1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Usb probe / złącze esata

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yeahbunny, Wrzesień 25, 2011.

  1. yeahbunny

    yeahbunny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam! Zakupiłem od Naszego forumowicza takie sprytne urządzonko do wyciągania klucza jak Usb Probe. Z powodu mojego niedopatrzenia nie mogę jednak wyciągnąć klucza bezproblemowo. Byłem pewien że w swoim laptopie mam złącze sata, okazało się że jest ale jest to konkretniej e-sata. Stacjonarnego komputera niestety nie posiadam. Czy wystarczy w moim wypadku kupić kabel sata -> esata do wyciągnięcia takiego klucza? Takie kable sprzedawane są na allegro za jakieś 15zł. Dla przykładu podam jedną z takich aukcji: KABEL E-SATA do SATA 3Gbit/s SATA ESATA F/V 50 cm (1819741068) - Aukcje internetowe Allegro
    Z góry dziękuje za szybkie odpowiedzi :)
    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie, nie wystarczy.
     
  4. yeahbunny

    yeahbunny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A można wiedzieć dlaczego? Z tego co się orientuje to prędkość transmisji danych SATA z eSATA ma taką samą, w laptopie mam cały kontroler sata, różnica jest tylko we wtyczce coś na wzór mini jack a zwykły jack. To tak na moją chłopską logikę, ale oczywiście mogę się mylić.
     
  5. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Niestety tutaj różnica jest większa niż tylko wtyczka. Ratuje cię jedynie X360USB PRO, Lizzard lub jakiś kontroler EC, ale tutaj to też loteria.
     
  6. yeahbunny

    yeahbunny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A mogę prosić o jakieś wytłumaczenie na czym ta różnica polega? Nie można zamienić zwyklego kabla od xboxa (czyli SATA-SATA) na kabel z jedną końcówką eSATA (SATA-eSATA)? Lizzard z tego co mi wyszukało allegro tu HUB z czteroma USB więc co to ma do rzeczy z SATA? XBOX360USB PRO nieosiągalny a nawet jeśli tak to drogi a kontroler EC to chyba tylko do stacjonarnych prawda?
    Bardzo proszę o wytłumaczenie mi dlaczego ten kabel nie będzie kompatybilny, trudno mi w to uwierzyć :confused:
     
  7. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  8. yeahbunny

    yeahbunny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No dobrze, zacznijmy od tego ze wszystkie tutoriale przeczytałem z dwa, trzy razy i faktycznie jest tam wszystko opisane co i jak jak się ma dostęp do tego SATA, więc proszę o rzetelne wytłumaczenie, co mam zrobić w wypadku gdy tego SATA nie mam, temat ktory mi podaleś jest głównie o flashowaniu napędu a nie wyciąganiu klucza
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Ciezko jest przerobic na lapku. Przez esata nie zrobisz. Musialbys podlaczyc naped zamiast nagrywarki. Ten sposob tez nie jest pewny, bo mozliwe, ze chipset nie wykryje napedu. Wtedy zostaje Ci lizard lub x360usb. Polecam x360usb, mozna kupic za 206zl z przesylka, wiec jest osiagalny :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum