1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ustawienie programów ImgBurn, Abgx, iHas

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez zagajgsi, Marzec 29, 2015.

  1. zagajgsi

    zagajgsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na wstępie witam wszystkich.
    Wiem, że jest poradnik jak to ma być wszystko poustawiane no ale ja mam ciągle problem mimo, iż ustawiłem wszystko jak powinienem.

    Chciałbym abyście rzucili okiem na moje ustawienia bo już mi ręce opadają...

    Wiadomo, iHas, Verbatim mkm-003-00, Abgx 1.0.2 w konsoli LT3.0

    Na odstrzał wezmę grę Battlefield Hardline dokładnie DVD2 na którą poszło już 4 płyty
    Zacznę od abgx: wygląda pięknie...
    abgx hardline.png
    Następnie iHas - wgrany BurnerMax bo widzi pojemnośc 8,738,897,920 bytes

    nieszczęsny ImgBurn
    write page1.png
    write page 2.png
    io page1.png
    io page 2.png
    advance.png

    Na tych ustawieniach po kliknięciu nagrywania wyskakuje taki komunikat
    disk.png

    Dodam,że zanim zrobiłem formata po tym jak mi padł komputer działało wszystko normalnie nie miałem żadnego problemu z nagrywaniem

    Jakoś udało mi się nagrać Battlefield Hardline DVD 1 ale jakość woła o pomstę do nieba mimo tego że przeszło weryfikacje w ImgBurn

    diskspeed.png


    Proszę podpowiedzcie coś zmienić bo już mi ręce opadają...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1461
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
  4. zagajgsi

    zagajgsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustawiłem jak na zdjęciach zainstalowałem CloneDVD bo ImgBurn tego wymagał
    Grę nagrało i przeszło weryfikacje
    Jakość dysku też jest w porządku

    Zobaczymy czy przy następnym nagrywaniu będzie dobrze tak samo jak teraz
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1461
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tam w jednym miejscu trzeba zaznaczyć microsoft disc czy jakoś tak :)
     
  6. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    @zagajgsi@zagajgsi wyzeruj ustawienia w imgburn do default, zaznacz oba buffer'y na 512, zaznacz perform opc ... i verify against image ..., w advanced settings włącz force hyper tuning i smart burn, a resztę wyłącz (w default jest tylko smartburn chyba włączone), czyść historię opc przed każdym nagrywaniem, prędkość na 4, w booktype oczywiście wybierz swoją nagrywarkę i ustaw na DVD+R DL Media-EEPROM
    ja nic takiego nigdy nie zaznaczałem, chyba że jest defaultowo włączone :p


    z dalszymi pytaniami zapraszam tutaj: http://xboxforum.pl/threads/problem-z-nagraniem-pisz-tutaj.46094/
     
    Ostatnia edycja: Marzec 30, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum