1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Uszkodzone plomby (zdjęcia)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SarnaOne, Grudzień 21, 2010.

  1. SarnaOne

    SarnaOne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No więc mam pytanie, bo wychodzi na to ze mam 4 plomby uszkodzone. Znaczy jednej pod panelem nie mam w ogóle ale mniejsza o to. No więc nie wiem czy te plomby po bokach napędu które są lekko pozbierane tez powinienem wymienić ? Chcę wysłać na gwarancje błąd e74 i od wczoraj 0110.
    Poniżej zdjęcia:



    Plomba łącząca napęd z obudową:
    [​IMG]



    Plomba lewy górny róg napędu:
    [​IMG]



    Plomba prawy górny róg napędu:
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    No raczej wymień widać że były otwierane (zrywane ) jak ci się nie uda i zajarzą to pokryjesz wszystkie koszty diagnozy i przesyłki lepiej nie ryzykuj
     
  4. SarnaOne

    SarnaOne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To lepiej w ogóle nie próbować wymienic i nie wysylac ? bo wlasnie zaczalem sie bac tych kosztów .
     
  5. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    JAKIE KOSZTY?! TO JEST MIT! Nie ma żadnych kosztów, po prostu Ci odsyłają konsolę. Eh
     
  6. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Zgadza się M$ po wykryciu "niezgodności" i nie przyjęcia towaru na gwarancje, przesyła Ci z powrotem konsole wraz z pisemkiem odrzucenia sprzętu na gwarancje.

    Co do samych plomb to lekko mówiąc lipa =P.
     
  7. SarnaOne

    SarnaOne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeszcze pytanie. Jak widać tam gdzie plomby w rogach są podrapane to pod nimi tez widać ślady naruszenia, chodzi mi o to że metal jest taki podrapany. Przez to też mogą się zorientować, że jakiś magik, który "umiejętnie" grzebał przy sprzęcie ?
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wymień wszystkie plomby te z boku napedu mozesz nakleić głębiej
    jak nie zgłaszasz problemu z napędem i odczytem płyt to
    nie zwracają uwagi na napęd ... tylko wymieniaja płytę główną X-a

    nie ponosisz żadnych kosztów nawet jakby ci odmówili naprawy gwarancyjnej
    poprostu staracisz prawo do gwarancji i tyle ,wiec sie postaraj i ładnie plomby
    ponaklejaj na swoje miejsce i zeby plastik z tylu obudowy nie był pogięty od wkrętaka :p
     
  9. SarnaOne

    SarnaOne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Fak siet, no to mam kolejny problem w takim razie... Bo wlasnie ten plastik jest pogiety - kolejny plus tego "magika"... tak to jest jak sie kupuje uszkodzona konsole na gwarancji na RROD z nadzieja na niskie koszta... To co wymienic obudowy nie moge chyba raczej, nie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum