1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustawienie NAT - zamknięty/otwarty router Huawei HG8245H

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez lutek21, Lipiec 17, 2016.

  1. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    witam posiadam router marki Huawei HG8245H , pisze ponieważ mam problem gdzieś wyczytałem że wystarczy uruchomić Upnp po czym zresetować router i powinno być NAT otwarty wszystko ok zrobiłem tak po czym pokazało mi się na konsoli otwarty na nastpny dzień wchodze na konsole uruchamiam the crew pisze mi już ścisły po czym wchodze w ustawienia sieci a tam już pisze zamknięty , proszę o pomoc jak skonfigurowac ten router żeby miec zawsze otwarty , jak gram w the crew widzę innych przeciwników wiec nie ma problemu ale wolałbym miec ustawienia na otwarty niż na zamkniety . Bardzo dziękuje za pomoc , pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Uslugodawca nie daje ci zew adresu wiec nie otworzysz

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  4. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    Usługodawca daje mi bezpłatny dynamiczny publiczny adres ip z tego co wyczytałem na stronie usługodawcy
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    dynamiczny czyli ip będzie ci się zmieniać w zależności od wolnego numeru, musisz mieć stały publiczny adres ip by NAT raz ustawiony już się nie zmieniał, zapytaj dostawcę czy ma możliwość wykupienia stałego publicznego ip.
     
  7. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    I tu jest problem. Nie rozumiem co ma to do grania. Mam zmienny na neosdradzie i gram normalnie online.
     
    sp7foy lubi to.
  8. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Zacznijmy od tego jako to usługodawca?

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  9. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
  10. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprawdzałes czym masz publiczny? Może oni blokują jakieś porty?

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  11. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
  12. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    mogę ci podac dane z ipconfig jesli to coś da

    adres ipv4 - 192.168.100.4
    maska podsieci - 255.255.255.0
    brama domyslna 192.168.100.1
     
  13. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Np tu www.IP.wp.pl

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  14. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    Your public IP Address is 31.130.96.179
     
  15. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    http://x86.pl/ip/ i napisz jakie masz ip

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  16. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    na kazdej stronie co wyslales pokazuje 31.130.96.179
     
  17. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Jest publiczne IP. Problemem pewnie będzie ze jest dynamiczny lub poblokowane porty. Masz włączone na routerze Upnp?

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  18. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    to dziwne ze na tych stronach co mi podales pokazuje ten adres 31.130.96.179 a jak wpisuje w konsoli ip config pokazuje adres ipv4 192.168.100.4

    co do Upnp właczyłem a nie wiem co z tymi portami jak to zrobić , jak wcoraj uruchomilem Upnp ,mialem otwarty caly dzien na XO dzis wlacyzlem XO a juz jest zamkniety
     
  19. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    192.168.z.x to pula adresów wewnętrznej sieci do 255 urządzeń, łącznie 256.

    przykładowo 192.168.1.1 to router, 192.168.1.2 komputer, 192.168.100.4 konsola, itd. noża sobie samemu ustawić na sztywno albo dać dynamiczne i router będzie przydzielał.
     
  20. lutek21

    lutek21 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów
    ok powiedz mi jak odblokowac te porty bo kompletnie nie wiem co wpisac w te rubryki co sa puste jak rozumiem wchodze w ust. routera w forward rules - port mapping configuration i pozniej co??



    222.jpg
     
  21. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Na routerze masz zewnętrzny. Upnp powinno załatwić sprawę. Podobno nie powinno być to włączone i jednocześne przekierowanie portów bo się "gryzie". Na konsoli masz stałe IP?

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum