1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

USB SPI Flasher probelm

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klusek16, Styczeń 22, 2012.

  1. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam złożyłem SPI Flasher zgodnie z tym schematem:
    I mam taki o to problem gdy podłączam urządzenie komputer go nie wykrywa ale jeśli dotknę masy układu lub ekranu przewodu usb urządzenie zostaje wykryte i działa tak samo jest gdy przyłożę płytkę bardzo blisko obudowy komputera. Urządzenie raczej działa dobrze ponieważ wgrałem wsad do pic przez usb a później go odczytałem (dotykając palcem masy układu).
    Macie może jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem?
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    na poczatek poszukac innego schematu i dolozyc kondensatory do oscylatora
     
  4. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kondensatory są 22pF podłączone pod kwarc do masy i jeszcze 100nF przy masie i zasilaniu usb. Pod pin 13 na pewno ma być 5V a pod 14 kondensator do masy? Jaki schemat proponujesz?
     
  5. gamestar

    gamestar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jest jakiś inny schemat(lepszy)? Jeśli tak to prosze o schemat.
     
  6. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Schemat jest dobry. Złożyłem układ na zaprojektowanej płytce pcb i działa super. Na uniwersalnej płytce były problemy ale na tej działa sprawnie.
    [​IMG]
    [​IMG]
    Jeśli chcecie schemat i gotową płytkę pcb pisać mam w eaglu mogę wysłać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum