1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzona płyta wiedźmin 3

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez krystiannks, Marzec 1, 2016.

  1. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Witam,

    nie wiem czy w dobrym dziale ale mam problem z instalacją gry na mojej konsoli.
    Kupiłem używaną grę Wiedźmin 3 i gra instaluje się tylko do 55%.
    Płyta nie nosi dużych śladów użytkowania ale mimo wszystko nie działa.
    Co mogę w danej sytuacji zrobić, żeby dokończyc instalację?
    Jest ktoś może z Kielc, kto (nawet odpłatnie) pożyczyłby mi płytę z grą na godzinę w celu dokończenia instalacji.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Bo za pewne podczas instalacji wyskakuje aktualizacja i konsola probuje ja pobrać sproboj zainstalowac bez podlaczonego neta do konsoli.
     
  4. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Z internetem instalacja zatrzymuje się przy 26%, w trybie offline dopiero przy 55%.
    Jestem strasznie zły na siebie, bo dla tej gry specjalnie kupiłem konsolę.
    Microsoft i dystrybutor gry umywają ręce.
     
  5. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Zrob tak wlacz instalacje z wlaczonym netem i czekaj cierpliwe. Pamietam ze mialem kiedys tak z jakąś gra i w końcu ruszyło :)
     
  6. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Czekałem ponad godzinę i zawsze w tym samym momencie mam powiadomienie, że instalacja została zatrzymana.
    Najlepiej byłoby chyba zainstalować z innej płyty bądź przenieść grę z dysku zewnętrznego.

    Dzwoniłem nawet do microsoftu zapytać, czy nie wrzucą mi na profil gry tylko do instalacji (testowej)
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Spróbuj zrobić tak :
    1. Wyjmij płytę z napędu.
    1. Odinstaluj grę.
    2. Wejdź do zakladki Games & Apps.
    3. Przejdź do listy gier do zainstalowania (na samym końcu po prawej stronie).
    4. Włóż płytę do napędu i poczekaj, aż na liście gier do zainstalowania pojawi ci się Wiedźmin3.
    5. Wybierz pozycję z tej listy poprzez naciśnięcie start (jeden z dwóch małych przycisków na środku kontrolera - dokładniej ten po prawej stronie) i przejdź na install, ale nie naciskaj jeszcze!!!
    6. W tym momencie wyciągnij płytę i naciśnij "install"
    7. Powinien wystartować ci instalację z netu :)

    Kiedyś się tak bawiłem i zainstalowałem w ten sposób Dragon Age który miałem na płycie, bez płyty (czysto z netu). Zainstalowana w ten sposób gra nadal potrzebuje płyty do działania.

    Dodam jeszcze, że instalacja taka działała mi jeszcze za czasów starego Dashboarda (nie opartego na Win 10). Ale wydaje mi się, że powinno nadal działać.
     
    krystiannks lubi to.
  8. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Dzięki bardzo za odpowiedź. Jak tylko wrócę z pracy, to przetestuję twój sposób :)
     
  9. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Niestety sposób nie zadziałał :(

    Orientujecie się może czy jakbym ściągnął z czyjegoś profilu grę, a potem profil usunął to czy gra pozostanie i będę mógł w nią grać po włożeniu płyty?
     
  10. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    szkoda, że już to załatali

    nie będzie to działało
     
  11. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Czyli pozostaje pożyczenie od kogoś płytki?
     
  12. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    Można jeszcze spróbować płytkę wypolerować. Ale najpierw zapoznaj się z zasadami, bo można pogorszyć. W sieci jest sporo materiałów z pokazem.
     
  13. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Płyta nie wygląda na bardzo porysowaną.
    Jestem niestety ugotowany :(
    Szkoda, że nie ma nikogo w Kielcach, kto mógłby mi odpłatnie pożyczyć płytę na godzinę.
    Sprzedawca mnie niestety oszukał i teraz sam się muszę bujać z problemem.
     
  14. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    Nie wiem czy Was to zainteresuje ale udało mi się naprawić płytę.
    Poszedłem do sklepu, który zajmuje się naprawą płyt.
    Sprzedawca stwierdził, że to raczej wewnętrzne uszkodzenie i nie zadziała ale zaryzykowałem i warto było :).
    Początkowo problem znowu wyskoczył (tylko przy 60%) ale zrobiłem jescze raz na spokojnie i ruszyło.
     
    petroz, wojek_gacek i rathaniel lubią to.
  15. jack_redrum

    jack_redrum Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2016
    Posty:
    55
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to super, miłego Wiedźminowania !!! :D
     
    krystiannks lubi to.
  16. krystiannks

    krystiannks Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    A dziękuję :)
    Tak BTW to gra jest niesamowita.
     
  17. MarredThunder9

    MarredThunder9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ,z racji ,że nie potrafię założyć nowego tematu ,podepnę się pod ten ,z góry przepraszam i proszę o pomoc ,bo załamuje mnie sytuacja ,a mianowicie ... mam zainstalowanego Wiedźmina ,wersja elektroniczna bez płyty ,był już na konsoli gdy ją kupowałem ,ukończyłem grę jakiś czas temu ,wczoraj zakupiłem dodatek Serca z kamienia i kiedy chciałem odpalić ,gra nie chce ruszyć... odsyła mnie do sklepu ,tak jak bym nie posiadał Dzikiego gonu ...dodam ,że posiadam najnowszą aktualizację i aktualny xbox life ...macie jakieś pomysły
     
  18. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    A jak sam wejdziesz do sklepu i odnajdziesz wiedźmina to jest opcja, żeby go kupić?
     
  19. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Albo konto na którym pierwotnie był kupiony W3 było trefne i M$ je zablokował, albo poprzedni właściciel konsoli/konta zrobił cię w bambuko i przeniósł licencję.

    Tak, czy owak - nic nie zrobisz. Gry już nie ma i zapewne nie odzyskasz do niej dostępu.
     
  20. MarredThunder9

    MarredThunder9 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie jest opcja ,ze mogę grę kupić ,czyli nie pozostaje nic innego jak to zrobić ,fak ,a mogłem spróbować odpalić go przed zakupem dodatku ://// ,dzięki za pomoc
     
  21. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    A grasz na profilu, na którym została zakupiona gra?
     
Wczytywanie...

Poleć forum