1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustawienia IMGBURN XGD 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez boros019, Grudzień 28, 2012.

  1. boros019

    boros019 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Może mi ktoś podać ustawienia do IMGBURN XGD3 (BurnerMAX v0.15)? Na każdej stronie te ustawienia się troszkę różnią już sam nie wiem które są prawidłowe.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. PatrykosBoss3

    PatrykosBoss3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    1 osoba to lubi.
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1280
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zalezy na jakich plytach bedziesz nagrywał :)
    platinum ID MBIPG101-R12-00

    1.write image file to disc
    2.tools-drive-change advanced settings
    3.wybór nagrywarki(lite0n)
    4.zmienić opcje na takowe:
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING ON
    i przy każdej zmianie wcisnąć Change (succes -ok)
    5.tools-drive-change book type , wybór znów liteon
    6.change for drive for(DVD+R DL Media-EEPROM!)a new setting DVD-ROM
    potem change i ok
    7.tools-settings-write-(perform OPC Before Write ma nie być zaznaczone,
    a Verify Against Image File ma być zaznaczone
    8.tools-settings--I/O-page 2 - zmiana buforu (buffer size na 241 mb)
    9.po tych opcjach wybór pliku do nagrania zaznaczenie verify , wybór
    swojej nagrywarki (ihas) prędkość 2,4 i palenie płyty



    platinum MBIPG101-R10-65

    1. Smart Burn - ON
    2. Force Hyper Tuning - OFF
    3. Over Speed Writing - OFF
    4. Online Hyper Tuning - ON
    5. OPC - ON (Musi być włączone !! Bez tego gra nie zainstaluje
    sie na dysku, wywali blad przy 50%)
    Prędkość x2,4 nie testowane !!!!!!!!!! x4

    verbatim

    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB
     
    1 osoba to lubi.
  5. boros019

    boros019 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. boros019

    boros019 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    Gdzie się to ustawia ?
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1280
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak masz ihasa to program eeprom utility a w imageburnie jest to zakladaka - write image to file i po prawej stronie jest change advanced settings dla kilku nagrywarek sa te opcje oraz druga ikona book type
     
    1 osoba to lubi.
  8. JackMuzyk

    JackMuzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    to z tym ze jak nie zaznaczysz opc to sie nie nagra to bujda..nie raz nagrywalem bez opc i nagralo sie 100%..pozdro :) ps moglibyscie zedytowac bo jest poradnik ale chyba juz dawno nieaktualny..100000 wersji spotykam..:/ juz nie wiadomo co jest nie tak czasem moze sie okazac ze poprostu wtyczka sata zle przylega ;)
     

Wczytywanie...

Poleć forum