1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustawienia IMGBURN XGD 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez boros019, Grudzień 28, 2012.

  1. boros019

    boros019 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Może mi ktoś podać ustawienia do IMGBURN XGD3 (BurnerMAX v0.15)? Na każdej stronie te ustawienia się troszkę różnią już sam nie wiem które są prawidłowe.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PatrykosBoss3

    PatrykosBoss3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    1 osoba to lubi.
  4. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    zalezy na jakich plytach bedziesz nagrywał :)
    platinum ID MBIPG101-R12-00

    1.write image file to disc
    2.tools-drive-change advanced settings
    3.wybór nagrywarki(lite0n)
    4.zmienić opcje na takowe:
    -SMART BURN ON
    -FORCE HYPER TUNING ON
    -OVER SPEED WRITING OFF
    -ONLINE HYPER TUNING ON
    i przy każdej zmianie wcisnąć Change (succes -ok)
    5.tools-drive-change book type , wybór znów liteon
    6.change for drive for(DVD+R DL Media-EEPROM!)a new setting DVD-ROM
    potem change i ok
    7.tools-settings-write-(perform OPC Before Write ma nie być zaznaczone,
    a Verify Against Image File ma być zaznaczone
    8.tools-settings--I/O-page 2 - zmiana buforu (buffer size na 241 mb)
    9.po tych opcjach wybór pliku do nagrania zaznaczenie verify , wybór
    swojej nagrywarki (ihas) prędkość 2,4 i palenie płyty



    platinum MBIPG101-R10-65

    1. Smart Burn - ON
    2. Force Hyper Tuning - OFF
    3. Over Speed Writing - OFF
    4. Online Hyper Tuning - ON
    5. OPC - ON (Musi być włączone !! Bez tego gra nie zainstaluje
    sie na dysku, wywali blad przy 50%)
    Prędkość x2,4 nie testowane !!!!!!!!!! x4

    verbatim

    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB
     
    1 osoba to lubi.
  5. boros019

    boros019 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. boros019

    boros019 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ? Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    Gdzie się to ustawia ?
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jak masz ihasa to program eeprom utility a w imageburnie jest to zakladaka - write image to file i po prawej stronie jest change advanced settings dla kilku nagrywarek sa te opcje oraz druga ikona book type
     
    1 osoba to lubi.
  8. JackMuzyk

    JackMuzyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    to z tym ze jak nie zaznaczysz opc to sie nie nagra to bujda..nie raz nagrywalem bez opc i nagralo sie 100%..pozdro :) ps moglibyscie zedytowac bo jest poradnik ale chyba juz dawno nieaktualny..100000 wersji spotykam..:/ juz nie wiadomo co jest nie tak czasem moze sie okazac ze poprostu wtyczka sata zle przylega ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum