1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzona plytka PCB w napędzie Liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pajdabboy, Styczeń 8, 2011.

  1. pajdabboy

    pajdabboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.

    Mam naped Liteon z uszkodzoną mechanicznie płytką PCB.

    Na załączonym zdjęciu widać usterkę powstałą w wyniku lekkiego wygięcia płytki podczas dokręcania śrubki.

    [​IMG]

    Bardzo proszę o jakieś sugestie dotyczące ewentualnej naprawy tej usterki.


    Zastanawiam się nad kupnem nowego PCB lub napędu jeśli nie da rady tego naprawić.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    niewiele na tym zdjeciu widac, sciezki sa przerwane ?
    ja tak mozesz probowac je obejsc przy uzyciu lutownicy
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Daj lepszej jakosc foto
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6163
    Polubienia:
    388
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    sprobuj połączyć scieżki lutonicą i kawałkiem kabelka i sprawdź połączenie miernikiem.....ewentualnie druga płytką i stary klucz.......
     
  6. pajdabboy

    pajdabboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie.
    Dzieki za odpowiedzi.
    Co do usterki to tak - sciezki sa przerwane.
    Chcialem przeskoczyc z ixtreme 1.6 na lt plus. Zrobilem dump from ixtreme i wyskoczyly bledy dotyczace braku kilku kodow seryjnych - tych na pcb i laserze napedu wiec plykte odkrecilem zeby je przepisac i niefortunnie dokrecilem wyginajac ja lekko w rogu i lamiac. Teraz na podlaczonym napedzie przy wlaczeniu konsoli przyciskiem eject - naped nie odpowiada a konsola mryga. Wiec ewidentnie jest problem z napedem.
    Jak wroce rano z pracy to wrzuce lepszej jakosci zdjecia.

    Wczoraj po waszych postach wzialem sie za zeskrobanie laminatu na sciezkach i zmostkowalem te sciezki kabelkami miedzianymi. Zostal mi jeden pkt do przylutowania. Niestety nie posiadam obecnie miernika wiec metoda prob i bledow bede to lutowal az do skutku.
    Rano po pracy dam znac czy trybi i wrzuce jakies lepsze foty.

    Pozdro
     
  7. pajdabboy

    pajdabboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie.

    Właśnie skończyłem lutowanie. Napęd trybi. Szczerze mówiąc to nie wierzyłem ze zadziała bo mistrz lutownicy ze mnie żaden zresztą fotki mówią same za siebie.

    [​IMG]


    [​IMG]




    Dzięki za pomoc.

    Pozdrawiam
     

Wczytywanie...

Poleć forum