1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustawienie kabelków Ethernet

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez FICU, Styczeń 29, 2012.

  1. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Cześć wszystkim. Otóż jutro kupuję kabel Ethernet do X360 gdyż ten oryginalny jest za krótki. Otóż moje pytanie brzmi: Jak powinny byś ułożone kable w złączce Ethernet RJ-45? Tak jak w tym oryginalnym od M$ czy tak jak w każdym popularnym kablu Ethernet ze złączką RJ-45? Oraz czy kabel musi być zwykły czy skrosowany?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rakowski98

    Rakowski98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łomża
    Wystarczy zwykły kabel :)
    Pozdrawiam ^^
     
  4. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    A jak z ułożeniem kabelków?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    W końcu jakieś fajne pytanie pode mnie :) Otóż zależy do czego podłączysz konsole, jeśli do komputera to kabel krosowany.
    Jeśli od razu do routera to nie musi być krosowany.

    Patrząc na kabel z góry (gdy plastikowy dzinks, jest na dole) kable układają się następująco;

    biał-żółty
    żółty
    biało-zielony
    niebieski
    biało-niebieski
    zielony
    biało-brązowy
    brązowy
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    najprościej tak samo jak w tym co masz już kablu:)
     
  7. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    No własnie konsola podpięta będzie od razu pod router gdyż mając FSD nie muszę bawić się w Xlink Kai na PC. Ale z tego co czytałem to jeśli to jest router jakiejś nowszej produkcji to wystarczy zwykły kabel niekrossowany bo on coś tam wykrywa czy coś. Czy to prawda?
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska

    Coś Ci się kolego pomieszało kabelek pod komputerek ma być skrosowany a kabelek pod routerek własnie nie ale moze być i kross bo router ma autonegocjację.
     
  9. FICU

    FICU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Boguszów-Gorce
    Dzięki koledzy za pomoc. Już wiem co i jak. Temat do zamknięcia.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    racja kolego, odwrotnie napisałem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum