1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustaw medium na PC, a będziesz miał Crysisa na konsolach

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TymonPRO, Maj 17, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na tegorocznym Game Developers Conference, Crytek zaprezentował najnowszą wersję swojego silnika graficznego, działającą także na konsolach. Wszyscy są chyba ciekawi, jak dużo uda się wycisnąć z PlayStation 3 i Xboxa 360. Na to pytanie próbuje odpowiedzieć Mark Atkinson, director of technology w Crytek. Twierdzi on, że CryEngine 3 na konsolach odpowiada ustawieniom średnim i wysokim z komputerów PC. - To było zawiłe, ale mamy silny engine na PS3 ze wszystkimi ważnymi systemami chodzącymi na SPU. (...) Jeśli gra w danej chwili jest bardziej obciążona przez shadery, to chodzi trochę szybciej na 360-ce. Jeśli korzysta z ciężkich obliczeń, takich jak fizyka i systemy cząsteczkowe, wtedy do akcji wchodzą SPU i gra jest nieco szybsza na PS3 - powiedział dla magazynu Edge Atkinson. Jak widać każda z konsol ma swoje silne strony, które jednak nie wpłyną w znaczący sposób na jakoś produkcji wykorzystujących CE3.

    [​IMG]

    NEO GO - Gry, Konsole, PlayStation, Xbox 360, GameCube, GameBoy, Wii
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thaven

    thaven Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    no cóż, jednak Crytec się złamał i robi grę na konsolę :p a tak się kiedyś zarzekali, że ich tylko PC interesuje :p
     
  4. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dla PC zostawili ustawienie Very High ;]
     
  5. thaven

    thaven Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielona Góra
    Pewno dlatego, że aby odpalić owe Very High potrzebne będzie monstrum skradzione z laboratoriów nasa i poddane overclokingowi, jak to z grami cryteca bywa :p
     
  6. zakrawacz

    zakrawacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    buahaha - ale ułaskawili ludzi od ps3 - grafa w kryzysie to praktycznie same szejdery. Szejdery robią wyraźne tekstury, mapowanie wybojów, realistyczne oświetlenie. Plej nawet nie ma unified shaders - to będzie bolało i to zdrowo - na ps3 będzie to wyglądało jak medium a na klocku jak high :)

    A particle effects na klocku to bym radził w ogóle wyłączyć - jak shadery na pleju. W sumie ktoś może zechcieć grać w to po necie, nie? :)
     
  7. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    no cóż - ilość klatek i rozdziałka prawdę nam powie - a z drugiej strony Crysis jest średnią grą - ma nienajlepsze oceny - więć slinić się na nią nie ma co a zresztą przykład FarCry2 wypaśnej grafiki a grywalność frustrująca daje nam wzór na czym skupiają się programiści :/
     
  8. glodos

    glodos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak dla mnie Crysis nie był zły i o wiele chętniej zobaczyłbym go na xboxie niż FarCry2
     
  9. Krawix

    Krawix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze zanim kupiłem xboxa przeszedłem Crysisa na PC i faktycznie nie jest to arcydzieło wciągające fabułą. Tak samo było z FC2 którego wcale nie przeszedłem bo mi się znudził po paru godzinach gry. Oba tytuły przyciągają ładną grafiką ale chyba nic poza tym, zależy jeszcze co kto lubi. Fakt niestety jest taki ze Crysisa można przejść nie wysilając się nawet na najwyższym stopniu trudności. Wystarczy "szotgan", jakieś miejsce z jednym możliwym wejściem i wyćwiczone włączanie maskowania :] Niestety ale ludzie czekający na Crysisa na konsole, nie grający wcześniej w niego na PC mogą się trochę bardzo rozczarować, bo wątpię żeby krajtek dodał coś nowego dla maniaków PS3 i Xboxa :]
     
  10. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Powiem tak: Crysis na wysokich(nie ultra wysokich!) detalach prezentuje się lepiej niż Far Cry 2 na najwyższych.Większość operacji graficznych opiera się na Shaderach bowiem gra nie wykorzystywała na PC systemu AGEIA PhysX firmy nVidia. Mogę dużo powiedzieć na temat tej gry bo jeszcze do niedawna grałem tylko na Piecu, Xboxa mam bowiem od kilku tygodni. ;)
    Sam Crysis może nie jest grą rewelacyjną ale na pewno wciąga i daje dużo frajdy. Grafika jest taka że jak się uruchamia grę po raz pierwszy w ultra high to graczowi towarzyszy kilkuminutowy opad szczęki i wytrzeszcz oczu. :D Jak na razie żadna gra nie ma tak dobrej grafiki jak Crysis, nawet Killzone 2 na Psiaka 3 wysiada moim zdaniem.

    Dlatego jeżeli ktoś gra tylko na konsoli a w PC nie ma grafy ciągnącej Crysisa na ultra to naprawdę powinien czekać na ten tytuł z niecierpliwością, bowiem zobaczyć go nawet w ustawieniach high to nieziemskie przeżycie. :)
     
  11. flo

    flo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    no i wlasnie chyba na tym glownie skupiali sie programisci kryzysa, nie na fabule itp. a tylko wlasnie na tym aby pokazac swiatu jaka bedzie grafika gier wideo nowej generacji:)
     
  12. zakrawacz

    zakrawacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    bzdura z kryzysem na ultra i super sprzętem - wierutna bzdura.

    Najpierw far cry - grafa na klocku bolała, płynności nie było - była bieda i to tylko dla tego, że komuś nie chciało się kombinować z detalami - mogli pociąć po cieniach a nie po shaderach byłoby 2x ładniej i 2x płynniej . z przejścia na 1024 też bym sie nie obraził. Kupiłem klocka by się w to nie bawić - w nadziei, że twórcy gier zrobią to za mnie. Takie ustawienia detali w fc2 (i brzydko i tnie) dają podejrzewać, że firmy zatrudniają nie tylko ludzi ale i szympansy :)


    a teraz kryzys pc - przeszedłem na radku 3650 - i jestem mega zadowolony - zszedłem sobie z rozdziałki i cieni, tekstury na medium (i tak prawie nie widać) i particle effects. To wszystko było zupełnie bez znaczenia, ponieważ 90% grafy w kryzysie i 90% efektu
    to shadery na ultra na pełnej płynności (60+). Shadery robią oświetlenie, mapy wybojów, tekstury, wodę, efekty. Tekstury nawet najostrzejsze są bez shaderów ciapą :), a już na pewno niedaleko im do high i (IMO) do medium w akcji.

    Ta gra powinna umieć udźwignąć walkę z 20 przeciwnikami na raz - najlepiej na split screenie na co-op - i gotów jestem poświęcić wszystko oprócz shaderów na klocku bo reszta jest w porównaniu do nich mało znacząca.

    Ale znając pracę szympansów to pewnie znowu dostaniemy piękne cienie, duże tekstury, sypiący się spod kół piach, ZERO SHADERÓW i 10fps w akcji.

    Ehh - same problemy z tymi szympansami :)
    ps: fabuła byla ok - podobała mi się scena jak Sajko nie zabił koreańca :)
     
  13. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    190
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Troche przesadzasz z tym Crysisem :)
     
  14. zenon

    zenon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jezeli crysis bedzie mial taki sam gameplay jak fc2 to ja dziekuje :) na pewno nie skusze sie jeszcze raz na wydanie 50€ na demo graficzne ;)
     
  15. Shinnoq

    Shinnoq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rybnik
    Crysis to jak dla mnie benchmark a nie gra ;P Grafika onieśmiela, gameplay leży. Podsumowując cała ta gra to imo jeden wielki kryzys. Ale potencjał jest.
     
  16. arkadiusz_89

    arkadiusz_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2008
    Posty:
    489
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Nie da się zaprzeczyć, że kryzys to najlepiej wyglądająca gra. Grałem, podziwiałem grafikę, kilka razy zbierałem szczene z podłogi ale co z tego jak gameplay leży. IMHO. Wolę sto razy odpalić COD4 które nie ma tak zabójczej grafiki jak crysis i nie działa nawet w pełnym 720p na konsolach ale gameplay to po prostu palce lizać.

    Koledzy wyżej dobrze podali przykład z FC2 - co z tego jak gra pięknie wygląda kiedy gameplay pozostawia wiele do życzenia.
     
  17. magiczny

    magiczny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    597
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jestem bardzo ciekawy jak xbox udźwignie tą grę. Napewno zagram, bo nie grałem na kompie (wymagania robią swoje).
     
  18. Dudek

    Dudek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2007
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustaw na medium a masz na x-a, a ustaw na high i nie uruchomisz tego na PC : P .
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum