1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

usuwanie przeróbki

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jade.na.komarze, Kwiecień 14, 2012.

  1. jade.na.komarze

    jade.na.komarze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,czy istnieje jakiś sposób by usunąć przeróbkę bez otwierania konsoli(jakiś dash,gra) i wgrywania oryginalnego klucza?Jeżeli nie to chciałbym jeszcze się spytać czy istnieje jakiś kabel by przerabiać/usuwać przeróbkę na laptopie lub na komputerze z wejściem ata? Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Zależy jaką masz, przeróbke i dash, jesli masz jakąś starą przeróbke i dash to będziesz mógł wgrać nowszy i przeróbka "zniknie".
    Jeśli masz jakieś nowsze to będziesz musiał rozebrać konsole i wgrać do napędu oryginalne FW.
    Po wgraniu oryginalnego fw i tak istnieje małe niebezpieczeństwo na live że dostaniesz bana, były już i takie przypadki.
     
    1 osoba to lubi.
  4. jade.na.komarze

    jade.na.komarze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Akurat do tego już muszę przywyknąć,raz wejdę zagram drugi już nie :) Jednak większe bezpieczeństwo na oryginalnym Fw niż na przeróbce i byle jak nagranych płytach.Właśnie dasha usuwającego już nie wgram bo mam jednego z nowszych :p. Wracając do wgrywania oryginalnego klucza, to czy istnieje ten kabel by jakoś wgrać przez laptopa lub PC z wejściem ata?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Najlepiej sprzedaj/zamień na oryginalną konsole i będziesz w 100% pewny że bana nie dostaniesz, skoro chcesz grać na oryginałach .
    Tak, potrzebny jest ci najzwyklejszy kabel SATA, zasilanie możesz brać z konsoli.
    Odsyłam do działu LT, tam masz poradniki jak przerabiać, tyle że ty musisz wgrać oryginalne FW a nie LT.
     
  6. jade.na.komarze

    jade.na.komarze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko wiem,jak co zrobić, nie będę sprzedawał,chodzi mi tylko o to że komputer mam ata nie sata,byłbym wdzięczny gdyby ktoś dał linka do jakiejś przejściówki z ata na sata i czy mogę bez problemu tym kablem przerabiać.Dzięki za odp.ROBI772
     
  7. jade.na.komarze

    jade.na.komarze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko wiem,jak co zrobić, nie będę sprzedawał,chodzi mi tylko o to że komputer mam ata nie sata,byłbym wdzięczny gdyby ktoś dał linka do jakiejś aukcji najlepiej na allegro,przejściówki z ata na sata i czy mogę bez problemu tym kablem przerabiać.Dzięki za odp.ROBI772
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    No tak, potrzebne jest wejście SATA, nie wiem czy to działa na przejściówkach.
    Jak ktoś wejdzie kto zna troche głębiej temat, będzie wiedział .
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sata na pci potrzebne, przesciowki nie zadziałają, via 6421A

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  10. jade.na.komarze

    jade.na.komarze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok,dzięki za pomoc znalazłem płytkę na allegro.Jeszcze chciałem się spytać czy przerabiając przez te płytkę pod PCI mogę nadal korzystać z zasilania napędu przez konsole czy już muszę kupić adapter pod zasilanie PC?
     
  11. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Możesz brać zasilanie z konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  12. jade.na.komarze

    jade.na.komarze Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki,za pomoc.Można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum