1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

USB w telewizorze LG!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kosa77, Kwiecień 19, 2010.

  1. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Siemka.W moim telewizorze LG 42LH3000-ZA mam wejście USB.Nad tym USB jest napis ,,USB Servic Only" (czy coś takiego) . Gdy podłączam pen drive'a z filmami nic się nie dzieje ale pen drive się świeci.Czy będę mógł oglądać filmy z tego pena i po co jest te wejście USB w telewizorze??Z góry dziękuję!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bob1975

    Bob1975 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie będziesz mógł oglądać filmów. Jak sama nazwa wskazuje wejście to służy tylko dla serwisu lub do aktualizacji softu w telewizorze. Wiem bo mam model 37LG5000 i ostatnio sam wczytywałem nowe oprogramowanie do telewizora.
     
  4. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  5. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Dzięki bardzo.A jeszcze jedno czemu mój znajomy ma Sony Bravia i może oglądać filmy ??(przez to ,że nie ma napisu ,,Sersiv Only" ??).
     
  6. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Bo to inny telewizor? Pewnie dlatego.
     
  7. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    mam LG 37 3000 jak zaktualizować oprogramowanie <pod portem USB widnieje napis ONLY FOR SERVICE
     
  8. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na tym lg bez problemu działają filmy. Przy aktualizacji od razu kodeki się aktualizują. Pisałem o tym w dziale jaki tv do xbox360. Mam ten model tv. (odblokowuje się go pilotem) Proste jak drut tylko nikomu szukać się nie chce ani czytać działu jaki tv do xbox360. Znam się trochę na tym i udzielam systematycznie. Oprogramowanie pobieramy ze stronki LG (jest to oczywiście wszystko oryginalne). Jak to wgrać dokładnie opisuje gogle. Odblokowanie tv wg LG anuluje gwarancje.
     
  9. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    ale w jaki sposób można zaktualizować oprogramowanie którego nie ma na telewizorze, to że za pomocą pilota to się domyśliłem tylko skąd pobrać odpowiednią aktualizację. Proszę krok po kroku i z góry dziękuję.
     
  10. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    krzysiekst@gmail.com blog
    Wszystko jest tu opisane tylko boję się o gwarancje i narazie jeszcze nie instalowałem.
    Edit.Sory nie widziałem postu Rurka.
     
  11. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mój LG fabrycznie odczytuje tylko foto i muzykę ,czy w innych modelach LG to jest jakiś duży problem żeby też czytał filmy? mój model to 42LD550 ,na temat tego modelu brak informacji w internecie,dlatego pytam jak to jest z innymi podobnymi modelami.
     
  12. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ja mam złamane usb w lg 37 lh3000 i jest git. Na dysku przenośnym 500 gb odtwarza mi filmy w rozdziałce 1920x1080 w formacie mkv. Jakość jest niesamowita.
     
  13. szefol84

    szefol84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice-ObeRschlesien
    Kurczę piszę po raz kolejny, nie mogę nigdzie znaleźć ani sterowników do mojego tv LG373000<chodzi mi o uaktualnienie oprogramowania>, na stronie Lg niestety nie ma sterowników do mojego TV. proszę o pomoc. chciałbym odblokować port usb w moim Lg w książce serwisowej też o tym milczą...

    Model to 37LG300, wiem że w 37LH3000 idzie,


    #Rowerser - edytuj posty.
     
  14. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    sorka za offtop ;P ;)
    oplaca sie kolego ten telewizorek zakupic LG 37 LH 3000 ?? ostatnio stoi w dobrych cenach. jak prezentuja sie na nim gry ?? ogolne wrazenia ?
     
  15. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ogólnie kupiłem go bo był tani jak na swoje parametry, i muszę powiedzieć, że nie żałuje obraz jest jak żyleta. Dostroisz go sobie w opcjach np. kontrast, kolory itp., itd. Jednak jak masz odległość ok. 3m to kup 42 cale.
     
  16. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    no to spoko. a nie denerwuje np brak 100 Hz ??? nie mecza sie oczy ??? bo chyba to duzy minus tego tv :/ jedyna kwestia ktora mnie odwodzi od kupna jak na ten moment.
     
  17. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ja mam porównanie z samsungiem 40 calowym za 5000 zł i przy grach nie widze żadnej różnicy. Te 100 Hz i jakis pic na wodę bo i tak ludzkie oko widzi z tego co pamiętam 75 Hz.
     
  18. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Spoko. Pomogles mi ziom bardzo.
     
  19. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Spoko ale poszukaj w sklepach też jakiś promocji bo jak jak kupowałem w media markt za 1799 zł 37 cali to na allegro chodziły za ok. 1900-2000 zł.
     
  20. brejhart

    brejhart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W serii LG czyli np. 37LG3000 nie ma możliwości odtwarzania filmów. Nie ma i nie będzie, nie ma odpowiednich chipow na płycie do dekodowania obrazu. Dopiero od serii LH można coś zrobić.

    Nie moj CH ale może się komuś przyda:
    http://chomikuj.pl/xcoom/Inne/Odblokowanie+USB+w+TV+LG
     
  21. unperson

    unperson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w jaki sposób odblokowac 42LD550 jeśli nie ma dostępu do menu serwisowego lub skąd można pobrac odpowiedni firmware ???
     
Wczytywanie...

Poleć forum