1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustawienia EEPROM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kano123, Listopad 18, 2012.

  1. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    moze mi ktos podac ustawienia EEPROM pod plyty verbatim bo po nagraniu plyt i 0 bledow w imgburn gry nie chca sie instalowac na dysk konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a to ze nie mialem w EEPROM zaznaczone Force Hyper tuning i Online Hyper tuniing mogło byc przyczyna ze gry nie chca sie zainsatloac i przy ok. 40-50% wywala bląd?
     
  5. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale nagrywasz iHAS'em i wg poradnika podanego wyżej ?
     
  6. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrywam ihasem 124B wg tego poradnika co podales wyzej, tak jak mowilem 0 bledow w IMGBurn i ABGX (sprawdzawlem obraz i nagrana plyte abgx), laser jest dobry bo wszystkie gry czyta bez problemu ale chce zainstalowac na dysk.
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB
    i powinno być dobrze
     
  8. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w ustawieniach EEPROM mam ustawione tak jak mowisz, OPC mam wlaczone, bufor mam na maxa czyli 512mb ale w zakladce I/O. a jezeli w zakladce build mialem na 40 to moze to byc przyczyna? Bo juz zmarnowalem 3 plytki i wole sie upewnic

    A w zakladce I/O zaznaczyc "Włącz odzyskiwanie bufora" ?
     
  9. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam włączone (ustawienia domyślne).
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak zwieksz bufor w I/O na 512mb a enable bufor recovery ja nie mam zaznaczone ale nagrywam na platkach
     
  11. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w I/O mam 512mb tylko w build mam 40mb
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    to zwieksz tez przyda się
     
  13. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a to moze byc przyczyna ze nie instaluje sie na dysk bo nieche marnowac kolejnej plyty?
     
  14. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    masz problem z zainstalowaniem jednej konkretnej gry czy kilku różnych ?
     
  15. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie moge zainsatlowac forzy 4, nfs most wanted 2012, black ops 2, zatrzymuje sie roznie raz na 43% raz na 46% na innych grach nie sprawdzalem bo tylko te 3 nagrywalem ihasem a inne zwykla nagrywarka.
     
  16. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to wie ktoś może czego to jest przyczyna?
     
  17. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czy jest jakaś różnica jezeli mam zaznaczone online hyper tuning i force hyper tuning lub jezeli nie mam?
    Z jaką prędkośćią nagrywać te płyty, z OPC 4x czy bez OPC 2,4x, bo zwykle nagrywalem z OPC 2,4x lub 4x?
     
  18. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jeśli masz ihs, to wszystko zależy od prawidłowego FW nagrywarki pod płytki i dobre ustawienia nagrywania. Jeśli poczytasz trochę forum, to powienieneś znaleźć rozwiązanie twojego problemu.
     
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    weryfikacje przeszly gry?
     
  20. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak zadnych bledow przy nagrywaniu ani przy weryfikacji wszystko przeszlo w abgx tak samo
     
  21. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Ustawienia EEPROM masz mieć takie:

    [​IMG]

    Ja robię tak że przelatuje obraz abgx'em. W IMG Burn ustawiam OPC włączone, za każdym razem ustawiam booktype tak jak w moim poradniku choć nie wiem czy to konieczne. Prędkość 2,4x niezależnie od płyty i wszystko się wypala bez błędów, przechodzi weryfikacje i instaluje się na dysk.

    Może masz zły FV wgrany ? Jeśli masz IHAS 124 B to z folderu iHAS124B-AL0S, który jest w paczce wybierasz FW iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.bin
     
Wczytywanie...

Poleć forum