1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzona karta sieciowa?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ArassPL, Marzec 28, 2016.

  1. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Od kilku tygodni (2-3) mam problem z połączeniem. Nie wiem dokładnie czy to wina dostawcy czy może sprzętu. Wszystkie testy łączności, prędkości są poprawne zatem podejrzenie pada na konsolę.

    Niemal wszystkie gry online są niegrywalne. Fifie mecze z lagami i opóźnieniami. W Rocker League 2-3 spotkania z normalnym pingiem, potem skacze do 400 albo wywala. Często tam pojawia się ikona problemów z siecią.

    Nie mam możliwości podłączenia X1 do routera. Wszystko na WIFI. Konsola od listopada 2015 r. Ktoś ma jakiś pomysł? Konsola aktualizowana, porty otwarte, stałe ip (chodź nat umiarkowany, czemu nie wiem).

    Internet Orange 10 + Livebox 2.0

    PS. Orange twierdzi, że u nich wszystko ok.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Wejdź w ustawienia modemu, znajdź zakładkę Wsparcie - informacje systemowe następnie zakładka DSL sprawdź Margines szumu w dół, jeżeli jest mniejszy niż 10 dB to się nie dziw ze są lagi masz daleko do centrali i ujowy net. zobacz też Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji) i Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostatniej synchronizacji) jeżeli masz więcej niż 0 to również nie masz co się dziwić z powodów lagrów
     
  4. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie rozumiem, za bardzo. Od listopada do marca wszystko OK, a teraz nagle źle?

    • Margines szumu w dół : 8.0 dB
    • Liczba sekund z błędami (ES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji) : 0
    • Sekundy z poważnymi błędami (SES) w trakcie pobierania (od momentu ostaniej synchronizacji) : 0
    Dodam tylko, że wiele lat grałem na PC (fify, sc, bf, lole, doty itd) nigdy, a nigdy nie miałem problemów z lagami a internet niezmienny od wszechczasów.
     
    Ostatnia edycja: Marzec 29, 2016
  5. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kolego właściwości "miedzi" się zmieniają
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    no właśnie twój margines szumu to 8 dB co oznacza że jesteś około 2 km od centrali po kablu i dlatego te lagi, może być też wina modemu piszesz że masz livebox 2.0 teraz najnowszy model to FunBox 2.0 który ma większy zakres częstotliwości wi-fi
     
  7. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zrobiłem test. Odpaliłem na lapku LOLa, a potem CS. Przez 1h tam się ganiałem. Żadnych lagów nie było, a ping nie przekroczył nigdy 45. Odpaliłem xboxa i Rocketa. Pierwsze dwa spotkania ok, a potem 350 - 400 ping. Fifa, również zlagowana. Dodam, że oba urządzenia stały w tym samym pomieszczeniu, na tym samym stole.
     
  8. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    200
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Podłącz kablem i dopiero będzie wiadomo gdzie szukać przyczyny.
     
  9. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Niestety nie mam takiej możliwości (TV gdzie indziej, livebox gdzie indziej i nic się z tym nie da zrobić)
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to zanieść trzeba konsole do kogoś innego.

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  11. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    200
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Ale kabel choćby dla testów można położyć nawet na dywanie.
     
  12. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mieszkasz w bloku? Kanały WiFi nie kolidują ze sobą?
    Wysłano z Lumia 920
     
  13. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dom jednorodzinny. Jak piszę, że się nie da to nie, a tv do drugiego pokoju nie będę tachć bo tam jest livebox i gniazdko telefoniczne.

    A może być ta, że konsola się nagrzewa i głupieje? Przykład z Fifą: mecz 1 OK, 2 zaczyna się coś dziać, 3 lagi, 4 nie kończę bo nie mam nerwów.
     
  14. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Masz tel. Z androidem? Ściągnij Wi-Fi analyzer ze sklepu i przeskanuj. Napisz ile sieci Ci wypluje
     
  15. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podłączyłem modem lte i to samo. dałem neta z telefonu lte również ten problem. W poniedziałek do Niemiec jedzie i tyle.

    PS. Wysyłając na gwarancję muszę konsolę przywrócić do stanu fabrycznego czy wystarczy się, że się wyloguje z swojego profilu?
     
    Ostatnia edycja: Marzec 31, 2016
  16. Tincu

    Tincu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale to Ty masz problem - a jak chcesz diagnozować , bez żadnej diagnostyki? to jak nie chce Ci się tachać, to nie pytaj o rady ;) a internet z LTE to do grania się nie nadaje, wiec to niezbyt dobry sposób na sprawdzanie lagów....
     
  17. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    200
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Całkiem dobrze sobie radzi, tak lekko poza tematem.

    No to jak masz dom taki ogromny to niech służba TV przeniesie :)
     
    p_bladek lubi to.
  18. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dom starego projektu, a żeby zobaczyć czy działa po kablu nie będę nosił 42 calowca. Monitor nie ma poroblemu ale nie tv. Ludzie nie każdy mieszka w domach/mieszkaniach obecnej epoki.
     
  19. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale co ma projekt mieszkania do tego? Nikt nie kazał nosić tv, tylko rozwinąć kilkanaście metrów kabla sieciowego po dywanie. Taki kabel to 1zł/m.
    Jak masz Liveboxa to wylacz Funspota. Procek LB 2.0 niezbyt ogarnia dwie sieci jednocześnie, nawet jak nikt z drugiej nie korzysta.
    Wysłano z Lumia 920
     
    sp7foy lubi to.
  20. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    To co mieszkasz w lepiance, bądź szałasie z poprzednich epok? Pewnie połowa forumowiczów tak mieszka, ją nie widzę związku, nie chcesz pomocy to nie
     
    MarioOL i sp7foy lubią to.
  21. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Problemy macie ale dobra wieczorem przeniosłem TV, podłączyłem kablem i efekt ten sam tzn. z początku ok, potem coraz gorzej i gorzej.

    1zł za kabel? gdzie? U mnie w prawdziwym mieście (ok. 30km dojechać) to od 2 zł cena za metr, a u mnie na miejscu nawet takiego kabelka nie mają.

    Próbowałem ten funspot wyłączyć ale muszę się najpierw zarejestrować w orange i nie mogę. Zaznaczam poprawny obrazek z niepasujących a oni do mnie: zaznacz prawidłowy obrazek (np. były trzy kwiatki i budynek, zaznaczam budynek a oni że źle :D, na trzech przeglądarkach próbowałem)
     
Wczytywanie...

Poleć forum