1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Scarlet, Październik 29, 2012.

  1. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chłopaki (i dziewczyny..?) pomocy!

    Próbowałem już wszystkiego, szukałem na wszystkich światowych forach i obejrzałem wszystkie możliwe filmiki - nigdzie nie jest napisane co zrobić jeśli JF nie wykrywa mojego BenQ.

    Wiem czemu nie wykrywa - bo opcja "usb only" nie jest zaznaczona. Ale nigdzie we wszechświecie nie znalazłem odpowiedzi co zrobić jeśli jest wyszarzona i nie da się jej zaznaczyć! Każdy wątek urywa się dokładnie w miejscu kiedy ktoś pisze że ma ten box nieaktywny...

    Żeby nie być gołoslownym:
    usbpro v2 jungleflasher tutorial - Team Xecuter
    JungleFlasher Cant detect drive USB PRO v2 - Team Xecuter

    Na domiar złego forum TX ma jakieś problemy i nie da się tam zarejestrować :mad:

    Podsumowując: wydałem kupę forsy, mam rozkręconego xboxa którego częsci zawalają mi biurko od kilku dni, straciłem mnóstwo czasu i nie wiem co zrobić! Dodam, że próbowałem na Win7 x64 i na Viście x32. Efekt ten sam...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na wszelki wypadek wrzucam zdjęcie setup'a - wydaje mi się że wszystko jest podłączone dobrze bo sprawdzałem miliard razy, ale już nie wiem co jest nie tak, zaczynam się bać że mam wadliwego usbpro i tylko straciłem kasę :/

    [​IMG]
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sterowników ci brak do usbpro
     
  5. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najpierw na windzie 7 podpiąłem usbpro2 i sam znalazł prawie wszystkie stery, reszte olałem. odpaliłem JF, nic nie wykrył więc zainstalowałem stery i wykrywał na porcie COM usbpro, ale nie wykrywał dysku. Zrobiłem 1000 kombinacji, nic nie działało więc uznałem że namieszalem w systemie przez to że od razu nie wrzuciłem sterów.

    Więc na Viście zacząłem od podbięcia usbpro2 i wrzucenia sterów, a potem dopiero odpaliłem JF. Dokładnie ten sam efekt, jak przeklikuję porty COM to rozpoznaje na którymś wpiętego usbpro, ale nie da się kliknąć "usb only" i nie wykrywa żadnego dysku.

    Z resztą czytałem, że poprawnie powinno być tak, że w ogóle nie ważne są porty COM, portio.sys i inne pierdoły jak się zaznaczy "usb only". NO I KURDE NIE MOGĘ TEGO ZAZNACZYĆ!
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

    Sprawdź w menadzerze urządzeń czy czasem nie ma urządzenia z żółtym trojkatem. Twój błąd był w olaniu reszty sterowników, przez co jf nie widzi usb pro. I opcja usb only jest tylko po to żeby nie pokazywalo kontrolera sata na płycie tylko samo usb. Z zaznaczona opcja czy też bez usb pro musi być widoczne.


    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2719
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Źle mnie zrozumieliście - na pierwszym systemie (win7) jak się zorientowalem ze spieprzyłem sprawe przez olanie sterów, to wszedlem w menedżera urządzeń, byl trojkąt, doinstalowalem brakujące stery ale i JF zaczął rozpoznawac USBPRO na którymś porcie COM. Ale i tak nie wykrywał napedu, choćby nie wiem co, więc stwierdziłem ze po prostu zmienię kompa.

    W drugim systemie (vista, inny komputer) zacząłem od podpięcia USBPRO2, poczekałem aż windows sobie wyszuka co potrafi i potem wszedłem w menedżera urządzeń i doinstalowałem stery zgodnie z poradnikami (dokładnie to co podesłał orso6). Odpaliłem JungleFlasher'a i od razu wykrył że USBPRO jest podłączone na jakimśtam porcie, ale dokładnie tak samo nie może wykryć mojego BenQ.

    [nieaktualne, pomyliłem się ->] Dodam że windows poznaje że podpięty został nowy napęd i przypisuje mu literkę "E:" a JF w logu przy uruchomieniu pisze że znaleziono dyski trwarde "C, D, E" i jeden napęd "F" (czyli ten co jest w kompie).

    Wniosek taki że coś gdzieś jest wykryte, ale tylko połowicznie...

    Edit:
    Nie miałem racji, E to tylko czytnik kart. Czyli windows też nie widzi że jest podpięty napęd.
     
  9. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm a może mieć znaczenie wersja LT wczytana w napęd?
    no bo sam już nie wiem, spróbuję jeszcze na trzecim komputerze - proszę o instrukcje jak Wy to robicie że Wam działa? Najpierw wpinacie USBPRO i czekacie aż widndows sam trochę zainstaluje i potem dodajecie resztę sterów?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

    Podpinasz i wlaczasz instalacje sterownik to chyba exe jest

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

    Spróbuj na systemie 32bit

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cały czas robię na 32 bit, tylko na początku spróbowałem na x64, były problemy z portio64.sys ale udało mi się to wszystko ogarnąć, tyle że niezależnie od kompa efekt jest ten sam...

    Próbowałem też z przesuniętym switchem dodatkowego zasilania, też z pstrykniętym switchem update (co spowodowało pytanie o nowe stery które doinstalowałem). Cały czas bez rezultatu. Samo usbpro widzi się z kompem, świeci na zielono i JF wykrywa podpięty USBPRO do portu COM11, ale w zakładce MTK Flash niezmiennie zero reakcji.
     
  13. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co więcej, w zakładce DVD Key mam zaznaczone "additional fuctions" i jestem w stanie z poziomu JF wysunąć i wsunąć tackę! Więc jest kontakt z urządzeniem, tylko z niezrozumiałego powodu nie wykrywa go jako napędu :(

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

    Ja się będę upieral że jakiś sterownik się nie zainstalowal. Najlepiej wskaz wszystkie ręcznie. Ja korzystam w prawdzie z v1 ale zarówno na win 7 jak Vista jest wszystko ok.

    Znajdź urządzenie pamięci masowej i karz aktualizowac sterowniki, potem pokaż folder ze sterownikami lub sam sterownik ręcznie.

    Jeszcze reset:
    http://www.team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=93412

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O Jezu chyba zaczęło działać!!!!!!!
    Najwyraźniej domyślnie po wyjęciu z pudełka miałem update switch ustawiony na ON, a na dodatek w którym z tutków przeczytałem że bliżej portu usb to jest jego pozycja OFF i stąd całe nieporozumienie! Czyli cały czas cisnąłem wszystko w trybie update, a tylko raz przełączyłem na normalny, doinstalowały się stery, ale myśląc że to tryb tylko do updejtu zaraz go wyłączyłem i dalej brnąłem pod prąd ;)
    Zaraz wszystko wypróbuję i dam znać jak poszło!
     
  16. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pięknie!
    Restock firmware'u zrobiony, wszystko zadziałało! Dziękuję wszystkim za pomoc :)

    Niestety zaraz po sprawdzeniu czy wszystko ok wywaliło mi E74 - dobrze ze xbox już w połowie rozkręcony, trzeba bedzie to jakoś ogarnąć... podłożyć monety pod chipy tak jak pokazują na youtubie? (sorry za offtop)
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

    Gpu lub hana, reball lub śmietnik koszt okolo 200zl

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  18. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem już kiedyś całego RRODa, oddałem do naprawy i było to z dwa lata temu... czy to możliwe że w serwisie coś spieprzyli czy po prostu że starości już konsola pada?
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: USBPRO v2 - nieaktywna opcja "usb only" w JungleFlasher

    Wytrzymala badzo dlugo, najczesciej padaa po kilku miesiacach ponownie. Kup nowa w tq nie wqrto inwestowqc

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  20. Scarlet

    Scarlet Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki.
    Spróbuję jeszcze doraźnie samemu ją wskrzesić w domu, a w międzyczasie zaczynam odkładać na nową ;)

    Myślę, że temat został wyczerpany, jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc!
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. suhacz1989
    Odpowiedzi:
    9
    Wyświetleń:
    1694

Poleć forum