1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Usuniecie przeróbki z xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zelek4130, Wrzesień 19, 2010.

  1. zelek4130

    zelek4130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam chciał bym usunąć przeróbkę z xboxa jest to falcon z napędem Benq chciałbym żeby ktoś powiedział dokładnie co i jak mam zrobić aby pozbyć się przeróbki od razu mówię ze nie mam klucza napędu
    2 Czy jak usunę przeróbkę i podłącze pod live to dostane bana Konsola nie była była prawdopodobnie podłączana do live jak coś to z rok temu
    3 Jeżeli by się okazało ze dostałem bana czy potem będę mógł przerobić konsole znowu aby czytała gry pirackie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    jesli podlaczales to na 99,999999% dostaniesz bana
     
  5. zelek4130

    zelek4130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale jak cofnąć przeróbkę tu jest jak zrobić nie wiem czy była podłączana dlatego chce cofnąć przeróbkę i w tedy podłączyć do live jeżeli będzie ban to przerobie znowu Bo jeżeli podłącze się do Xbox live nawet bez żadnej gry oryginalnej w napędzie to jak coś to odrazu mnie zbanują To klucz napędu nie jest potrzebny aby zrobić przeróbkę
     
  6. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    o ile sie nie myle, postepujesz identycznie, ale zamiast ixtreme wgrywasz oryginalny soft (nie wiem dokladnie)
     
  7. kostekw

    kostekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy możecie polecić kogoś w Poznaniu, kto mógłby mi wykonać usługę odflashowania xboxa?
     
  8. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Szukaj na allegro ;)
    W poznaniu albo w okolicy na pewno będzie ktoś robił ;)..
     
  9. kostekw

    kostekw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do sflaszowania do by mi byle kto przypasił. Tutaj jest problem odwrotny i od tego czy zrobi to dobrze, może zależeć czy dostanę bana. Dlatego proszę o polecenie.
     
  10. zelek4130

    zelek4130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ktoś mi w końcu napisze jak to zrobić czyli cofnąć tego flasza z napędu z góry dziękuje
     
  11. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Postępujesz zgodnie z przeróbką np. na ix1.6 tylko zamiast ix-treme wgrywasz oryginalny soft.
    PROSTE-PROSTE
     
  12. zelek4130

    zelek4130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Skąd wziąć oryginalny soft ? do tego napędu
     
  13. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
  14. zelek4130

    zelek4130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a da się jakoś to sprawdzić czy da się cofnąć ta przeróbkę bo tylko wiem ze to jest napęd benq z roku 2008 kurde nie mogę znaleźć tego oprogramowania dla tego napędu na tej stronie może ktoś znaleźć mi albo dać inne źródło jestem zielony trochę na temat
     
  15. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  16. zelek4130

    zelek4130 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko ja nie mam klucza i jak wgrac ten klucz
     
  17. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ściągnij firmware z napędu przez sata i wyciągnij je z pliku .bin. Później wgraj key do oryginalnego firmware i zflashu-j napęd.
     
  18. wicek1989

    wicek1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Sory że się podpinam ale mam pytanie czy jesli nie mam oryginalnego klucza napędu, mam LT 1.1 i chyba napęd Liteon to mogę oryginalny klucz wyciągnąć metodą co podał kolega wyżej??? Konsolka z 14-ego Lipca 09r.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz LT i tu tylko metoda MRA czyli cięcie sciezek, lutowanie innej metody nie ma dla lite-ona
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    co twoj post wnosi do tematu? warn jak nic!

    I co do MRA przy LT - nieraz potrafia byc z tym problemy.
     
  21. mistrzunio

    mistrzunio Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tzn jest tak ze jak przerobisz pograsz na necie i cofniesz przerobke to tak na prawde g*wno ci to da.Trzeba znac klucz napedu bez tego ni ch*ja.Mozliwe ze dostaniesz bana.
     
Wczytywanie...

Poleć forum