w obudowie. Na YT nawet jest pełno filmików jak to robić jak Ci się nie chce czytać poradników.
    Adapter może być ale musi być na chipsecie VIA, żeby szło wgrać LT.
     
  8. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przestań pytać a zacznij czytać. Wszystko bardzo dobrze opisane masz na forum.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  9. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dla pewności chciałbym zdać jeszcze parę pytań:
    1. Który tutorial jest dla mnie odpowiedni ( w sensie dla którego rodzaju napędu Lite On) ? Mam jeszcze grubego Xbox'a chociaż napęd w nim był wymieniany. Czy ten będzie dobry - http://xboxforum.pl/artykuly-206/%5Btutorial%5D-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/

    2. Czy mogę podłączyć napęd od Xbox'a do komputera za pomocą kabla, którym podłączony jest dysk do komputera ?
    3. Jak wygląda podłączenie USb PROBE v3 ?
    a) Kabel Usb jedna cześć do komputera druga do USB PROBE
    b) probnik do jednej z tych niebieskich wypustek, które widać u mnie na zdjęciu ?
    c) zasilanie od napędu do USB PROBE? tylko wtedy zasilacz nie jest podłączony z konsolą.
     
  10. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    PW


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak naped wymieniany na ina firmę, to i tak czeka cie kupno napędu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wielkie dzięki za odpowiedzi.
    Teraz juz praktycznie wszystko wiem i nurtuje mnie jeszcze fakt tego co z tym napędem.
    To jest Xbox 360 phat Falcon, który nie wiem jaki miał początkowo napęd, ale aktualnie jest to Lite On.

    Jak sprawdzić, jaki to dokłądnie napę i którym sposobem mogę go przerobić ( bo znalazłem na forum dwa sposoby, ale jeden jest z lutowaniem!, a tego nie chciałbym robić ).
    Kolega wyżej napisał, że muszę kupić nowy napę. Dlaczego ?

    Wyjaśnijcie mi jeszcze ak możecie tylko tą kwestię i wszystko będę wiedział.
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nic nie będziesz musiał kupować, masz liteona to gitara gra. Jeśli znalazłeś poradnik z lutowaniem, to znaczy że to jest zły/stary poradnik. Jedyne co trzeba zrobić aby wyciągnąć klucz z liteona to przyłożyć masę (GDN) do punktu mpx01 na PCB napędu.

    Jak sprawdzić czy masz oryginalny napęd ? Puścić aktualizacje dashborda z pendrajwa. Jak się nie zatrzyma i nie sypnie kodem błędu xxxx xxxx xxxx xxxx 0001 - to napęd jest oryginalny.

    Jeśli okaże się że aktualizacja nie przejdzie, to masz podmieniony napęd -- jeśli chcesz sprawdzić jaki był oryginalnie to trzeba zrzucić nand konsol z płyty głównej (RGH)
    [​IMG]
     
  14. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jesteś tak zakręcony czy tylko udajesz? Wysłałem Ci na maila bardzo prosta instrukcje. Prościej się już nie da, ale widzę że lubisz sobie utrudniać.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  15. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko się udało. Serdecznie dziękuje za pomoc i wyrozumiałość :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum