1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Usuwanie $systemupdate$ z obrazu gry, czy to działa ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez switelolo124, Styczeń 13, 2014.

  1. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    Witajcie.
    Tak jak w temacie tylko bardziej to rozpiszę.
    Otóż jak już kiedyś pisałem tutaj że nie mogę zaktualizować mojego Dasha o napęd. I wpadłem na pomysł..
    Przykładowo ściągam grę.. Niech by było BF3 (bo wiem że próbowało aktualizować, posiadam ostatni dash przed tym "slimowskim" ), otwieram obraz programem (nie pamiętam jakim ale wiem że się tak da bo już robiłem coś podobnego) i w głównym folderze usunąłbym folder $systemupdate$ i obraz przepuścił przez abgx360 w celu sprawdzenia błędów ewentualnie przerobienia na 3rd i go wypalił na płytę..
    Czy by to zdało egzamin ?
    Nie chcę próbować od razu z wypaleniem bo żeby kupić płytkę dvd dl muszę się udać do miasta ponad 35km od mojej miejscowości (wiem, jak na pustyni -.- )
    Więc pytanie zadaję tutaj. Mam nadzieję że ktoś zrozumiał o co mi chodzi...
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    da się usunąć ale po co jeśli masz zamiar na płytę nagrać ?chcesz uniknąć instalacji systemowego updateu z płyty czy w innym celu? , jeśli masz rgh to możesz obrazy iso odchudzać o co najmniej takie pliki aktualizacyjne można wyrzucić jakieś zbędne pliki i np spowrotem przerobić na format god,xex już mniej ważący od orginału tym samym trochę więcej masz miejsca na dysku,przyda się iso2god,xbox image browser,360mpGui,god2iso , ExisoGUI , z obrazem do lt 2.0/3.0 nie kombinowałbym w ten sposób możliwe zbanowanie
     
  4. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    nie mam rgh chodź próbowałem tak zrobić dokładnie tym sposobem i nie działało co mnie nie zdziwiło.
    chodzi o to że nie mogę zrobić aktualizacji dasha, nie da się jest błąd, lt 2.0 nie pozwala (odczytywałem kod błędu)
    ban na xbl mi nie grozi bo właśnie o aktualizację nie mogę nawet xboxa podpiąć pod neta.. a kilka gier jeszcze jest pod to lt zanim wyszło 3.0 więc dla tego pytam czy jak wywalę ten folder to gra normalnie odpali
     
  5. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    masz zmieniony napęd na inny niż fabryczny? wtedy tak bedzie musisz założyć albo fabryczny albo taki np liteon/benq z lt 3.0 i sflashować potem aktualizacja idzie lub z pena ale warunek z napędem musi być zachowany
    gra która wymaga konkretnego dasha o wyższym numerku nie uruchomi się bez tej aktualizacji no chyba ze czegoś nie wiem jeszcze z takich przypadków, rgh to inna bajka
     
  6. switelolo124

    switelolo124 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łagów
    mhm... dobrze więc dzięki za udzielenie odpowiedzi :)
    cóż... trzeba składać na przeróbkę :p
    można zamknąć temat :)
    pozdrawiam!
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Jeśli masz klucz napędu to przerobienie w domowych warunkach trwa ok. 10 minut dla osoby która nie ma o tym zielonego pojęcia i co chwila musi zerkać do tutoriala.
    dla fachowca to ok 2 minuty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum