1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ustawienie prowadnicy lasera

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez waldoss88, Marzec 27, 2013.

  1. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    witam
    mam problem,po wymianie lasera na nowy hop 141x napęd liteon poruszałem niepotrzebnie tą śrubką
    http://www.imagic.pl/files/18945/./srubka.jpg
    problem w tym ze wszystkie płytki mi działaja orginały i piraty oprocz bf3(orginał) i kampania i multi,
    w kampanii start misji i zonk wyczyść płytke
    w multi wczytuje sie mapka rozpoczyna bitwe 5 sekund i znów zonk wyskakuje komunika wyczyść plytke a bitwa dalej trwa,czy wgrana na dysk czy nie to samo,testowalem na dwóch płytkach multi w stanie bdb kilka mikro rysek
    próbowałem ustawić ale nie mam juz cierpliwości
    HELP
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    przed kreceniem gra działała?na jakiej płycie jest nagrana?
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28107
    Polubienia:
    3214
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Pisze, że oryginalna, nie palona, tłoczona.
    Może faktycznie coś z płytą jest nie tak, skoro inne gry działają.
     
  5. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    wcześniej działała,po zabawie z śrubką jest problem,sprawdzane na 2 płytkach multi+kampania (wszystkie 3 ten sam błąd),bez problemu wgrywa sie na dysk,a u kumpla normalnie działa
    moze jakiś link do ustawiania lub cos z you tuba bo jak narazie nic nie znalazłem na ten temat
     
  6. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    sorki zle doczytałem tak orginał ale jak wspomniałes był wymieniany laser a mysle ze jak poruszyłes śróbkami oznaczonymi na żółto niepowinno nic sie stac jak bys ruszał ta oznaczono na czerwono to zmienia sie oddległosc lasera od pracujacej płyty jak w przypadku kalibracji lasera obnizając mu wartosc laser wysuwa sie wyżej i tyle ale wiem z doswiadczenia że niemozna zjechac na ponizej 1.8k bo laser może poprostu pasc na dobre niewiem jak jest w przypadku nowego lasera czy trzeba kalibrowac ale prowadnica powinna byc na swojej wysokosci
     
  7. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    kalibracja polega na zmianie wartosci prądu płynacego przez ten moduł (co może go uszkodzić)a mi chodzi o wysokość ustawienia prowadnicy co raczej nie uszkodzi lasera tylko jest problem z odczytem płyt
    "ale prowadnica powinna byc na swojej wysokosci " no właśnie
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Teraz to już zgupiałem ruszales w końcu która śrube to na czerwono czy te na żółto ?

    -=SETH=-// Tą na czerwono.
     
  9. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    czerwoną,ogolnie jest ich 3 ale pokreciłem tylko tą jedna,te na żółto są od demontazu lasera
    powiem tak
    jeśli ktoś mi pomoze rozwiązac ten problem,bo już poswięciłem dzien na regulacje i dalej nie moge znalezc optymalnego ustawienia,zaoferuje 5 kodów 48h xbl
     
  10. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To to miało napewno wpływ na pracę lasera prowadnica musi być na takiej samej wysokości po całej długości . Będzie wywalac gry xgd3 bo zapewne weryfikuje ostatnie sektory na płycie i nie może ich odczytać(podnieś troszeczkę do góry prawdopodobnie laser jest za daleko od płyty)a najlepiej jak byś odmierzył tą wartoś na początku i spasował do tej na końcu czyli przy śrubce
     
  11. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    wiem właśnie jest to syzyfowa praca po milimeterku tylko dziwi mnie to ze jak odpalam np halo4 org to czy mam pełny obrót sruby w jedna czy druga strone odpala bez problemu to samo z piratami a bf3 musi mieć chyba idealne ustawienie którego nie moge znalezc i to jest najbardziej irytujące
     
  12. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    To jedna nagraj pirata bf 3 i juz bo zachwile nic nie zadziala tak pomieszasz
     
  13. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    Remix27
    szkoda tylko ze ten post nic nie wnosi do tematu
     
  14. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Remix idź z tąd :) kolego znalazłem coś takiego co prawda na ps3 ,ale może co do sprzętu potrzebnego do kalibracji Ci pomoże bo bez sprzętu to raczej metoda prób i błędów he he o linku zapomialem bite ps3-hack.pl/forum/rozkalibrowany-laser-jak-ustawic-t687.html
     
    1 osoba to lubi.
  15. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    to daj
    zmierze odległosci w pozostałych i dopasuje do tej pokreconej:) ale to juz jutro bo dzis mogło to by sie zle skonczyć dla napędu
     
  16. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    :) uparte dziadostwo aż człowiek czasami zadaje sobie pytanie "i po jaką cholerę ja tam łapy pchałem"też tak mam grzebie z ciekawości (nawet gdy wszystko sprawne jest )a później żałuję :) aż normalnie a propo wątku Twojego to mi się przypomniały czasy COMODORE i ustawianie głowicy w magnetofonie ha ha to były czasy :)
     
  17. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    pamiętam te piękne czasy człowiek niezle toczył piane
    a propos iksa zauwazyłem pękniecie jednego z dwóch zagieć w uchwycie lasera tym co łączy się z ślimakiem przez co przy ruchu lasera robi sie milimetr różnicy co może być przyczyną gubienia ściezki
    zakupie nowy uchwyt i dam znać co i jak
     
  18. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Możesz dać zdjęcie tego pęknięcia ?jeśli chodzi ci o ten biały plastik co łączy się że ślimakiem śilniczka to nie ma znaczenia bo laser i tak chodzi sztywno po prowadnicy ,no chyba że jakoś blokuje przesuwanie się lasera, nie dojeżdża do końca płyty
     
  19. waldoss88

    waldoss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Auschwit7
    w sumie nie ma po co robić fotki bo przy sciąganu pękło drugie zagięcie,prawie 5 lat ciorania
    w tym problem ze na sztywno nie było jak przesuwałem delikatnie recznie robila sie minimalna różnica a co dopiero przy pracy lasera
    no cóz zamówiłem nowy uchwyt,prowadnice pomierzyłem powiedzmy ustawiłem:) zobaczymy
     
Wczytywanie...

Poleć forum